Pilaar/sokkel van tegels zelf maken

Ontdek hoe je met minimale kosten een tegelpilaar kunt maken van overgebleven tegels. Deze DIY, uitgevoerd door @project.0251, biedt een eenvoudige en betaalbare manier om je interieur persoonlijker te maken. Laat je inspireren en ga zelf aan de slag met het maken van unieke meubelstukken!

Samenvatting

Moeilijkheidsgraad: beginner
Tijdsduur: 6 uur
Kosten: € 50

Met dank aan

Deze DIY is uitgevoerd door @project.0251 en we zijn dan ook meer dan blij dat we dit DIY-project mogen uitlichten. Mocht je vragen hebben over dit project, dan kun je @project.0251 een berichtje sturen. Wil je zelf een DIY met ons delen? Stuur ons dan vooral een berichtje op Instagram: @makeover.nl!
Het artikel voor deze DIY is geschreven door Sarieta en voor het laatst bijgewerkt op .

Benodigde materialen

Ontdek hoe je met overgebleven tegels van renovatieprojecten iets nieuws en opvallends kunt creëren! Chris, te vinden op @project.0251, deelt zijn creatieve DIY om overgebleven tegels nieuw leven in te blazen door er een unieke tegelpilaar van te maken. In deze DIY project leer je hoe je jouw eigen tegelpilaar kunt maken, met slechts een paar materialen en stappen.

Stap 1 - Bepaal je visie

Voordat je aan de slag gaat, neem de tijd om te bedenken hoe je de tegelpilaar wilt gebruiken. Misschien wil je het als decoratief accent gebruiken of als functioneel nachtkastje. Denk hier goed over na voordat je verder gaat met het project.

Stap 2 - Leg de tegels uit

Nu je een idee hebt van de gewenste hoogte, leg je de tegels uit op de vloer om de afmetingen van de pilaar te bepalen. Dit helpt je om een beter beeld te krijgen van hoe de pilaar eruit zal zien en om de juiste maten te bepalen.

Stap 3 - Plaats de boven- en onderkant

Voeg platte tegels toe aan de boven- en onderkant van je pilaar om de perfecte balans te creëren. Controleer zorgvuldig de afmetingen voordat je doorgaat naar de volgende stap.

Stap 4 - Zaag MDF-platen op maat

Laat MDF-platen op maat zagen bij de bouwmarkt. Deze stap zorgt voor precisie en een mooie pasvorm wanneer je de pilaar gaat monteren.

pilaar-opbouwen
@project.0251

Stap 5 - Bouw je pilaar op

Schroef de MDF-platen in elkaar om de basisstructuur van je pilaar te vormen. Laat de onderkant open voor mogelijke aanpassingen later.

voegkruisjes-pilaar
@project.0251

Stap 6 - Creëer een sterke basis

Gebruik tegellijm om de tegels stevig op de MDF-platen te bevestigen. Daarnaast is het belangrijk om voegkruisjes tussen de tegels te plaatsen. Dit zorgt niet alleen voor een gelijkmatige verdeling van de tegels, maar voorkomt ook dat je wordt verrast door een te hoge pilaar, waardoor je project nauwkeurig en precies wordt uitgevoerd.


tegels-voegen
@project.0251

Stap 7 - Maak het voegwerk af

Vul de ruimtes tussen de tegels met voegmiddel voor een gladde en professionele afwerking. Neem de tijd om nauwkeurig te werken voor het beste resultaat.

Stap 8 - Geef het een finishing touch

Overweeg verschillende afwerkingen voor de hoeken van je pilaar, zoals voegwerk voor een speelse uitstraling of tegelranden voor een strakke look.

eindresultaat-tegelpilaar
@project.0251

Stap 9 - Laat het drogen en bewonder het resultaat!

Laat je zelfgemaakte pilaar volledig drogen voordat je ervan gaat genieten. @project.0251 denkt er zelfs aan om nog meer projecten te maken met de overgebleven tegels. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je ga vooral lekker aan de slag met je eigen creatie met overgebleven tegels!