Zelfgemaakte Spiegel met IKEA YLLEVAD en LÖNSÅS

Ontdek hoe @project0251 een verbluffende spiegel creëert met IKEA YLLEVAD en LÖNSÅS. Door het combineren van fotolijstjes en spiegels op een MDF-plaat, bereik je een unieke uitstraling. Volg deze eenvoudige DIY voor een unieke toevoeging aan je interieur.

Samenvatting

Moeilijkheidsgraad: beginner
Tijd: ± 6 uur
Kosten: € 150

Met dank aan

Deze DIY is uitgevoerd door @project0251 en we zijn dan ook verheugd dat we dit doe-het-zelf project mogen delen. Chris van @project0251 heeft zijn creativiteit en expertise gebruikt om deze prachtige spiegel te maken met IKEA YLLEVAD en LÖNSÅS. Mocht je vragen hebben over dit project, dan kun je @project0251 altijd een berichtje sturen. Wil je zelf je DIY met ons delen? Stuur ons dan vooral een mailtje!
Het artikel voor deze DIY is geschreven door Sarieta en voor het laatst bijgewerkt op .

Benodigde materialen

Ben je een liefhebber van het verfraaien van je huis met prachtige details? Dan is het creëren van je eigen spiegel met IKEA-materiaal een geweldig idee! Doe inspiratie op van Chris van @project0251, die een prachtige spiegel maakte voor in de hal. Vergeet niet je eigen creaties met ons te delen en wie weet zien we binnenkort jouw creatie terug!

Stap 1 - Afmetingen bepalen

Begin met het vaststellen van de afmetingen van je spiegel. Overweeg of je een MDF-plaat wilt gebruiken of de spiegel direct op de muur wilt plaatsen. Zorg ervoor dat je de afmetingen van de lijstjes in gedachten houdt, zodat ze goed passen.

ikea-yllevad-lonsas
@project0251

Stap 2 - Benodigdheden halen bij IKEA

Bezoek IKEA om alle benodigdheden voor je project te halen. Verzamel de YLLEVAD fotolijsten en LÖNSÅS spiegels in de juiste afmetingen. @project0251 heeft gekozen voor de afmetingen 13x18 cm.

lijsten-afmeten
@project0251

Stap 3 - Lijstjes plaatsen en meten

Leg de gekochte lijstjes op de grond en meet de lengte en breedte nauwkeurig. Dit zorgt ervoor dat alles perfect past.

Stap 4 - MDF-plaat op maat zagen

Zaag de MDF-plaat op maat voor de juiste afmetingen van de spiegel.

Stap 5 - Latten op maat zagen

Zaag twee brede lange latten op maat, iets korter dan de lengte van de MDF-plaat, voor een perfecte pasvorm.

spuitbus-zwart
@project0251

Stap 6 - Zijdes spuiten

Spuit de zijkanten van de zwarte lijstjes en een deel van de achter- en voorkant van de plaat in het zwart.

ikea-yllevad-lonsas
@project0251

Stap 7 - Spiegels plaatsen en vastlijmen

Plaats voorzichtig de spiegels in de fotolijstjes en zorg ervoor dat ze recht zitten. Lijm de lijstjes met de spiegels stevig vast op de houten plaat met kit en/of lijm.

zelfgemaakte-spiegel
@project0251

Stap 8 - Goed laten drogen

Laat het geheel goed drogen voordat je de spiegel rechtop zet en op een mooie plek in huis plaatst. Geniet van het resultaat van je zelfgemaakte IKEA-spiegel!