Welke kleuren gaan het best met blauw?

Ontdek de veelzijdigheid van blauw en de kleuren die het best bij deze favoriete tint passen. Van koninklijk nachtblauw met goud tot speels helderblauw met fel geel, deze gids onthult de top 10 kleurencombinaties die elke ruimte verrijken.

Door Joeke In: Kleur

Welke kleuren gaan het best met blauw?

Blauw is al sinds ik een klein meisje ben mijn lievelingskleur, maar nog steeds vind ik het een geweldige interieurkleur. Dus laten we samen eens kijken welke kleuren het beste bij blauw passen. Laat je inspireren door deze 10 combinaties!

1. Nachtblauw en goud

Donkerblauw dat bijna oogt als zwart is een spectaculaire keuze voor de slaapkamer. Combineer deze kleur met goud en het zal je doen denken aan een luxueuze design hotelkamer. Gouden accenten laten de nachtblauwe kleur namelijk extra tot zijn recht komen.

2. Verschillende tinten blauw

blauw-tinten

Een monochroom kleurenpalet van verschillende blauwtinten is een van de makkelijkste manieren om de kleur blauw te combineren. Het resultaat is echter spetterend. Leef je dus uit met blauw, van de muren tot de meubelen en accessoires.

3. Marineblauw en grijs

Marine of navy blauw is perfect te paren met licht- of juist donkergrijs. Het geeft je woonkamer meteen een vleugje elegantie. Combineer deze kleurencombinatie met streeppatronen en crème-witte meubels, voor een stijlvol interieur.

4. Helder blauw en fel geel

Helder blauw en fel geel vormen een opgewekte combinatie. Een goede keuze voor liefhebbers van een Scandinavisch interieur. Gebruik de kleuren bijvoorbeeld voor geometrische patronen op de muur.

5. Pastelblauw, mintgroen en meer

Pasteltinten zijn erg goed met elkaar te mixen & matchen, en dit is ook het geval voor pastelblauw. Een slimme manier om kleur te gebruiken in de slaapkamer, terwijl je toch de rust behoudt. Pastelblauw doet het vooral goed met andere koele pasteltinten, zoals mintgroen en lichtgrijs.

6. Koningsblauw en donkerpaars

Waan je in koninklijke sferen met een donkere kleuren combo van koningsblauw en donker paars. Deze diepe kleuren zijn perfect voor de woonkamer en passen goed bij houten en/of retro meubels.

7. Grijsblauw en zwart

In de keuken zorgt een verzadigde blauwtint voor een opgeruimde sfeer. Deze koele tint staat prachtig bij matzwarte accenten, zoals een kraan of kastgrepen.

8. Donkerblauw en mosterdgeel

variatie-kleuren

Donkerblauw past erg goed bij mosterd of oker geel, omdat het beide diepe kleuren zijn. Kleuren die ook goed samengaan met donkere houtkleuren, Oosterse tapijten en gecappitioneerde banken voor een sfeervolle en gezellige woonkamer.

9. Blauw en felroze

Als je jouw blauwe wand, meubel of bank extra wil laten opvallen, zorg er dan voor dat je deze combineert met felroze. Deze tegengestelde kleuren versterken elkaar, waardoor je er niet omheen kunt. Combineer het met pop-art kunstwerkjes of glazen vazen in dezelfde knalkleuren.

10. Babyblauw, wit en zilver

Babyblauw matcht perfect met wit. Voeg wat zilveren accenten toe, zodat het geheel allesbehalve saai wordt. Zo creëer je onder andere een rustige, maar toch moderne babykamer om bij weg te dromen.


Meer inspiratie