Maak met deze DIY je eigen bordenrek

Met slechts een paar materialen, oud hout en een beetje creativiteit, kun je een uniek bordenrek maken voor in je huis. Volg de stappen en creëer een praktisch en stijlvol meubelstuk dat perfect past bij jouw persoonlijke smaak en interieur.

Samenvatting

Moeilijkheidsgraad: beginner
Tijd: ± 3 uur
Kosten: € 50

Met dank aan

Deze DIY is uitgevoerd door @myhappydays.se en we zijn enthousiast om dit creatieve project te delen. Als je vragen hebt over deze DIY, aarzel dan niet om @myhappydays.se een berichtje te sturen. We staan altijd open voor het delen van jouw eigen DIY-projecten, dus voel je vrij om ons een berichtje op Instagram te sturen: @makeovernl!
Het artikel voor deze DIY is geschreven door Sarieta en voor het laatst bijgewerkt op .

Benodigde materialen

Heb je zin om zelf aan de slag te gaan en een eigen bordenrek te maken? Dit leuke DIY-project van @myhappydays.se biedt je de perfecte gelegenheid! Met behulp van wat oud hout en een beetje inspiratie kun je een uniek bordenrek maken dat helemaal past bij jouw smaak en stijl. Dus haal je gereedschap tevoorschijn en laten we beginnen! In dit artikel gaan we stap voor stap laten zien hoe je jouw eigen bordenrek kunt maken.

materialen-bordenrek
@myhappydays.se

Stap 1 - Materialen verzamelen

Als eerste moet je alle benodigde materialen verzamelen voor het maken van je eigen bordenrek. Denk hierbij aan spaanplaat, verf, een schuurmachine en houten plankjes. Voor de plankjes kun je oud hout gebruiken dat je al thuis hebt liggen, wat het rek een duurzame en unieke uitstraling geeft.

Stap 2 - Bordenrek ontwerpen

Net zoals bij @myhappydays.se, is het tijd om een ontwerp te bedenken voor je bordenrek. Bedenk een ontwerp dat past bij jouw persoonlijke stijl en de muur waarop het rek komt te hangen. Denk goed na over de afmetingen, de indeling van de planken en het toevoegen van decoratieve accenten.

bordenek-bouwen
@myhappydays.se

Stap 3 - Bouw het bordenrek

Als je een ontwerp hebt gekozen, kun je aan de slag met de bouw van je bordenrek. Gebruik de schuurmachine om de lijsten voor het rek te bewerken en zorg voor mooie afwerkingen. Bevestig daarna de spaanplaat aan de achterkant van het rek voor extra stevigheid.

bordenrek-afwerken
@myhappydays.se

Stap 4 - Afwerking en montage

Zit het bordenrek eenmaal in elkaar? Dan kun je het afwerken en aan de muur bevestigen. Geef het ook een kleurtje naar keuze voor een persoonlijke touch of laat het hout natuurlijk voor een rustieke uitstraling. Let erop dat je het bordenrek stevig aan de muur monteert met de juiste gereedschappen, op basis van het gewicht en de omvang van het rek.

bordenrek-diy-keuken
@myhappydays.se

Stap 5 - Bewonder je bordenrek

Nu het afwerken en monteren van de bordenrek, is het tijd om het aan te kleden met je favoriete borden, schalen en andere decoratieve items. Geef de bordenrek een mooie plek in de eetkamer of keuken en geniet van je eigen creatie!