Geef je sidetable voor €60 een nieuwe look met deze DIY

Ontdek hoe je met minder dan €70 je sidetable een complete make-over kunt geven. Dit artikel geeft een eenvoudige en betaalbare manier om je sidetable op te knappen met behulp van slechts enkele materialen en stappen. Geniet van het verbazingwekkende resultaat en laat je inspireren door onze andere doe-het-zelf projecten!

Samenvatting

Moeilijkheidsgraad: beginner
Tijdsduur: 6 uur
Kosten: € 60

Met dank aan

Deze DIY is uitgevoerd door @inspiredbycoastal en we zijn dan ook verheugd dat we dit creatieve project mogen delen op Kijkbinnen. Als je vragen hebt over deze DIY, aarzel dan niet om @inspiredbycoastal een berichtje te sturen. We moedigen je ook aan om je eigen DIY-projecten met ons te delen! Stuur ons gerust een berichtje op Instagram: @makeover.nl, met jouw creatieve DIY's.
Het artikel voor deze DIY is geschreven door Sarieta en voor het laatst bijgewerkt op .

Benodigde materialen

Wil je jouw oude sidetable een nieuwe look geven zonder veel geld uit te geven? @inspiredbycoastal laat zien hoe je met minimale kosten en wat creativiteit je sidetable weer zo goed als nieuw maakt. Volg deze eenvoudige stappen en geef je sidetable een frisse uitstraling!

sidetable-opknappen
@inspiredbycoastal

Stap 1 - Sidetable reinigen en schuren

Begin met het schoonmaken van je sidetable om vuil en stof te verwijderen. Als je er geen hebt, kun je er misschien een tweedehands vinden op platforms zoals Marktplaats. Schuur vervolgens de oude vernislaag weg met schuurpapier om een glad oppervlak te creëren voor de nieuwe afwerking.

sidetable-gereedschappen
@inspiredbycoastal

Stap 2 - Zorg voor een mooie afwerking

Gebruik gereedschappen zoals een hamer, beitel en bouten om de gewenste textuur en uitstraling aan je sidetable te geven. Gebruik de hamer om textuur toe te voegen en de beitel om scherpe randen te vormen.

Stap 3 - Maak het glad voor een mooie afwerking

Nadat je de gewenste look hebt gecreëerd, schuur je de sidetable opnieuw om ruwe plekken glad te maken en los hout te verwijderen. Zo krijg je een mooi en gelijkmatig resultaat.

beits-aanbrengen-sidetable
@inspiredbycoastal

Stap 4 - Bescherm je werk

Om je sidetable te beschermen en de nieuwe uitstraling te behouden, breng je een transparante polyurethaan sealer aan. Wil je extra kleur en diepte toevoegen? Dan kun je er ook voor kiezen om een beits te gebruiken.

eindresultaat-sidetable-opknappen
@inspiredbycoastal

Stap 5 - Bekijk het eindresultaat