Zelfgemaakte mozaïek houten dienblad

De DIY richt zich op het maken van een prachtig houten dienblad met mozaïek, waarbij gebruik wordt gemaakt van een dienblad van Kwantum, montagelijm van de Action en tegels van de kringloop. Door de stappen uit dit artikel te volgen, creëer je een uniek decoratief stuk voor je keuken.

Samenvatting

Moeilijkheidsgraad: beginner
Tijdsduur: 1 uur
Kosten: € 30

Met dank aan

In samenwerking met @diy_art_eva hebben we deze DIY samengesteld om een prachtig houten dienblad met mozaïek te maken. We zijn enthousiast om dit creatieve project met jullie te delen! Als je vragen hebt over deze DIY of als je jouw eigen DIY-project met ons wilt delen, stuur ons dan gerust een berichtje. We helpen je graag verder en kijken uit naar jullie creatieve ideeën!
Het artikel voor deze DIY is geschreven door Sarieta en voor het laatst bijgewerkt op .

Benodigde materialen

Wil jij je keuken een unieke uitstraling geven zonder veel geld uit te geven? @diy_art_eva heeft de perfecte DIY voor je: een mozaïek houten dienblad! Dit project biedt je de mogelijkheid om oude tegels te hergebruiken en een persoonlijke touch aan je keuken toe te voegen. In dit artikel laten we je uitgebreid zien hoe je je eigen mozaïek houten dienblad met tegels kunt maken.

materialen-dienblad-maken
@diy_art_eva

Stap 1 - Materialen verzamelen

Begin met het halen van alles wat je nodig hebt voor deze DIY. Ga naar Kwantum en de Action voor de spullen. Zorg ervoor dat je het Troy Bold dienblad van Kwantum, montagelijm van de Action, tape, wit voegmiddel en een spons meeneemt. Je kunt ook tegels gebruiken die je al hebt, die je in stukken kunt breken met een hamer

tegels-breken-diy
@diy_art_eva

Stap 2 - Tegels breken

Plaats de tegels op een stabiele ondergrond, zoals een werkbank of de vloer en bedek ze met een dikke doek. Gebruik vervolgens een hamer om de tegels voorzichtig in kleinere stukken te breken. Zorg ervoor dat je niet te veel kracht zet en overweeg om een veiligheidsbril te dragen om je ogen te beschermen.

patroon-mozaiek-maken
@diy_art_eva

Stap 3 - Patroon maken

Met de gebroken tegels bij de hand, is het tijd om het patroon voor het dienblad te bedenken. Neem even de tijd om te overwegen waar je de tegels wilt plaatsen, voordat je ze definitief vastzet met lijm. Dit geeft je de mogelijkheid om een ontwerp te creëren dat voldoet aan jouw wensen.

tegels-vastlijmen
@diy_art_eva

Stap 4 - Tegels vastlijmen

Nadat je het patroon hebt bepaald, is het tijd om de tegels op het dienblad te bevestigen. Breng een royale hoeveelheid montagelijm aan op de achterkant van elke tegel en plaats ze stevig op het dienblad volgens het eerder bedachte patroon. Zorg ervoor dat je de tegels stevig aandrukt om ervoor te zorgen dat ze goed vastzitten.

houten-dienblad-beschermen
@diy_art_eva

Stap 5 - Randen afplakken met tape

Om een nette afwerking te krijgen na het voegen van de tegels, is het belangrijk om de randen van het dienblad af te plakken met tape. Dit helpt om te voorkomen dat het voegmiddel op de randen van het dienblad terechtkomt en zorgt voor een strak resultaat. Zorg ervoor dat je de tape zorgvuldig aanbrengt langs de randen van het dienblad, zodat er geen ruimte is voor voegmiddel om door te lekken.

tegels-voegen-vullen
@diy_art_eva

Stap 6 - Voegen vullen

Nadat je de randen hebt afgeplakt, gebruik je een vochtige spons om het voegmiddel tussen de tegels aan te brengen. Zorg ervoor dat alle voegen goed gevuld zijn en veeg het overtollige voegmiddel weg met een schone spons voor een glad resultaat.

voegmiddel-drogen
@diy_art_eva

Stap 7 - Voegmiddel laten drogen

Laat na het aanbrengen, het voegmiddel volledig drogen. Verwijder daarna voorzichtig de tape van de randen.

dienblad-in-keuken
@diy_art_eva

Stap 8 - Bepaal de plek

Nu je DIY keukendienblad klaar is en het voegmiddel droog is, geef je het een mooi plekje in de keuken. Misschien staat het goed op het aanrecht of boven het aanrecht voor extra opbergruimte. Dit dienblad is gegarandeerd een mooie toevoeging aan je keuken!