IKEA MALM nachtkastjes DIY

In dit DIY-project ontdek je hoe je tweedehands IKEA MALM nachtkastjes kunt omtoveren tot opvallende pronkstukken voor je slaapkamer. Met een mix van schuren, schilderen en creatief gebruik van behang en houten latten, kun je jouw nachtkastjes een geheel nieuwe uitstraling geven die perfect past bij jouw persoonlijke stijl en smaak. Laat je inspireren en maak van je slaapkamer een unieke en gezellige ruimte!

Samenvatting

Moeilijkheidsgraad: beginner
Tijd: ± 4 uur
Kosten: € 100 - €150

Met dank aan

In samenwerking met @ricedesignco_ hebben we dit inspirerende DIY-project tot leven gebracht. We zijn verheugd om dit project te delen en willen @ricedesignco_ bedanken voor haar creativiteit en expertise. Heb je vragen over dit project of wil je meer weten over de stappen? Aarzel niet om @ricedesignco_ een berichtje te sturen.
Het artikel voor deze DIY is geschreven door Sarieta en voor het laatst bijgewerkt op .

Benodigde materialen

Wil je van IKEA meubels je eigen creaties maken? @ricedesignco_ heeft tweedehandse IKEA MALM nachtkastjes omgetoverd tot ware pronkstukken die perfect passen bij haar slaapkamer. Of je nu je oude MALM kastjes een upgrade wilt geven of gewoon graag oud meubilair een nieuw leven inblaast, dit artikel biedt een eenvoudig stappenplan waarmee ook jij aan de slag kunt gaan. Deel je eigen creaties en laat je inspireren door anderen!

ikea-malm-nachtkastjes
@ricedesignco_

Stap 1 - Ga op zoek naar MALM nachtkastjes

Struin online marktplaatsen af op zoek naar tweedehands vondsten, geïnspireerd door @ricedesignco_. Met wat geluk vind je deze kastjes voor een prikkie. Lukt tweedehands niet, bezoek dan IKEA, waar je de MALM nachtkastjes kunt bemachtigen voor slechts 50 euro per stuk.

nachtkastjes-schuren
@ricedesignco_

Stap 2 - Ontdek het natuurlijke houtfineer onder de zwarte verf

Pak een stukje schuurpapier of een schuurmachine en onthul het natuurlijke houtfineer onder de zwarte verflaag van de laden van je MALM nachtkastjes. Begin voorzichtig met schuren en bouw langzaam op tot de gewenste onthulling van het houtfineer. Deze stap zorgt voor een prachtige en unieke uitstraling van je kastjes.

nachtkastjes-verven
@ricedesignco_

Stap 3 - Geef je kastjes een nieuwe look

Schuur het oppervlak van je nachtkastjes lichtjes op en breng vervolgens zwarte verf aan voor een volledig nieuwe uitstraling. Deze stap zorgt voor een frisse en moderne look. Zorg ervoor dat je de verf gelijkmatig aanbrengt en laat het goed drogen voordat je verder gaat met de volgende stappen.

houten-latten
@ricedesignco_

Stap 4 - Creëer een uniek ontwerp met houten latten

Meet houten latten af, zaag ze op maat en bevestig ze aan de voorkant van de laden voor een speciaal ontwerp. Gebruik houtlijm en spijkers om ze stevig vast te zetten. Dit geeft je nachtkastjes een extra dimensie en een persoonlijke touch.

behang-ikea-malm-nachtkastjes
@ricedesignco_

Stap 5 - Personaliseer met behang

Breng zelfklevend behang aan aan de binnenkant van de laden voor een persoonlijke touch. Kies een ontwerp dat past bij jouw stijl en smaak en breng het eenvoudig aan met het peel and stick ontwerp. Strijk eventuele luchtbellen glad voor een mooi resultaat dat jouw nachtkastjes uniek maakt.

eindresultaat-ikea-malm
@ricedesignco_

Stap 6 - Maak het af met handgrepen

Bevestig de gewenste handgrepen aan je nachtkastjes voor de finishing touch. Kies voor handgrepen die passen bij jouw persoonlijke stijl en voeg een vleugje elegantie toe aan je kastjes. Met deze laatste stap is jouw IKEA-hack compleet en kun je genieten van je vernieuwde MALM nachtkastjes.