Zwarte badkamer inspiratie en ideeën

Durven jullie het aan? Zwarte tinten in de badkamer! Ontdek de elegantie van zwart, van douchekop tot badkamermeubel. Bereik ultieme luxe met een premium zwart bad en sfeervolle accenten met zwarte wand- en vloertegels. Zwart toilet naast een levensgrote spiegel? Vet! Met onze voorbeelden durft iedereen zwart te combineren!

Door Martijn In: Badkamer

Zwarte badkamer inspiratie en ideeën

Zwarte tinten in de badkamer? Veel mensen durven het niet aan. Een zo goed als zwarte badkamer? Dat komen we in Nederland al helemaal weinig tegen. Toch is zwart een van de mooiste kleuren om in de badkamer toe te passen. De onderstaande ideeën bewijzen nog maar eens hoe mooi het gebruik van zwart in de badkamer is. Van je douchekop, kraan of scherm tot het badkamermeubel of bad.

Zwarte badkamer met wit

zwarte-badkamer
@rarchitecture_melbourne

De zwarte tegels mét zwarte voeg zorgen ervoor dat deze badkamer ruimtelijk aanvoelt. Vooral het slimme gebruik van wit, chroom en zwart geeft net dat beetje extra elegantie aan deze zwarte badkamer. Een 100% zwarte badkamer is namelijk te kil, de badkamer uit dit voorbeeld absoluut niet.

Zwarte inloop douche

zwarte-inloopdouche
@carries_casa

Een douche waar ik dag en nacht zou willen inlopen. Ook hier zie je weer het bewijs terug van de droomcombinatie van zwart en chroom. Maar let ook goed op het wit dat voor het bad wordt gebruikt. Zeer modern, zeer stijlvol!

Combineer zwart met hout

zwart-hout-badkamer
Max Vakhtbovych via Pexels

Eigenlijk is dit het bewijs dat je in jouw nieuwe zwarte badkamer minstens wat hout moet laten terugkomen. In dit specifieke voorbeeld van Max Vahtbovych is zwart beton cire voor de muur gebruikt, eikenhout fineer voor het hout (op MDF) en strakke grijze tegels voro de vloer.

Gewaagd met zwart marmer

zwart-marmer-badkamer
Max Vakhtbovych via Pexels

Voor velen is dit een te heftige badkamer. Een overkill aan zwart (Nero Marquina) marmer of juist een stijlvol resultaat? Ik laat het aan jou over. Wel weet ik dat je de pure luxe van zo’n badkamer meteen ervaart. Of het nu kitsch is of niet.

Zwart bad voor ultieme luxe

zwart-bad
Mawialux via Bol.com

Zo’n zwart bad zoals te zien in bovenstaande afbeelding is prijzig. Maar dan heb je ook wat. Een zwart solid surface bad voelt meer dan premium aan. Een nadeel van een zwart bad is dat je er snel je vette vingers op ziet. Maar als dat het grootste probleem is wat tussen jou en een zwart bad staat, is de keuze snel gemaakt.

Sfeervol met zwarte wandtegels

zwarte-wandtegels
Alleksana via Pexels

Behalve dat dit bad echt geniaal is (wat een curves!), mag dat ook over de wandtegels gezegd worden. Zwart op wit met wat signalen van hout (badmeubel en spiegel) gaan wel heel erg lekker samen.

Mooie zwarte vloertegels

zwarte-vloertegels
@sabinelamet_interior_feed

Van Sabine weet ik dat ze behoorlijk wat smaak heeft. Kijk bijvoorbeeld eens naar de zwarte vloertegels in haar badkamer. Ook hier komen wit en hout weer terug. Het eindresultaat is een badkamer in een geheel eigen stijl en smaak die perfect past bij Sabine!

Neem plaats op je zwarte toilet

zwart-toilet
Ali Moradi via Unsplash

Ik denk niet dat veel Nederlanders op een levensgrote spiegel naast het toilet zitten te wachten. Dat neemt niet weg dat het zwarte toilet zoals hierboven te zien is wel heel erg vet is. Past perfect in een zwarte badkamer (of toilet!).

Zwart met goud in de badkamer

zwart-gouden-tegels
vidaXL via bol.com

Liever niet met chroom of wit de zwarte toon compenseren? Ga dan op zoek naar messing, goud of koper. Dit zijn uitstekende ‘kleuren’ om in een zwarte badkamer toe te passen. Veel producten die je toch al in de badkamer nodig hebt, zoals kranen, douchekoppen, handdoekenrekken of tandenborstelhouders zijn.


Meer inspiratie