Dit is hoe je met zachte en neutrale kleuren een rustig interieur vormgeeft

We leven in drukke tijden vol prikkels. Dit maakt het des te belangrijker om thuis te ontspannen. In een interieur met zachte en neutrale kleuren kom je heerlijk tot rust.

Door Denise In: Kleur

Dit is hoe je met zachte en neutrale kleuren een rustig interieur vormgeeft

We leven in drukke tijden vol prikkels. Dit maakt het des te belangrijker om thuis te ontspannen. In een interieur met zachte en neutrale kleuren kom je heerlijk tot rust. Wil jij ook zo’n fijne plek creëren? Bekijk dan snel deze inspirerende voorbeelden van interieurs met meubels van Prominent waarin zachte en neutrale kleuren centraal staan.

Groen en roze zorgt in deze woonkamer voor een ontspannen sfeer

groene-bank

Groen en roze zijn kleuren waar je zowel een felle als een zachte variant van hebt. In deze woonkamer is gekozen voor het laatste. De lichtgroene kleur van de bank oogt rustig en zorgt voor een relaxte sfeer. De lichtroze kussentjes met een mooie print passen er perfect bij. Hier wil je ‘s avonds na een drukke dag zeker zitten met een goed boek. Daar is genoeg plek voor op het lichtroze salontafel, waar je natuurlijk ook een drankje op kunt zetten.

Deze kleurencombinatie zorgt voor een fris en licht interieur

interieur-met-groen-en-roze

Dit fijne hoekje in de woonkamer bewijst dat donkergroen en lichtroze een prachtige kleurencombinatie zijn. Ze zorgen allebei voor een frisse en natuurlijke uitstraling binnen het interieur. Groen is natuurlijk de kleur van de natuur en roze is licht en vrolijk. Door een paar kussentjes toe te voegen aan de groene fauteuil creëer je extra comfort. Met een crèmekleurig, rond vloerkleed maak je de hoek helemaal af.

Ontspan in deze woonkamer vol rustige kleuren

rustige-tinten-interieur

Wanneer je thuiskomt na een drukke werkdag wil je het liefst zo min mogelijk prikkels ervaren. In deze woonkamer met natuurlijke en rustige kleuren lukt het zeker om te ontspannen. De lange, organische bank is daar een goed voorbeeld van. Dit meubelstuk is stijlvol en comfortabel. Je wilt het liefst meteen op deze bank met witte en bruine kussentjes gaan liggen. Combineer een lichte bank met een houten salontafel en een vloerkleed in een donkere tint voor het nodige contrast.

Tip: op zoek naar een fauteuil zonder lange levertijd? Prominent heeft een uitgebreid assortiment relaxfauteuils op voorraad.

Rood en een serene sfeer gaan prima samen in deze woonkamer

rode-bank-woonkamer

Deze woonkamer bewijst dat je ook met rood sereniteit in huis kunt creëren. De kunst is om de kleur te combineren met rustige kleuren, zoals een zwarte salontafel en een crème kleurig vloerkleed. Op het tafeltje is een prachtige witte vaas geplaatst waardoor de kleur van het vloerkleed weer terugkomt, evenals in de sierkussens op de bank.

Kussentjes in rustige kleuren zorgen voor comfort

zachte-kussens-textuur

We bewonderen deze rode bank graag nog even verder. Zo is het overduidelijk gemaakt van een zachte stof, waardoor het zeer comfortabel aanvoelt. De rode, witte en bruine kussentjes maken het plaatje pas echt compleet. Ze passen goed bij de bank en zorgen voor extra stevigheid tijdens het zitten. Droom jij al weg bij de gedachte aan rustige en neutrale kleuren in huis?

Verwonder je over het rustgevende effect van dit vaasje

bruine-vaas

Bepaalde details voegen net dat beetje extra stijl toe aan een interieur. Neem nu dit gele vaasje met een mooi plantje. Het is prachtig om te zien hoeveel effect een accessoire kan hebben op de uitstraling van een woning. Dit vaasje staat op een wit kastje met een kleine accessoire in dezelfde kleur als een patroon op de muur. Alle kleuren komen dus op de een of andere manier weer terug. Daar is duidelijk over nagedacht!

Okergeel past perfect bij rustige kleuren en aardetinten

bank-okergeel

Het is geen verrassing dat okergeel tegenwoordig een populaire kleur is. Het is namelijk perfect te combineren met diverse aardetinten en zachte kleuren, waardoor je een interieur met een rustige uitstraling creëert. Daar is ook hier sprake van, aangezien er naast de okergele bank een wit tafeltje staat. Op het tafeltje staan een paar accessoires, zoals een witte vaas. Al met al een stijlvol en rustig geheel.

Wit tafeltje met bloemenvaas past perfect binnen en rustig interieur

wit-tafeltje

Dit tafeltje is niet zomaar geplaatst binnen het interieur. Er is duidelijk veel nagedacht over de juiste meubelen en accessoires om een warme en rustige sfeer te creëren. Zodoende heeft dit tafeltje een mooie witte kleur. Wit ademt ‘onschuld’ en ‘waardigheid’ uit en dat vinden we erg mooi. De prachtige witte vaas met bloemen en de gele en zwarte accessoires maken het tafeltje compleet.

Op slag verliefd op deze prachtige witte vaas

witte-vaas

Accessoires bepalen in belangrijke mate de sfeer binnen een woonkamer. Binnen dit interieur vormt een grote witte vaas het stralende middelpunt. Het biedt ruimte aan een paar mooie takken, die zorgen voor groen in huis. De groene takken matchen ook meteen met de groene bank er naast! Bovendien heeft de vaas een plekje op een uniek ontworpen tafeltje. Wij werden er meteen verliefd op!


Meer inspiratie