Inloopdouche ideeën voor een kleine badkamer

Richt je kleine badkamer in met een inloopdouche. Voor sommige een lastige keuze, maar zeker niet onmogelijk. Glazen wanden creëren een open en lichte uitstraling, terwijl een zwart geruite douchewand een eigentijdse look geeft. Laat je inspireren door de mogelijkheden en ontdek creatieve oplossingen voor je kleine badkamer!

Door Sarieta In: Badkamer

Inloopdouche ideeën voor een kleine badkamer

Een kleine badkamer inrichten met inloopdouche, kan nogal lastig zijn, maar zeker niet onmogelijk. Je hebt namelijk te maken met de indeling, die vaak beperkt is. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg manieren om een inloopdouche te verwerken in jouw kleine badkamer. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Met glazen wand

inloopdouche
@woondingen

Een kleine badkamer groter laten lijken is zo gepiept met een inloopdouche met glazen wanden. Het voordeel is dat de ruimte hierdoor open en licht oogt. Daarnaast heeft de glazen inloopdouche een tijdloze uitstraling die met iedere badkamerstijl en kleur te combineren is.

Industrieel zwarte inloopdouche

inloopdouche-industrieel
@tabithablue

Zwart is misschien niet de eerste kleur waar mensen aan denken voor de badkamer, maar het is een kleur die verrassend goed werkt. In dit geval zie je een badkamer met een inloopdouche en een zwart geruite douchewand. Dit geeft niet alleen een eigentijdse uitstraling, maar heeft ook een ruimtelijk effect in een kleine badkamer. Het voordeel van zwart is dat het diepte creëert en de ruimte modern en stijlvol laat lijken.

Van staal en glas

inloopdouche-staal
@huisjeinhaarlemstad

Een mooi voorbeeld van een inloopdouche in een kleine badkamer is te zien bij @huisjeinhaarlemstad. Deze badkamer is klein maar gezellig. Aan de ene kant bevinden zich een spiegel en een douchemeubel, terwijl aan de andere kant een inloopdouche is geplaatst met gebruik van staal en glas.

TipVul de look aan met houten elementen en een leuk kleedje op de vloer voor extra sfeer!

Simpele inloopdouche met visgraat tegels

visgraattegels-badkamer
@stylish_wonen

Dit mooie voorbeeld trekt zeker de aandacht, wat te danken is aan het eenvoudige ontwerp. Een badkamer hoeft namelijk niet per se kleurrijk te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om het rustig te houden en te gaan voor een inloopdouche met glazen wand. Hierdoor komt de wand met visgraat gelegde tegels goed tot zijn recht, die mooi wordt gecombineerd met speelse pluimen, hout en warm licht.

Houd het gescheiden

badkamer-industrieel
@carries_casa

Als je van privacy houdt, valt deze inloopdouche vast en zeker in de smaak. Deze kleine badkamer is namelijk voorzien van een inloopdouche en bad met scheidingswand. Hierdoor kun je ongestoord douchen, terwijl de ander heerlijk in bad gaat. Voeg eventueel een paar pluimen, planten en kaarsen toe om de ruimte extra sfeervol te maken.

coverimagearticle
Kleine badkamer inspiratie om van te houden

Met de juiste tips en tricks transformeer je jouw kleine badkamer om tot een ruime oase. Ontdek inspirerende voorbeelden, zoals het gebruik van zwarte muurtegels voor een chique uitstraling of het toevoegen van kleurrijke patronen voor een levendige touch. Leer hoe je met spiegels en accenten, optimaal gebruikmaakt van een kleine ruimte en een aangename sfeer creëert.

Marmeren tegels

luxe-badkamer-inloopdouche
@Rc

Ontspan in luxe in deze kleine badkamer met inloopdouche. Zo is deze badkamer voorzien van marmeren tegels, die pure luxe uitstraalt. Het voordeel van marmer in de badkamer is dat het ontzettend tijdloos is en gemakkelijk te combineren is met andere tinten en texturen zoals beige en betonlook. Een prachtig voorbeeld waarmee je een badkamer met een chique uitstraling creëert!

Strak wit

witte-badkamer
@jon nathon

Wil je je eenvoudige, witte badkamer voorzien van een kleine inloopdouche? Kies dan voor een inloopdouche met een glazen wand, zodat je met één stap direct onder de douche staat. Maak de uitstraling compleet door dezelfde tegels in de hele badkamer te gebruiken voor een samenhangend geheel. Voeg eventueel een houten krukje toe aan jouw prachtige inloopdouche voor extra warmte.

Ruimte voor twee

ruimtelijke-badkamer
@steven ungermann

Heb je een weinig ruimte in je badkamer, maar droom je van een douche waarin je met z'n tweeën comfortabel kunt staan? Met de douche uit het voorbeeld wordt deze droom werkelijkheid! Hier heb je genoeg ruimte om heerlijk te douchen en te ontspannen na een lange dag. Wel zo fijn na een drukke dag!


Meer inspiratie