DIY wasmachine ombouw voor minder dan €50

Ontdek hoe je met eenvoudige stappen een stijlvolle ombouw kunt maken voor je wasmachine en droger, om rommelige leidingen en kraantjes uit het zicht te verbergen en je wasruimte een georganiseerde en aantrekkelijke uitstraling te geven. Met duidelijke instructies en praktische tips van @project.0251, maak je jouw wasruimte klaar voor een frisse make-over!

Samenvatting

Moeilijkheidsgraad: beginner
Tijd: ± 3 uur
Kosten: € 50

Met dank aan

Deze DIY is uitgevoerd door @project.0251 en we zijn dan ook blij dat we dit doe-het-zelf project mogen delen. Mocht je vragen hebben over dit project, dan kun je @project.0251 altijd een berichtje sturen. Wil je zelf je DIY met ons delen? Stuur ons dan vooral een berichtje op Instagram @makeover.nl!
Het artikel voor deze DIY is geschreven door Sarieta en voor het laatst bijgewerkt op .

Materialen

Wil je jouw wasruimte een upgrade geven en tegelijkertijd de onaantrekkelijke leidingen en kraantjes rond je wasmachine verbergen? Dan is dit project van @project.0251 precies wat je nodig hebt! Met een paar eenvoudige stappen kun je een praktische en aantrekkelijke ombouw creëren die perfect past bij jouw wasruimte. Volg in dit artikel de duidelijke instructies en maak van die rommelige ruimte naast je wasmachine een georganiseerde en stijlvolle hoek.

Stap 1 - Begin met meten

Meet de ruimte rond je wasmachine en droger nauwkeurig op, inclusief eventuele uitstekende leidingen en het kraantje. Dit zal bepalen hoe groot je ombouw moet zijn.

Stap 2 - Bepaal de hoogte en plaats van het blad

Meet de hoogte van het blad en bepaal hoe hoog de planken moeten komen om alle leidingen en andere ongewenste elementen uit het zicht te houden.

blad-wasmachine-ombouw
@project.0251

Stap 3 - Kies of maak het blad

Gebruik een bestaand blad dat je al hebt of koop er een op maat als je er geen hebt die past. Zorg ervoor dat het blad perfect past bij de afmetingen van je wasruimte. Chris van @project.0251 heeft bijvoorbeeld een bestaand blad gebruikt.

plank-monteren
@project.0251

Stap 4 - Monteer de balk en hoekprofielen

Monteer een balk op de zijplanken waar het blad op kan rusten voor extra stabiliteit. Voeg ook hoekprofielen toe voor extra draagkracht.

Stap 5 - Maak uitsparingen voor leidingen

Zaag uitsparingen uit in de ombouw om ruimte te maken voor leidingen aan de zijkant en de plint, zodat de ombouw strak tegen de wand kan worden geplaatst.

ombouw-wand
@project.0251

Stap 6 - Laat de ombouw los van de wand

Bevestig de ombouw niet permanent aan de wand, zodat je deze indien nodig kunt verwijderen voor onderhoud aan de wasmachine of droger.

wasmachine-ombouw-afwerking
@project.0251

Stap 7 - Geef de ombouw een afwerking

Geef de ombouw een afwerking naar keuze, zoals beitsen of verven, om bij de rest van de ruimte te passen en een esthetische touch toe te voegen.

eindresultaat-wasmachine-ombouw
@project.0251

Stap 8 - Optioneel: voeg een gordijntje toe

Overweeg om een gordijntje of ander decoratief element toe te voegen voor een extra stijlvolle uitstraling. Zorg er wel voor dat de droger voldoende warmte kan afvoeren, bijvoorbeeld via een opening aan de achterkant.