Maak een prachtige DIY vaas met een budget van €30

Met een mix van simpele materialen en een creatieve aanpak, kun je voor een budgetvriendelijke prijs een prachtige vaas maken. Door verschillende items zoals een houten bord, deurstoppers en vaasjes te gebruiken, maak je ze tot een uniek decoratief stuk voor in huis. Hoe leuk en voor minder dan € 30!

Samenvatting

Moeilijkheidsgraad: beginner
Tijdsduur: 1 uur
Kosten: € 30

Met dank aan

In samenwerking met @diy_art_eva hebben we deze DIY uitgevoerd en we zijn blij dat we dit doe-het-zelf project kunnen delen. Als je vragen hebt over dit project, kun je @diy_art_eva altijd een berichtje sturen op Instagram. Wil je zelf je DIY met ons delen? Stuur ons dan vooral een berichtje op Instagram naar @makeovernl!
Het artikel voor deze DIY is geschreven door Sarieta en voor het laatst bijgewerkt op .

Benodigde materialen

Ben jij ook zo'n bloemenliefhebber als @diy_art_eva, maar vind je het zonde om veel geld uit te geven aan dure vazen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Met deze eenvoudige DIY kun je zelf een prachtige vaas maken die je het hele jaar door kunt gebruiken. Of het nu gaat om frisse tulpen in het voorjaar, een zomers boeket of gezellige kerstdecoraties in de winter, deze DIY biedt volop mogelijkheden. En het beste van alles, het kost niet veel!

benodigheden-verzamelen
@diy_art_eva

Stap 1 - Verzamel al je benodigdheden

Begin met het bij elkaar brengen van alles wat je nodig hebt voor deze doe-het-zelf project. Dit omvat een houten bord van de Action, deurstoppers van Hornbach om te dienen als stevige pootjes, Polymax lijm, ammoniak, spuitverf en diverse vaasjes die je kunt vinden bij de plaatselijke kringloopwinkel.

deurstoppers-en-vazen-vastlijmen
@diy_art_eva

Stap 2 - Lijm de deurstoppers en vaasjes vast

Na het verzamelen van de materialen, moet je gebruik maken van de Polymax lijm om het houten bord stevig aan de deurstoppers te bevestigen als de basis van je vaas. Lijm daarnaast ook de vaasjes stevig vast op het bord en ga na of alles stevig vastzit.

Stap 3 - Reinig grondig

Gebruik ammoniak om het geheel grondig schoon te maken, zodat de verf goed kan hechten op alle oppervlakken. Neem de tijd om dit zorgvuldig te doen, om ervoor te zorgen dat eventuele vuil- en vetresten volledig worden verwijderd. Op die manier kan de verf beter worden aangebracht en krijg je een mooier eindresultaat.

rustoleum-spuitverf
@diy_art_eva

Stap 4 - Geef het geheel een ander kleurtje

Om deze DIY nog mooier te maken, heeft @diy_art_eva de Rustoleum spuitverf in de kleur jute gebruikt om zowel het houten bord, als de vaasjes een opfrisbeurt te geven. Spuit de verf gelijkmatig en zorg ervoor dat alle delen goed bedekt zijn, inclusief de hoeken en randen.

diy-vaasjes-met-bloemen
@diy_art_eva

Stap 5 - Een een prachtig boeket is niet te missen

Nadat het verf is opgedroogd, kun je de vaas tot leven brengen door een prachtig boeket bloemen in de verschillende vaasjes te verdelen. Dankzij de kleur van de vaasjes en het bord komen de bloemen nog beter tot hun recht en creëer je een fraai kleurenpalet in je interieur. Erg leuk voor in de lente- en zomer!