Speelhoek in de Woonkamer Inspiratie

Richt een gezellige speelhoek in de woonkamer in, van speelkleden tot speelkeukentjes. Met leuke opbergruimte en een speeltent creëer je een speelse omgeving. Voeg een zitzak toe voor een eigen zitplekje, een ballenbak voor eindeloos plezier of een knutselplekje voor creatieve momenten. Maak de speelhoek compleet met deze leuke opties!

Door Cynthia In: Woonkamer

Speelhoek in de Woonkamer Inspiratie

Creëer een leuke speelhoek in de woonkamer die goed bij de rest van het interieur past. Met deze ideeën weet je wat er allemaal mogelijk is, hoe te combineren en wat de voordelen zijn. Zodat ook jij plezier van een speelhoek hebt!

Een speelkleed

Creëer een fijn hoekje voor je kindje met een leuk speelkleed. Het is lekker zacht en kan van baby tot peuter gebruikt worden. Kies voor een leuk en vrolijk design, combineer de kleur van het kleed met andere accessoires in huis.

Een speelkeukentje

Een speelkeukentje is erg leuk voor de speelhoek in de woonkamer. Spelenderwijs kan je kindje leren en papa en mama nadoen in hun eigen keuken. Kies voor een leuk houten speelkeukentje met lichte accenten, hout combineert gemakkelijk en valt niet té erg op.

Zorg voor leuke opbergruimte

Opbergruimte is altijd handig. Kies voor een leuk design en het wordt een feestje om spullen op te ruimen. Kindjes leren meteen om op te ruimen. Kies voor een kast met deurtjes met leuke print, een opbergkist of kast in leuke kleur.

Zet een speeltent neer

Een speeltent is erg leuk en handig voor al het speelgoed. Kies voor de accessoires dezelfde kleuren als de rest van het interieur. Een kussentje, kleedje en lampje maken het comfortabel. Ook knuffels, speelgoed en een boekje kun je in de speeltent kwijt.

Voeg een lekkere zitzak toe

Geef je kindje een zitzak zodat ze een eigen zitplek hebben. Grote mensen zitten op de bank dus kindjes kunnen op een zitzak zitten. Zet hem naast de bank of in het speelhoekje. Kies voor afneembaar materiaal en een kleurtje die bij de rest van de ruimte past.

Een ballenbak

Een ballenbak in de woonkamer superleuk! Door het (mini) formaat kan het goed in de speelhoek gebruikt worden en je kindje zal oneindig veel plezier hebben. Kies een ballenbak met rustige kleuren zodat het inblend bij het interieur en niet extra opvalt.

Zorg voor een knutselplekje

Een knutselplekje voor je kindje is handig en leuk. Zorg voor een knutselplekje met opbergplek zodat spelen en opruimen op dezelfde plek gebeurt. Het hoeft helemaal niet groot of opvallend te zijn. Een klein bureautje met attributen zoals een krijtbord is al voldoende.

Een kist voor het grote speelgoed

Een opbergkist in de woonkamer is leuk en sfeervol. Je kunt de kist eenvoudig bij de rest van het interieur matchen en niemand weet dat in de kist al het kleurrijke speelgoed is opgeborgen. Je kind leert opruimen en jij hebt als ouder een speelgoedvrije woonkamer.

Voorkom ongelukken met ronde hoeken

Kies voor ronde hoeken en voorkom dat je kindje zich bezeert aan de punt van tafels. Ronde vormen zorgen dat het interieur zachter wordt. Kies een ronde of ovaalvormige tafel. Het is een simpele manier om de woonkamer speelser en knusser te maken.

Creëer zitplekjes met poefs

Een poef zorgt op een flexibele manier voor meer zitplekjes in de kamer. Kies voor een zachte poef, harde poef of een poef met opbergruimte. Een poef is vaak een goede hoogte voor een kindje en kan makkelijk


Meer inspiratie