Geef je radiator een nieuwe look met deze DIY

Geef je verwarming een opfrisbeurt met deze DIY Radiator Makeover! Volg dit eenvoudige stappenplan om je oude radiator nieuw leven in te blazen met een frisse verflaag. Maak een keuze uit een kleurenpalet dat past bij jouw interieur en ontdek hoe jouw radiator in slechts een paar uur een blikvanger wordt. Vergeet niet om ons te laten weten welke kleur jouw favoriet is! 🎨🌟

Samenvatting

Moeilijkheidsgraad: beginner
Tijd: ± 3 uur
Kosten: € 40 tot € 50

Met dank aan

Dit radiatorverfproject werd prachtig uitgevoerd door @homeofrobin en we zijn verheugd dat we deze DIY-inspiratie met jullie kunnen delen. Voor eventuele vragen over dit specifieke project, aarzel niet om @homeofrobin een berichtje te sturen. Heb je zelf een geweldige DIY die je wilt delen? Laat het ons weten door een e-mail te sturen!
Het artikel voor deze DIY is geschreven door Joeke en voor het laatst bijgewerkt op .

Benodigde materialen

Het opfrissen van je radiator met een nieuw laagje verf is makkelijker dan je denkt, dankzij dit handige stappenplan voor doe-het-zelvers. Als je net als @homeofrobin je oude, vergeelde radiator hebt, is het verven ervan een leuke en makkelijke manier om er nieuw leven in te blazen. Laat ons weten welke kleur jij zou kiezen voor de radiator!

Stap 1 - Reinig

Maak je de radiator schoon met een sopje. Ontvet het te schilderen deel met water en ammoniak. Dit zorgt voor een goede hechting van de verf en voorkomt afbladderen door de warmte.

Stap 2 - Behandel roest en schuur het metaal

Verwijder eventuele roestplekken met een staalborstel en schuur het metaal lichtjes op met grof schuurpapier. Een ruwe ondergrond zorgt voor een betere hechting van de primer.

afdekmateriaal-verven
@homeofrobin

Stap 3 - Plak af en zorg voor afdekmateriaal

Plak delen af die je niet wilt schilderen, zoals de thermostaatknop en bescherm de muur en vloer met oude kranten of ander afdekmateriaal.

primer-verven
@homeofrobin

Stap 4 - Breng een optionele primer aan

Gebruik indien nodig een primer voor betere hechting van de lak. Laat de primer goed drogen volgens de instructies voordat je verdergaat.

verven-kwast
@homeofrobin

Stap 5 - Begin met schilderen

Kies de kleur die bij jou past en begin met schilderen. Een dunne laag lakverf voorkomt druipen en afbladderen. Volgens @homeofrobin werkt een kwast het prettigst.

extra-verflaag
@homeofrobin

Stap 6 - Een extra laag verf

Nadat de eerste laag verf is opgedroogd, breng je een tweede laag aan. Zorg voor voldoende licht, zodat je geen plekjes vergeet en een gelijkmatige dekking krijgt.

radiator-verf
@homeofrobin

Stap 7 - Verwijder voorzichtig de tape

Zodra de verf enigszins droog is, verwijder je voorzichtig de afplaktape. Wacht niet te lang, want dit maakt het lastiger om de tape te verwijderen. Je bent nu klaar! Het enige wat je nog rest, is te genieten van het eindresultaat.

Ga de uitdaging aan! Tover je saaie radiator om tot een eyecatcher met deze eenvoudige stappen! We nodigen je uit om je resultaten en inspiratie te delen met onze community.