Design relaxstoel inspiratie voor de woonkamer

Maak van je woonkamer een ontspannende oase met een prachtige design relaxstoel. Kies voor tijdloos zwart voor veelzijdige combinaties of ga voor een Scandinavische uitstraling met een grijze stoel bij de open haard. Ultiem relaxen doe je met een fauteuil, eventueel met bijpassende hocker, voor elegantie in elke ruimte.

Door Cynthia In: Woonkamer

Design relaxstoel inspiratie voor de woonkamer

Wie droomt er niet van een sfeervolle woonkamer met een heerlijke zithoek? Van een design relaxstoel krijg je het spontaan warm! Het zorgt voor ontspanning na een drukke dag en ziet er prachtig uit. Hopelijk weten wij je met de 10 design relaxstoelen uit dit artikel flink te inspireren.

Moderne relaxstoel

Na een drukke dag is het ontzettend fijn om in de woonkamer te ontspannen. En wat is er dan beter dan een design relaxstoel? Een exemplaar in de kleur zwart staat mooi in elk interieur en is daarnaast prachtig te combineren met zowel hout als glas. Geef jouw relaxstoel een mooie plek, bijvoorbeeld naast een modern tafeltje met een bloemenvaas.

Een Scandinavische uitstraling

Een woonkamer met een Scandinavische uitstraling oefent een bepaalde aantrekkingskracht uit. Dat is niet zo gek, want het is modern en warm tegelijkertijd. Helemaal wanneer je er een design relaxstoel in een prachtige kleur in plaatst. Wat dacht je bijvoorbeeld van grijs? Geef het een mooie plek bij de open haard en leg er eventueel een kleedje onder. Lekker warm!

Warm met houten details

Een design relaxstoel maakt van elke woonkamer een ruimte om in te ontspannen. Nadat je in de stoel gaat zitten wil je er niet meer uit! Maak de woonkamer extra warm door houten details toe te voegen. Combineer de relaxstoel bijvoorbeeld met een houten vloer. Een donker kleed maakt de kamer sfeervoller dan ooit. TIP: Wij hebben een lijstje met de beste winkels om stoelen te kopen!

Hou het minimalistisch

Droom je van een stijlvolle ruimte met een design relaxstoel als ultieme eye catcher? Hou het dan minimalistisch. Je hoeft echt niet veel spullen te gebruiken om een ruimte in te richten. Vaak heb je aan een prachtige taupekleurige stoel met een voetenbankje al genoeg. Voeg voor iets meer kleur eventueel een paar plantjes toe. Groen doet het namelijk altijd goed in huis.

Geef er een kleurtje aan

Heb je een mooie design relaxstoel met voetenbank in huis gehaald? Dat is zeker een aanwinst, helemaal wanneer je het combineert met houten elementen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten tafeltje of kastje? Of hang een paar houten planken op voor extra opbergruimte. Is nog handig ook!

Een klassiek tintje

Soms geeft een design relaxstoel een woonkamer een klassiek tintje. Daar is zeker sprake van wanneer je kiest voor een stoel in een donkere kleur. Het is niet alleen klassiek, maar ook tijdloos. Je kunt er dan ook met gemak jarenlang van genieten. Bovendien staat zwart prachtig bij witte meubels en accessoires. Kies eventueel voor een kleed met een mooi patroon om het geheel compleet te maken.

Makkelijk combineren met grijs

Na een drukke dag is het fijn om even je ogen dicht te doen in een design relaxstoel. En wanneer je je ogen open doet zie je hopelijk een mooie woonkamer! Kies bij de inrichting voor kleuren die gemakkelijk te combineren zijn met grijs. Denk bijvoorbeeld aan wit en beige. Op die manier creëer je een stijlvol en tijdloos geheel.

Fauteuil met bijpassende hocker

Wil je ultiem relaxen? Kies dan voor een fauteuil met een bijpassende hocker. Laat je benen lekker uitrusten terwijl je even wegdroomt. Natuurlijk wil je wel wakker worden in een mooie ruimte. Combineer de grijze stoel met warme kleuren en eventueel een houten vloer. Daardoor je geniet van een woonkamer met een warme en sfeervolle uitstraling.

Je fauteuil als eyecatcher

Jouw fauteuil als echte eyecatcher? Dat is zeker het geval wanneer je kiest voor een opvallende rode kleur. Dat valt zeker op! Omdat de kleur rood al vrij opvallend is raden we aan om verder rustige kleuren te gebruiken. Zo valt het rood extra op bij een witte muur en bij witte accessoires. Probeer het eens uit. Je krijgt er geen spijt van!

Stijlvolle sta op fauteuil

Bijna iedereen vindt een stijlvolle sta op fauteuil in de woonkamer mooi. Dus waarom zou je er niet een aanschaffen? Door te kiezen voor de kleur zwart ga je echt voor mooi en tijdloos. Zwart verveelt nooit en past bij vrijwel elke andere kleur. Zet het bijvoorbeeld vlakbij een groene muur en maak het geheel af met een houten tafeltje en kastje.


Meer inspiratie