Terracotta muur inspiratie en verf ideeën

Ontdek het effect van terracotta op de muur met deze 10 prachtige voorbeelden. Van warme oranje tinten tot diep bruin, elk voorbeeld creëert een unieke sfeer in huis. Laat je inspireren en voeg warmte, vrolijkheid en gezelligheid toe aan elke ruimte, van de slaapkamer tot de keuken.

Door Denise In: Kleur

Terracotta muur inspiratie en verf ideeën

De kleur Terracotta is eigenlijk niet in een paar woorden te omschrijven. Zullen we het toch proberen? Dan vinden we het stoer, intens en warm. Deze aardetint heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Bekijk onze 10 prachtige voorbeelden van Terracotta op de muur en je begrijpt waarom. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden en geniet!

Terra rood in de kinderkamer: een gouden greep

decoverf-terra-rood
Bol.com

Terra rood is een aardetint die je steeds vaker in het interieur tegenkomt. Dat vinden we niet verrassend, aangezien deze kleur zorgt voor warmte en sfeer. Wist je dat terra een combinatie is van rood en oranje? Het heeft dus ook een vrolijk tintje en dat is goed te zien aan deze kinderkamer. Zowel de rieten manden als de witte glijbaan staan erg leuk bij de terra rode muur. Een leuk idee voor de kinderkamer!

coverimagearticle
Warme kleuren voor sfeer in iedere ruimte

Laat de warmte binnen met kleur, een onmisbaar element in ieder interieur. Creëer een chique statement met gouden accenten, voeg pit toe aan de slaapkamer met roze en staal of geef de keuken een warme gloed met urban taupe. Kom meer te weten over de kracht van warme kleuren en maak van je huis een uitnodigende oase van comfort en stijl.

Terra rood in de woonkamer is origineel en vrolijk

decoverf-terra-rood
Bol.com

Zoek je momenteel naar een originele kleur voor in de woonkamer? Dan hebben wij een fantastisch idee voor je: Decoverf terra rood! Deze opvallende combinatie tussen rood en oranje maakt ons meteen vrolijk. Omdat het een matte variant betreft is de kleur goed dekkend. Daardoor geniet je jarenlang van een mooie en nette wand. Als klap op de vuurpijl staat de terra rode wand ook nog eens fantastisch bij de witte bank en de houten vloer.

Geniet van warmte en gezelligheid met Toscaans oranje

decoverf-toscaans-oranje
Bol.com

Heb je ooit van de kleur Toscaans oranje van Decoverf gehoord? Zo niet, dan is het de hoogste tijd. Deze kleur staat namelijk fantastisch op een muur. Dankzij Toscaans oranje waan je je voor even in Italië! Toscaans oranje is net als terracotta een warme kleur, waardoor je er in een handomdraai een fijne sfeer mee creëert. Plaats een houten bankje voor de wand met een leuke plant en geniet van warmte en gezelligheid!

Vintagerood en wit zijn perfect met elkaar in balans

brico-verf-vintage-rood
Brico

Rood is de kleur van de liefde en ‘vintage’ herinnert aan het verleden. Waarom zou je ze niet met elkaar combineren? Vintage rood is namelijk een prachtige kleur in een verder neutrale badkamer. Dat is op dit fijne plekje in huis goed te zien. De terracotta achtige kleur van Brico vormt een mooi contrast met de witte badkamermeubel. Ook over de zwarte spiegel en kraan is duidelijk nagedacht. Wat een plaatje om te zien!

Cavern clay is het stralende middelpunt in deze ‘vintage’ woonkamer

cavern clay-sherin-williams
Cavern clay

Een roodachtige en oranje tint dat zorgt voor een bepaalde warmte die je zelden ziet. Waar we het over hebben? De populaire kleur cavern clay! In deze woonkamer zorgen cavern clay en hout voor een ‘vintage’ uitstraling. De bijzondere houten stoel en het kleed vol patronen spelen daar zeker een belangrijke rol bij. Alles past perfect bij elkaar en de cavern clay wand vormt het stralende middelpunt!

Deze Terracotta tint zorgt voor warmte en vrolijkheid in huis

graham-brown-fortune-cookie-verf
Graham & Brown

Deze intense Terracotta tint van Graham & Brown draagt de naam ‘Fortune Cookie’ verf. Het is meer oranje dan rood en een gedurfde keuze voor een woonkamer. Je komt het niet vaak tegen, terwijl het toch zorgt voor een warme en gezellige sfeer. Wist je bovendien dat oranje warmte, vrolijkheid en energie uitstraalt? Je krijgt meteen zin om te gaan zitten in de beige stoeltjes met vrolijke kussentjes! Ook het goudkleurige tafeltje past perfect bij de oranje getinte wand.

Warmte en romantiek met Terracotta bruin

terracotta-bruin-verf
Klint.com

Terracotta is in allerlei tinten op de muur aan te brengen. Deze bruine variant vinden wij een schot in de roos. Het straalt veel warmte uit en past perfect bij de houten meubels. De bruine kleur komt terug in de stoel en het kastje met wielen. Ook het witte tafelkleed met kaarsjes vinden we erg goed bij het geheel passen. Terracotta bruin van Levis zorgt voor rust en de inrichting voor een vleugje romantiek. De perfecte combinatie!

Combineer Terracotta met natuurlijke materialen voor een fantastisch effect

levis-terracotta
Levis

Wist je dat Terracotta letterlijk ‘gebakken aarde’ in het Italiaans betekent? Het is ook de prachtige kleur op de wand van deze woonkamer. Deze kleur van Levis oogt natuurlijk en straalt veel warmte uit. Bovendien oogt het elke keer weer anders, afhankelijk van het licht. Daarnaast staat Terracotta fantastisch bij andere natuurlijke materialen en kleuren. Dat is goed te zien in deze woonkamer met een mooie houten vloer en een heerlijk zacht wit kleed.

Stoer, levendig en gedurfd: warm oranje en Terracotta in de keuken

levis-warm-oranje-terracotta-spiced honey
Levis

Deze warme oranje kleuren van Levis met Terracotta zijn prachtig. Ze brengen de muren van jouw keuken echt tot leven. Alles oogt zeer levendig en intens! We kunnen wel zeggen dat de Spiced Honey verf op deze wand uniek en veelzijdig is. Het keukeneiland heeft een andere kleur dan de muren en dat vinden we een gedurfde keuze. Ondertussen vormen de witte deuren een mooi contrast met alle kleuren. Stoer!

Een knusse slaapkamer met een prachtige Terracotta wand

levis-ambiance-muurverf-tapas
Levis

Verdiep je eens in de wereld van Terracotta en ontdek een schat aan mogelijkheden! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze muurverf met een oranje ondertoon? Het zorgt voor een warme sfeer in de slaapkamer, die knus en gezellig oogt. En het contrast met de witte deur vinden we fantastisch! Deze Levis muurverf in de kleur Tapas staat zelfs mooi bij de blauwe, gele en roze kussentjes. En hebben we het al gehad over de bijzondere houten stoel? Wow!


Meer inspiratie