Kinderkamer

Met deze kinderkamer inspiratie en voorbeelden maak jij van de kinderkamer een fijne plek voor je kindje. En wist je dat het helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn? Met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken. Doe inspiratie op en creëer een leuke kinderkamer, die past bij jouw kind.

Double trouble

combi-kinderkamer
@collovhome

Deze neutrale kinderkamer is gemaakt voor twee leeftijden. De zwarte accenten komen in de hele kamer terug, door de combinatie zwart met hout krijgt de kamer een stijlvolle uitstraling. Er zijn geen opvallende kleuren nodig om het toch kinderlijk te maken.

Huisje, boompje, beestje

diy-kinderkamer
@trend_io

Een stoere boomhut maar dan in de slaapkamer. In deze trendy slaapkamer kunnen twee kindjes slapen en toch blijft er genoeg speelruimte over. Gebruik vrolijke kleuren, leuke verlichting, een zacht vloerkleed en een plant om de sfeer compleet te maken.

Dierenvriendjes

dieren-kinderkamer
@by_us_thus

Welk kind is er niet dol op dieren? Maak een dierenkamer door een muur met behang of een dieren sticker te beplakken. Kies voor één opvallende muur en houd de rest neutraal. Verwerk de kleuren van de muursticker in de rest van de kamer.

Stoere decoratie

unieke-decoratie
@bykaar

Maak een stoere kinderkamer door voor bijpassende decoratie te kiezen. Deze kamer heeft neutrale kleuren, houten meubels, grijze kleuren en opvallende decoratie. De muurplaat van de basketballer springt eruit. Met één opvallend item in de kamer kan de rest neutraal blijven.

Kleuren combineren

slim-kleuren-combineren
@bykaar

Kies voor kleurencombinaties om de kamer sfeervol te maken. Het blauw en oranje past goed bij elkaar en maakt de ruimte een stuk warmer. Deze kleuren komen ook terug in het kleed, de kussens en het beddengoed. Hierdoor is de kinderkamer een mooi geheel.

Sfeervol geheel

tropisch-geheel
@bykaar

Wit en oranje zijn de basiskleuren deze slaapkamer. Alle items zijn in deze kleuren gecombineerd en dat maakt er een goed passend geheel van. De kamer is erg gezellig en speels, maar door de kleurkeuze valt het mee hoe druk het is. Deze neutrale kleuren zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes.

Kaptafel plezier

kaptafel-kinderkamer
Curtis Adams via Pexels

Kies voor een kaptafel in de kinderkamer, je meisje heeft hier uren plezier van. Lekker optutten en ontspannen. De roze kaptafel springt eruit en de rest van de kamer is leuk aangekleed met mooie stoffen in de gordijnen, het hemelbed en leuk vloerkleed.

Vintage uitstraling

vintage-voorbeeld
@headofswans

Vintage is hip en dat zie je in deze slaapkamer. Het is een goed geheel doordat de tinten bij elkaar passen. De basis is wit met beige en de muur en de houten accessoires trekken de aandacht. Rotan is heel leuk voor een vintage kamer.

Speelplezier op eigen kamer

speelplezier-kinderkamer
@headofswans

Maak van de slaapkamer ook een speelkamer en creëer een ruimte om te spelen. Dit zithoekje is erg gezellig en perfect kinderformaat. Volwassenen niet toegestaan. Combineer kindermeubels met elkaar om een leuke speelhoek te maken. Denk aan een keukentje, poppenhuis en zithoekje.

Zachte stoffen

zachte-stofjes
@headofswans

Kinderen laten zich overal neerploffen, heb je een zacht vloerkleed dan kan dit dé plek van jouw kind worden. Combineer verschillende kleden en kussens met elkaar. Daarnaast mag ook zacht beddengoed niet ontbreken. Een bedhemel of klamboe maakt de stijl helemaal compleet.

Hou van hout!

kinderkamer-hout
@hoff.van.saar

Hout is stoer maar ook warm, er is weinig extra aankleding nodig. Deze kamer heeft een stoer houten bed, een houten tafeltje en wandrek in dezelfde stijl. De accenten in de rest van de kamer zijn ook voorzien van hout.

Liefde voor pastel

pastelkleuren-kinderkamer
@huisje.aanhet.water

Ga voor zachte pasteltinten en maak er een fijne kamer van. Pastelkleuren hebben een zachte uitstraling en kunnen erg goed voor jongens en meisjes gebruikt worden. Bij deze slaapkamer komen de kleuren van de ene muur terug in de andere muur, dit geeft een leuk effect.

Hou het knus

knusse-kinderkamer
@huisjekwartshove

Maak een knusse kamer door verschillende leuke accessoires in de kamer te gebruiken. Kies voor zachte items zoals een kleed, een mand of een klamboe zorgen voor een knusse uitstraling. Een kamer met schuin dak heeft van zichzelf al een knusse uitstraling. Kies daarnaast voor zachte kleuren en de kamer blijft intiem.

Genoeg te zien

vol-met-details
@lieks_home

In deze kamer raak je niet uitgekeken. Het behang is erg opvallend en leuk met de diertjes, je kunt hier naar blijven kijken. Doordat het behang al erg opvalt is de rest wat rustiger gehouden. Zo blijft het een gezellige, niet te drukke slaapkamer.

Prinsessenkamer

prinsessenkamer
@lieks_home

Een prinsessenkamer hoeft niet alleen uit roze te bestaan. Het eenhoorn behang is erg leuk en kleurrijk. De rest van de kamer heeft roze details, de regenboog komt terug in meerdere aspecten in de kamer. Al deze items maken een kamer voor een echte prinses.

Maak een chill hoekje

relaxhoekje-kinderkamer
@linsplace17

Kinderen kunnen zich prima vermaken in een chill hoekje. Kies voor een relaxstoel zoals deze en je kind zal zich eindeloos vermaken met favoriete boekjes. Door deze stoel maak je van een basis kamer een unieke ruimte en een lekker zithoekje is nooit verkeerd.

Kalme uitstraling

kalme-uitstraling
@madebynicool

Deze kamer heeft een kalmerend effect. Er is gekozen voor rustige kleuren en houten details. De sfeer is heel erg rustgevend. Hier kan een kindje fijn tot rust komen. De plant en het Nijntje beeld maken deze ruimte de perfecte kinderkamer.

Meten maar!

meetlint-tekenen-muur
@madebynicool

Hou samen de groei van je kindje bij en plaats een meetlat aan de muur. Hoe leuk is het om je kindje letterlijk te zien groeien. Deze kamer is heel erg neutraal gehouden maar het zithoekje en de meetlat maakt de kamer erg leuk.

Opvallend behang

kleurrijk-behang
@manonkuiper

Dit behang springt eruit. Het is een erg leuk idee om de kamer direct meer sfeer te geven. Behang is er in alle soorten, maten, kleuren en patronen. Je kunt voor de hele kamer kiezen of zoals hier voor één muur. Door het opvallende design is één muur meer dan genoeg.

Kleed het aan met klamboe

babykamer-mix-kinderkamer
@mirandadriehuizen

Een klamboe is een makkelijke manier om de kinderkamer meer sfeer te geven. Ook zorgt het voor meer geborgenheid voor je kindje. Je zorgt dat de grote kamer kleiner voelt, dat is fijn voor je kindje en het staat ook nog eens super leuk.

Zachte tinten

zachte-tinten-huis
@ons.huis.op7

Ga voor een rustgevende kinderkamer met zachte tinten. Deze kamer heeft weinig prikkels. Het behang is kleurrijk en valt op, voor de rest van de kamer is gekozen voor neutraal wit en rotan. De rotanstoel, lamp en het vloerkleed passen goed bij elkaar.

Schattige bloemen kamer

schattig-huisje
@ons.huis.op7

Het hoogtepunt van deze kamer is het bloemenbehang. Het staat erg vrolijk en er wordt gelijk een goede sfeer gecreëerd. De lamp en het bed hebben dezelfde stijl, voeg nog andere accessoires toe om de kamer compleet te maken.

Ga voor unieke decoratie

unieke-decoratie
Pavel Danilyuk via Pexels

Maak van je kinderkamer iets unieks. Deze muurschildering in combinatie met de lamp maakt de kinderkamer erg origineel. Er is gekozen voor wat leuke meubels, niet te druk. Door de kleurkeuze is de kamer erg kalm. De relaxhoek maakt de kamer compleet.

Warme kleuren

warme-kleuren
@sansdoute_interieur

Deze kamer is een huiselijk plekje. De warme kleuren bepalen de fijne uitstraling. Ook hier is weer voor hout gekozen. Het past goed bij de terracottakleur in de kamer. Er is gekozen voor een druk printje en minder accessoires. Hierdoor blijft de kamer ruimtelijk.

Tipi bed

zelfgemaakt-tipi-bed
@stijlbijstout

Dit stoere bed is omgetoverd tot een tipi. Door de kleine ruimte zal de slaapbeleving beter worden. Het heeft iets intiems. De kleuren in de kamer passen goed bij elkaar en worden in elk aspect doorgetrokken. Hierdoor is het een stijlvol geheel.

Blauwe kinderkamer

blauwe-kinderkamer
@stijlbijstout

Combineer veel verschillende kleuren blauw voor een blauwe kinderkamer. Door meubels dezelfde kleur als de achtergrond te schilderen lijkt de ruimte groter. Ondanks dat de kasten erg groot zijn vallen ze nauwelijks op. De combinatie met hout maakt de kamer af.

Scandinavische kinderkamer

houten-bed-kinderkamer
@thuis.bij.lisette

Deze kinderkamer heeft een Scandinavië stijl. Het is minimalistisch met wat functionele accessoires. Wit en hout is een perfecte combinatie voor een Scandinavisch interieur. Het hoeft niet saai of leeg te zijn, zoals je hier ziet staan wat simpele accessoires erg goed in de kamer.

Coole klimwand

klimwand-kinderkamer
@thuis.bij.lisette

Ga voor een uitdagende kinderkamer met een stoere klimwand. Eenvoudig te maken en je kindje kan zich helemaal uitleven. Door de klimwand heb je weinig andere items nodig. Doordat de grepen dezelfde kleur hebben als de andere muur wordt het één geheel.

Toekomstige astronaut

astronautenkamer
@torentje.van.tessa

Deze kamer is gemaakt voor een toekomstige astronaut maar je kunt natuurlijk ook voor andere posters kiezen. Hiermee kun je de slaapkamer eenvoudig een bepaalde stijl geven. De combinatie van donkerblauw, de maan, verlichting en posters maken het astronauten thema helemaal af.

Fotobehang voor groot effect

fotobehang-kinderkamer
@villagaura

Is jouw kind helemaal gek van een bepaald dier of landschap, kies dan voor fotobehang. Hiermee krijg je echt een groots effect. De jaguar op de foto lijkt wel in de slaapkamer te zitten. Daarnaast hoef je weinig losse accessoires meer toe te voegen.