Zo maak je van oud glaswerk nieuwe vaasjes

In deze DIY-project leer je hoe je van oude glazen potten of vazen unieke decoratieve stukken voor in huis kunt maken. Met een paar simpele stappen en een flinke dosis creativiteit, heb je binnen no-time unieke en gepersonaliseerde decoraties voor je huis.

Samenvatting

Moeilijkheidsgraad: beginner
Tijd: ± 3 uur
Kosten: € 50

Met dank aan

Deze DIY is uitgevoerd door @inspiredbycoastal en we zijn ontzettend enthousiast om dit creatieve project met jullie te delen. Samen met @inspiredbycoastal hebben we deze DIY gecreëerd om van oude glazen voorwerpen nieuwe vaasjes te maken. Mocht je vragen hebben over dit project of als je meer inspiratie wilt opdoen, voel je vrij om een berichtje te sturen naar @inspiredbycoastal.
Het artikel voor deze DIY is geschreven door Sarieta en voor het laatst bijgewerkt op .

Benodigde materialen

Laat die alledaagse vazen links liggen en wees creatief met oud glaswerk. Volg de eenvoudige stappen in deze DIY project van @inspiredbycoastal en geef je huis een persoonlijk tintje met zelfgemaakte vaasjes die aansluiten bij jouw eigen stijl. Laat je inspireren en deel jouw bijzondere creaties met ons!

diy-glaswerk
@inspiredbycoastal

Stap 1 - Bereid je voor en maak het glaswerk schoon

Om te beginnen, verzamel al je benodigdheden en zorg ervoor dat de glazen potten of andere glazen voorwerpen die je wilt gebruiken brandschoon zijn. Verwijder alle stickers, lijmresten en vuil om een ​​goede basis te creëren voor je project.

primer-glaswerk
@inspiredbycoastal

Stap 2 - Primeer het glas

Breng een laag primer aan op het glas om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht. Laat de primer drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking voordat je verder gaat.

Stap 3 - Mix acrylverf met baking soda

Maak een mix van acrylverf en baking soda om een unieke textuurverf te creëren. Blijf mengen tot de consistentie zanderig aanvoelt.

textuurverf-gaswerk
@inspiredbycoastal

Stap 3 - Breng de textuurverf aan

Wanneer de primer volledig droog is, breng je de textuurverf aan op het glas. Gebruik een kwast om de verf gelijkmatig te verdelen over het oppervlak. Laat de verf vervolgens een nacht drogen.

vinyl-design
@inspiredbycoastal

Stap 5 - Voeg eventueel een vinylontwerp toe

Als je een persoonlijk tintje wilt toevoegen, zoek dan een ontwerp in Cricut Design Space en snij het uit met permanent vinyl. Breng het vinylontwerp aan op het glas en wrijf het goed aan zodat het stevig hecht.

mod-podge
@inspiredbycoastal

Stap 6 - Bescherm het ontwerp met Mod Podge

Bescherm het vinylontwerp door een laag Mod Podge aan te brengen met een penseel. Dit geeft niet alleen een mooie afwerking, maar beschermt ook het ontwerp.

oud-glaswerk
@inspiredbycoastal

Stap 7 - Seal eventueel het glaswerk

Als laatste stap kun je ervoor kiezen om het hele glazen voorwerp te verzegelen met een heldere sealer. Dit helpt het te beschermen tegen mogelijke schade en slijtage. Nu heb je een prachtige en unieke vaas die perfect past in jouw interieur!