Tuinhuizen waar je ook in kunt wonen inspiratie

Tiny houses zijn helemaal in en dat is niet voor niets. Veel mensen streven naar een eenvoudigere manier van leven, zonder stress en hoge vaste lasten. In dit artikel laat ik zien welke tuinhuizen je kunt gebruiken om in te wonen, of die je kunt gebruiken als gastenverblijf.

Door Joeke In: Tuin

Tuinhuizen waar je ook in kunt wonen inspiratie

Ik begin met dit houten tuinhuis, dat tevens beschikt over een ruime overkapping. Het tuinhuis heeft een behoorlijke binnenruimte van 32m2, waardoor je er met wat creativiteit heerlijk in kunt vertoeven. Dankzij de overkapping kun je lekker buiten zitten, ook als het wat minder mooi weer is. En je kunt je tuinmeubeltjes lekker laten staan, aangezien ze hierdoor beschermd zijn tegen een stevige bui. De overkapping verdubbelt tevens de woonoppervlakte en zorgt ervoor dat deze kleine woning toch behoorlijk ruim aanvoelt.

Licht modern tuinhuis

huis-met-gevelbekleding
@pineca

Dit moderne tuinhuis, of miniatuur woning, heeft een groot voordeel. Dankzij de grote glazen deuren valt er namelijk ontzettend veel natuurlijk licht naar binnen. Het tuinhuis heeft een woonoppervlakte van 28m2, dat je kunt verlengen door binnen en buiten met elkaar te verenigen en het openzetten van de bijna kamerhoge deuren. Een ander voordeel is het optionele terraspakket, wat erg praktisch is voor het wegzetten van een barbecue of een buitenkeuken. Als dit moderne tuinhuis toch iets te klein is, kun je overwegen om een apart tuinhuis te plaatsen als extra kantoorruimte of die dienst doet als ruime badkamer.

Grote prefab tuinwoning

extra-geisoleerd-pod
@pineca

Als je behoefte hebt aan meer ruimte, dan doet dit houten tuinhuis niet onder aan een appartement. Alleen dan zonder buren, aangezien het natuurlijk om een vrijstaande woning gaat. Het is een prefab model, zodat je deze woning zelf kunt installeren op jouw droomlocatie, bijvoorbeeld midden in de natuur. Het woonoppervlak is groter dan voorgaande tuinhuizen en maar liefst 56m2. Het tuinhuis is ook nog eens geïsoleerd, waardoor je deze in de winter makkelijk verwarmt met een elektrische kachel.

Camping pod

pod
@pineca

Dit is eigenlijk geen tuinhuis meer te noemen en deze camping pod is gemaakt voor bewoning. Dankzij de lange opzet van 4 x 10 meter is het makkelijk om de pod in te delen naar je eigen woonwensen. Door de woonkamer aan de voorkamer te plaatsen creëer je een gevoel van ruimte, dankzij de grote glazen deuren. Het terras met een gedeeltelijke overkapping zorgt voor een lekker schaduwplekje om te zitten. Er is zelfs al rekening gehouden met een aparte ruimte voor de badkamer, in deze zeer betaalbare houten tuinhuis woning. Bezoek deze website voor meer informatie over deze tuinhuizen.

Tiny house met beach vibes

tuinhuis-groot
@pineca

Dit geïsoleerde tuinhuis heeft een oppervlakte van 48m2. Het voldoet aan ontzettend veel gemakken, zoals de vele raampartijen die zorgen voor veel licht. De dubbele set aan deuren zorgt ervoor dat je dit tuinhuis naar eigen wens indeelt als woning, zodat je zowel vanaf je bed als vanuit de keuken heerlijk naar buiten kijkt. Dit model is naar wens te bestellen en met een beetje schilderwerk tover je dit tuinhuis om in een geweldig strandhuisje.


Meer inspiratie