Must have meubels en woonaccessoires voor 2024

Zoals je van Martijn gewend bent, heeft hij weer zijn favoriete meubels en woonaccessoires voor de aankomende maanden op een rij gezet. Een paar designklassiekers die in een nieuw jasje terug zijn maar ook een wel hele bijzondere spiegel.

Door Martijn In: Inspiratie

Must have meubels en woonaccessoires voor 2024

Dit jaar zien we neutrale kleuren in overvloed terug. Veel van de objecten die ik gekozen heb, passen uitstekend in een woonstijl waar rust en eenvoud een belangrijke rol speelt.

Metrische fauteuil van prachtig hout

fauteuil-palissander
@tikamoon

Deze fauteuil van Tikamoon genaamd Metric is echt geniaal. Massief palissander, een toch wel dure houtsoort, met een prachtig zitoppervlak dat zo in de Japandi woonstijl kan worden neergezet. Wow!

Knusse Venedik Bouclé bank

Zoals je ‘m hier op de afbeelding ziet, is ie geniaal. Het is ook wel dat dit model gecombineerd is met twee fauteuils en nog een Venedik bank.

Geweldige rotan kledingkast

rotan-tika-kast
@tikamoon

Er zijn maar weinig kledingkasten die zo goed in vrijwel iedere woonstijl zouden passen als de Roots kast van Tikamoon. Er zit dan wel echt een behoorlijk prijskaartje aan, maar deze kast laat je de rest van je leven niet meer gaan. Want zo’n parel is het echt.

Rib glas (fluted glass) is met een reden zo in trek

Voor mij hebben opbergmeubels met geribbeld glas een speciale plek. Het is echt typisch jaren 50, vooral in combinatie met staal. Dit model is dan wat aan de prijzige kant (bij IKEA heb je een soortgelijke optie, alleen niet als kledingkast). Het is wel een prachtig object om in huis te halen.

Fauteuil die letterlijk overal past

Van deze fauteuil krijg ik het pas echt warm. Ziet er heerlijk knus uit voor de wat koudere dagen, maar hard Scandinavisch voor de wat warmere dagen. Ik weet precies waar ik deze stoel neer zou zetten, namelijk centraal in de woonkamer.

Een heerlijke 4-zitsbank met neutrale kleuren

Simpel maar sterk. Als je geen grote bank nodig hebt maar toch met voldoende mensen wilt kunnen zitten, is dit model Vienna waar ook een twee-zitter van is wel heel interessant.

By-Boo organische spiegel met houten frame

Het is dat ik deze spiegel met organische vorm nog in het echt moet zien. Afgaande op de productafbeeldingen, ziet het er geweldig uit. De houten rand is echt typisch mid-century en dat zorgt dat het naadloos in jaren 30 tot 70 interieurs opgaat.

Slim nagekeken van designerklassiekers, Ryder van Goossens

ryder-goossens-beige
@goossens

Ik waardeer het enorm dat shops als Goossens echt op zoek gaan naar klassieke modellen in een nieuw jasje. Dit soort banken kosten vintage duizenden euro’s. Goossens schiet ‘m hier flink in de roos met Ryder die overigens ook nog eens heerlijk zit.

Legno eettafel van massief eikenhout

Je hebt het al wel redelijk door denk ik: massief hout doet het goed bij Martijn. Hoe kwalitatiever het materiaal, hoe sneller je mij te pakken hebt. De Legno eettafel van Studio Henk is precies wat ik zoek.


Meer inspiratie