Zelf je schouw tegelen DIY

Transformeer je schouw door te tegelen, ideaal voor jaren '30 stijl. Kies kleine, stijlvolle tegels voor een eenvoudige, prachtige make-over. Welke tegelcombinatie kies jij? Happy DIY-ing! 🌸✨

Samenvatting

Moeilijkheidsgraad: beginner
Tijd: ± 2 uur
Kosten: € 30 tot € 40

Met dank aan

Deze DIY is uitgevoerd door @murtijn en we zijn dan ook blij dat we dit doe-het-zelf project mogen delen. Mocht je vragen hebben over dit project, dan kun je @murtijn altijd een berichtje sturen. Wil je zelf je DIY met ons delen? Stuur ons dan vooral een mailtje!
Het artikel voor deze DIY is geschreven door Martijn en voor het laatst bijgewerkt op .

Benodigde materialen

Ben je klaar om jouw woonruimte een persoonlijke en stijlvolle touch te geven? Begin met je schouw! Als je, net als ik, een schouw met een basic witte binnenkant hebt, is het tegelen ervan een fantastisch en eenvoudig project om direct meer flair in je huis te brengen. Dit is vooral prachtig als je een elegante jaren '30 schouw hebt.

Maak je eigen unieke variant door andere tegels te kiezen

Kies tegels die op het kleurenpalet van je inrichting aansluiten! Kleinere tegels (tot 10x10 cm) geven een verfijnde uitstraling, maar laat je creativiteit de vrije loop. In mijn project koos ik voor handvorm-tegels met een matte finish, wat een elegante en tijdloze look gaf.

tegeltje

Stap 1 - Voorbereiding

Schuur het werkvlak licht op voor een glad en schoon oppervlak. Vul eventuele gaatjes.

tegellijm-op-schouw

Stap 2 - Tegellijm

Meng de tegellijm volgens instructies en breng deze met diagonale bewegingen aan. Gebruik de lijmkam voor gelijke dikte.

stap-tegelen

Stap 3 - Tegels zetten

Begin met de eerste tegels van onder naar boven. Zorg voor gelijke voegen en druk ze zachtjes aan.

oeps-tegel

Stap 4 - Foutjes oplossen

Gebruik tegelkruisjes om eventuele 'zakkers' te corrigeren.

drogen-van-tegel-schouw

Stap 5 - Tegellijm laten drogen

Laat de tegellijm 24 uur drogen. Dit is het moment om de tegels nog licht te corrigeren.

tegels-voegen
@murtijn

Stap 6 - Voegen

De volgende dag kun je beginnen met voegen. Ga met je voegrubber en een goede hoeveelheid voegmiddel schuin over de voegen heen. Neem de tijd om de voegen goed te vullen. We gaan bij de volgende stap pas alles netjes afwerken.

sponsen-van-voeg
@murtijn

Stap 7 - Afwerken van de voegen

Als je je voegen goed gevuld hebt, is het tijd om met een spons de voegen af te gaan werken. Ga rustig met een licht vochtige spons over de voegen heen. Als er echt te veel voeg in de voeg zit, kun je voorzichtig met je vinger weer wat weghalen. Als je nog gaatjes ziet, dien je deze opnieuw met je voegrubber op te vullen.

eindresultaat
@murtijn

Stap 8 - Geniet van het eindresultaat

Een dag later is het tijd om met bewondering naar je eigen werk te kijken. Geniet ervan!

Durf je het aan? Met deze stappen geef je jouw schouw een prachtige make-over. Deel vooral je resultaten en inspiratie met onze community!