Verwarmingsbuizen wegwerken tips en tricks

Upgrade je interieur en verberg die ontsierende verwarmingsbuizen met een aantal slimme tips. Denk aan inbouw in de muur tot subtiele ombouw en stoere integratie in je design. Deze handige tips zorgen voor een strakke uitstraling, waardoor de lelijke buizen naadloos opgaan in je gedroomde interieur.

Door Sarieta In: Inspiratie

Verwarmingsbuizen wegwerken tips en tricks

Heb je eindelijk je droomhuis weten te bemachtigen, maar verpesten verwarmingsbuizen de look en feel van de gewenste interieur? Gelukkig bestaan er een aantal mogelijkheden om die lelijk witte verwarmingsbuizen weg te werken en ze een deel te maken van je interieur. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Hieronder vind je 7 tips en ideeën waarmee je die verwarmingsbuizen voorgoed kunt verbergen.

Verwerk ze in de muur

verwarmingsbuizen-wegwerken
@mirandadriehuizen

Wil je een muur die er op en top uitziet zonder al die verwarmingsbuizen? Dan kun je ervoor kiezen om de verwarmingsbuizen in de muur te verwerken. Hoewel dit het mooiste resultaat geeft, moet je er wel rekening mee houden dat dit vaak ook het meeste kost. Om je interieur een ‘clean’ look te geven, kun je de buizen in de muur verwerken en eventueel schilderen in de kleur die bij je interieur past om een samenhangend geheel te creëren.

Verstop ze achter het gordijn

verwarming-gordijn
Minh Pham via Unsplash

Een veelvoorkomende plek waar vrijwel iedereen te maken heeft met verwarmingsbuizen, zijn in hoeken van ruimtes. Een eenvoudige manier om de verwarmingsbuizen te verbergen, is door middel van gordijnen. Het voordeel van gordijnen is dat ze privacy bieden en er daarnaast ook erg fraai uitzien. Verwarmingsbuizen wegwerken is nog nooit zo makkelijk geweest!

Maak een ombouw

ombouw-verwarming
@bijmargrietinhuis

Een manier om verwarmingsbuizen weg te werken die we bij menig interieur zien, is door een ombouw te maken rondom de leidingen van de radiatoren. Om de buizen worden dan rechte platen geplaatst, waardoor een doos gevormd kan worden. Door de ombouw in dezelfde kleur te als de muur te schilderen, zal het geheel minimalistisch ogen en daardoor minder opvallen.

Verf ze in bijpassende kleur

verwarming-verven
@madeleineshouse72

Als je een klein budget hebt en de verwarmingsbuizen graag wil wegwerken, dan is verven een gemakkelijke en budgetvriendelijke manier om lelijke buizen te verbergen. Madeleineshouse72 heeft dat gedaan door de kleur van de verwarmingsbuizen in dezelfde kleur als de muur te verven. Op die manier blijven ze weliswaar nog steeds zichtbaar, maar zijn ze een stuk minder opvallend.

Tip: Je kunt radiatoren ook schilderen, zolang je de juiste radiator verf gebruikt die hittebestendig is.

Maak het de stoere touch aan je interieur

stoere-radiator
@lieks_home

Als je niet graag de handen uit de mouwen steekt of gewoon geen tijd hebt om een totale make-over aan te gaan met de verwarmingsbuizen, kun je het ook de stoere touch aan je interieur van maken. Verwarmingsbuizen zijn kenmerkend aan hun stalen look en kunnen in menig interieur dienen als de perfecte toevoeging. Denk aan de rustige slaapkamer stijl van lieks_home waarbij een vleugje staal zeker niet verkeerd staat. Probeer ‘t zelf eens!

Verwerk ze achter houten wandpanelen

wandpanelen-verwarming
@hoff.van.saar

Houten wandpanelen zijn een prachtige aanvulling voor ieder interieur. Wandpanelen zijn niet alleen gemakkelijk te installeren, maar ze kunnen de uiterlijk van het interieur totaal veranderen. Om de look te behouden is het een mogelijkheid om de verwarmingsbuizen te verwerken achter de houten wandpanelen. Zet net als hoff.van.saar je bank er tegenaan en voila; niemand die iets ziet!

Onder de vloer

verwarmingsbuizen-vloer
Ksenia Chernaya via Pexels

Een andere manier is door de verwarmingsbuizen onder de vloer te verwerken. Deze manier is vooral een goed idee als de verwarmingsbuizen onder de vloer lopen en al helemaal mooi meegenomen als je een nieuwe vloer in je woning wilt. Het eindresultaat van Ksenia Chernaya mag er dus zeker wezen; een prachtige ruimte zonder die stalen verwarmingsbuizen in het zicht.


Meer inspiratie