Dit zijn de 10 beste planten voor in de badkamer (ook zonder daglicht)

Wil je graag een beetje meer groen in de badkamer? Dan is het een heel goed idee om een paar mooie planten in huis te halen. Ze zorgen voor een warme sfeer en zijn vaak nog praktisch ook. Zo zijn badkamerplanten vaak goed bestand tegen hoge luchtvochtigheid.

Door Denise In: Badkamer

Dit zijn de 10 beste planten voor in de badkamer (ook zonder daglicht)

Speciaal voor jou hebben wij de 10 beste planten voor in de badkamer op een rijtje gezet. Lees snel verder en laat je inspireren door al het groen!

Onverwoestbare Bromelia zorgt voor kleur in de badkamer

bromelia-plant
Intratuin

Een kleurrijke en onverwoestbare plant? Dat moet de Bromelia zijn! Deze tropische plant heeft oogverblindend mooie kleuren en is goed bestand tegen een hoge luchtvochtigheid. En dan is het ook nog eens een goede luchtzuiveraar. Wel is het belangrijk om deze plant alleen water in een trechter te geven, met slechts een klein beetje op de kluit. Op die manier blijft het zo lang mogelijk groeien en bloeien. 

Verbeter de lucht in jouw badkamer met de watervalletjes van Tillandsia

tillandsia-badkamer
Intratuin

Een beetje groen in de badkamer is helemaal niets mis. In tegendeel zelfs: het fleurt deze fijne ruimte in huis een beetje op. De watervalletjes van Tillandsia zijn daar perfect voor omdat ze gedijen in een vochtige omgeving. Deze plantensoort met dunne blaadjes haalt haar voeding namelijk uit de lucht. Bovendien verbetert het net als andere plantjes de luchtkwaliteit in de badkamer. Ideaal!

Graslelies voelen zich prima thuis in jouw badkamer

graslelie-intratuin
Intratuin

Graslelies voelen zich thuis in iedere ruimte, dus ook de badkamer. Deze plant groeit zowel in de zon als schaduw en heeft weinig aandacht nodig. In principe is één keer per week water geven meer dan voldoende. En ben je het een keer vergeten, dan is het ook geen einde verhaal. Bovendien halen graslelies veel vervuilende stoffen uit de lucht. Je hebt er dus alleen maar voordeel van!

Badderen in jungle sfeer dankzij de bananenplant

bananenplant
Intratuin

Bananen en badkamers gaan beter samen dan je denkt. De bananenplant, ook wel bekend als ‘Musa’, is daar het perfecte voorbeeld van. Het is een echte jungleplant die goed bestand is tegen een hoge luchtvochtigheid. Zodoende voelt het zich prima thuis in de badkamer. Geef het bij voorkeur een lichte plek. Laat de bananenplant eerst wel even wennen aan direct zonlicht. Geef het bovendien voldoende water, minstens één sproeibeurt per week.

Zuivere lucht in de badkamer met een paar mooie varens

varens
Intratuin

In een badkamer kun je het beste planten plaatsen die houden van een hoge luchtvochtigheid. Varens zijn wat dat betreft een perfecte keuze. Deze plantjes groeien goed bij indirect zonlicht en hebben weinig onderhoud nodig. Een ander groot voordeel is dat ze de lucht in de badkamer zuiveren. En natuurlijk zorgen ze voor het nodige groen en meer sfeer op deze belangrijke plek in huis!

Het mooiste plekje in de badkamer is voor de hangende dwergficus

hangende-dwergficus
Intratuin

Een paar speelse hangplanten of klimplanten maken van jouw badkamer een groen paradijs. Met de hangende dwergficus maak je een goede keuze omdat het prima bestand is tegen een hoge luchtvochtigheid. Zorg voor een mooie mand of pot voor de hangende dwergficus en geef het een mooi plekje in de badkamer. Wel is het belangrijk om de plant regelmatig water te geven, zodat de aarde niet uitdroogt. Vervolgens heb je er alleen maar plezier van!

IJzersterke Aloë Vera is de perfecte aankleding voor jouw badkamer

aloe-vera-badkamer
Plantje.nl

De Aloë Vera is een van de allersterkste badkamerplanten die er zijn. Zelfs op een plekje zonder raam groeit het prima, want zowel de zon als schaduw zijn geen enkel probleem. Het enige wat je niet moet doen is teveel water geven. De Aloë Vera plant zorgt niet alleen voor meer sfeer in de badkamer, maar is nog praktisch ook. Zo filtert het de lucht in deze ruimte en brengt het de luchtvochtigheid op peil.

Bacteriën in de badkamer zijn verleden tijd dankzij de Lepelplant

lepelplant
Plantje.nl

Wist je dat de meeste plantjes bacteriën en gifstoffen uit de lucht verwijderen? De lepelplant is dan ook echt een aanwinst voor deze ruimte in huis. Het zorgt voor een groene en frisse badkamer en dat geeft een fijn gevoel! Bovendien is het goed bestand tegen luchtvochtigheid en water. Dit komt mede door het feit dat het oorspronkelijk uit het regenwoud komt. 

Kwartjesplant zorgt voor Chinees tintje

kwartjesplant-badkamer
Intratuin

In de Chinese wouden groeit en bloeit de kwartjesplant. Maar wist je dat het ook prima in jouw badkamer staat? Het is namelijk goed bestand tegen een luchtvochtige omgeving. Sterker nog: de groene bladeren blijven er in goede conditie door. Natuurlijk moet je de kwartjesplant af en toe een beetje water geven. De water wordt opgeslagen in de wortels. Laat het bij voorkeur wel iets droger staan dan de al eerder genoemde lepelplant.

Haal de tropen in huis met de parapluplant

parapluplant
Intratuin

Een badkamer mooi aankleden is ontzettend leuk om te doen. Helemaal wanneer je een paar mooie planten in huis haalt. Wat dacht je van de parapluplant, bekend om lange stengels en smalle bladeren. Daardoor lijkt het op een parapluutje, die jouw badkamer een tropische sfeer geeft. Gelukkig is het niet moeilijk om deze moerasplant te onderhouden. Hou de bodem in de pot goed nat en het groeit en bloeit praktisch vanzelf!

Stijlvol en elegant badderen met de Orchidee

witte-orchidee
Plantje.nl

Wil je een stijlvolle en elegante badkamer? Dan mag de Orchidee niet ontbreken. Wist je dat het een exotische bloem is die oorspronkelijk uit de jungle komt? Dit verklaart waarom een orchidee goed bestand is tegen luchtvochtigheid. En alleen al daarom verdient het een plekje in jouw badkamer! Wel heeft de orchidee licht nodig. Zet het daarom bij voorkeur bij een raam of zorg voor indirect zonlicht. Daardoor geniet je er zo lang mogelijk van! 


Meer inspiratie