Hal inspiratie en ideeën van stylisten

Maak van je hal een onvergetelijke entree met slimme inrichtingstips. Verberg radiatoren achter stijlvolle ombouwen, voeg een eyecatcher-kleed toe voor een speels effect en creëer een licht en luchtige sfeer met minimale meubels. Laat je hal de eerste indruk van je huis positief beïnvloeden met deze creatieve en praktische suggesties.

Door Sarieta In: Inspiratie

Hal inspiratie en ideeën van stylisten

De hal is een belangrijke plek in huis. Het is namelijk het eerste wat jij en je gasten zien als jullie binnenkomen. Dan is het belangrijk dat de eerste indruk meteen goed is. Dit kun je bereiken door je hal in te richten met de ideeën uit dit artikel. Van kleurrijke vloerkleden en spiegels tot neutrale kleuren en posters. Om jouw zo hal optimaal mogelijk in te richten, hebben wij 10 voorbeelden op een rij gezet.

Zorg voor een opgeruimde hal

hal-interieur
@stijlt

Het is de eerste plek die je te zien krijgt wanneer je een huis binnengaat en ook de laatste indruk van je huis. Daarom is het heel belangrijk om deze ruimte zo goed mogelijk op te ruimen. Door opbergruimte in de hal te creëren zorg je ervoor dat jassen, tassen en schoenen een eigen plekje hebben. Op deze manier voorkom je dat ze overal in huis slingeren en laat je garandeert een goede eerste indruk achter.

Creëer een mooi geheel

hal-neutraal
@fr.ontwerp

Ook de hal hoort bij de rest van het interieur en dat betekent dat het een verlengde ervan wordt. Zo kun je kleuren van de woonkamer doortrekken naar de hal en er een rustgevend geheel van maken. Fr.ontwerp heeft bijvoorbeeld voor een neutraal kleurenpalet gekozen en verschillende bruintinten op de muur, in accessoires en in het meubelstuk terug laten komen. Voeg er een aantal takjes pampasgras toe voor extra sfeer in de kleine ruimte.

Een spiegel in de hal

spiegel-hal
@huis_vanlinda

Een hal inrichten is zonder spiegel niet mogelijk. Naast dat een spiegel mooi is ter decoratie, is het ook heel handig om te hebben. Het laat kleine ruimtes optisch groter en lichter lijken en je kunt voordat je de deur uitgaat jezelf nog even snel in de spiegel checken. Spiegels zijn er in alle soorten en maten, maar ons voorkeur gaat toch wel uit naar een ronde spiegel. Ronde vormen doorbreken de rechte vormen die we altijd gewend zijn en creëren een speels effect.

Kies voor een bankje

houten-bankje
@huisje_in_houten

Een bankje in de hal is altijd handig. Je kunt het gebruiken als plekje om je schoenen aan en uit te doen en voor spullen die mee naar buiten moeten. Kies voor een bankje die als eyecatcher in de hal fungeert en bij de stijl van de hal past. Zoals je op de afbeelding kunt zien is gekozen voor een houten zitbank met onwijs veel karakter. Bovendien past het ook nog heel goed bij de wanddecoratie op de muur.

Tip: Vind je verwarmingsbuizen een doorn in het oog en wil je ze ook op een nette manier wegwerken? Ontdek hier onze tips en tricks!

Voeg speelsheid toe

speelse-accessoires
@huisjeindrenthe

Een hal hoeft helemaal niet strak te zijn. Als je van accessoires en kleur houdt, is dit zeker geen verkeerd voorbeeld om tot je te nemen. Laat zien dat er leven in de brouwerij zit en voorzie de hal van verschillende decoratie naar keuze. Huisjeindrenthe heeft de hal voorzien van een beige accentmuur, plantjes en subtiele macramé en houten accessoires. De hal is speels aangekleed met neutrale kleuren en materialen en dient als gezellige binnenkomer.

Ga voor een opvallend kleed

kleurrijk-kleed-print
@huisjekwartshove

Kleedjes; je hebt ze in allerlei soorten, maten en kleuren. Van vierkant, rond tot rechthoekig in het bruin, zwart en oranje. De keuze is reuze, maar een opvallend kleed als deze uit het voorbeeld is me er eentje. Omdat de hal een kleine ruimte is, zorgt het opvallende kleed met print voor een speels gevoel en voor contrast. Wees net als huisjekwartshoeve lekker origineel met het kleed en maak er een gezellige binnenkomer van.

Benut de ruimte die je hebt

ruimtelijke-hal
@huisjevannatascha

Wil je graag je favoriete accessoires in de hal tentoonstellen, maar heb je er simpelweg te weinig ruimte voor? Gebruik de radiator! Radiatoren zijn er in iedere woning, maar mooi is het niet. Verberg de radiator met een ombouw om voldoende warmte te blijven geven en tegelijk te gebruiken als opbergplek voor accessoires. Dit is een handige manier om meer ruimte te creëren zonder in te leveren op extra meubels.

Zorg voor de juiste stijl

grote-hal-industrieel
@pakhuis.wonen

Een grote hal inrichten kan nogal een pittige klus zijn, vooral als je ook een hoog plafond hebt. Toch kun je deze ruimte goed inrichten door te kiezen voor een bepaalde stijl en ervoor te zorgen dat de stijl in de gehele hal doorloopt. Zorg voor een mooie overgang van kleuren, ga voor gezelligheid met warme kleuren en kies voor accenten. Hou de rest minimalistisch en geniet van de sfeer die de hal met zich meebrengt.

Houd het licht en luchtig

pasteltinten-hal
@schiehuisje

Een drukke hal; daar doen we niet aan. Creëer een open gevoel door te zorgen voor voldoende opbergruimte. Kies net als schiehuisje voor een rustige hal met mooie spiegels en een kastje die dienst als opbergruimte voor schoenen. Kies alleen voor meubels die je echt nodig hebt en stap binnen je frisse, opgeruimde hal. Wedden dat gasten meteen onder de indruk zullen zijn?

Voeg een wandkast toe

witte-wandkast
@thuisbijmij

Een mooie wandkast in de hal is een echte musthave. Naast dat een wandkast is ideaal om spullen in kwijt te kunnen, past het ook goed in een diepe, loze ruimte. Het mooie aan deze kast is dat het multifunctioneel is. Zo kun je het gebruiken als opbergplek voor sleutels, schoenen en jassen en ter decoratie om de gang een andere uitstraling te geven. Dankzij het slimme ontwerp valt de kast precies in de ruimte en is er zelfs nog ruimte om spullen bovenop de wandkast te zetten. Hoe fijn!

Bij Kijkbinnen stoppen we natuurlijk niet bij de hal, want we hebben ook de mooiste inspiratie voor de woonkamer, badkamer, keuken, slaapkamer en tuin!


Meer inspiratie