Ensuite badkamer inrichten en stylen met deze inspiratie

Ervaar een luxueuze ochtendroutine door een badkamer ensuite toe te voegen aan je slaapkamer. Ontdek creatieve ontwerpen, zoals een glazen wand voor natuurlijk licht en een vrijstaand bad. Zelfs in kleine ruimtes en op zolders is een ensuite badkamer mogelijk, waardoor je iedere ochtend een oase van comfort binnen handbereik hebt.

Door Sarieta In: Badkamer

Ensuite badkamer inrichten en stylen met deze inspiratie

Droom jij ook van een badkamer in de slaapkamer in je toekomstige huis of wil je er één dolgraag inrichten in je huidige woning? Dan kun je met de geliefde badkamer ensuite, een badkamer die verbonden is met de slaapkamer, een heel end komen. Niet gek dat het zo populair is, want wie wilt er nou niet direct onder de douche stappen wanneer je wakker wordt? In dit artikel nemen we je mee in verschillende badkamer ensuites en laten we je leuke inspiratie voorbeelden en originele ideeën zien.

Met glazen wand

badkamer-glazen-wand
Amelia Hallsworth via Pexels

Dit plaatje laat het perfecte voorbeeld zien van wat er mogelijk is met een ensuite badkamer. Zo zijn de slaapkamer en badkamer van elkaar gescheiden door een mooie glazen wand en bijbehorende deur. Daarnaast is er ook in de muur tussen de slaapkamer en de badkamer een grote glazen wand geplaatst. Dit voorbeeld ziet er niet alleen mooi en luxe uit, maar het wordt ook voorzien van voldoende natuurlijk licht.

Modern zwarte ensuite badkamer

moderne-badkamer
@home.aandesingel

In het voorbeeld van home.aandesingel hebben we deze prachtige badkamer ensuite. Deze badkamer kenmerkt zich met de zwarte accenten, die je veelal terugziet in de kledingkast en inloop douchewand. Maar ook de bedpoten en opstapje naar de badkamer zijn volledig zwart voor een mooi geheel binnen deze ensuite badkamer.

Bekijk inspiratie voor badkamers met inloopdouche!

Vrijstaand bad

vrijstaand-bad
John Cameron via Unsplash

Waar we tot nu toe ruimte badkamer ensuites hebben gezien met moderne gemakken, is dit voorbeeld kleiner, maar vooralsnog wel ingericht met een vrijstaand bad. Sterker nog, je kunt in dit voorbeeld letterlijk direct in bad gaan. Ingericht met een vrijstaand bad naast het raam, lopen de kleuren van het bed mooi over op de leuke patroontegels in de badkamer.

Een eigen plekje

badkamer-bad
Ksenia Chernaya via Pexels

Naast dat je het bad kunt samenvoegen in de slaapkamer, kun je het ook een eigen prominente plek geven. Zo ook in deze afbeelding van Ksenia Chernaya. Hier is te zien hoe het bad een eigen plek bij het raam heeft gekregen. Heerlijk om na het opdoen van een gezichtsmasker, een warm bad te nemen met een prachtig uitzicht van dien.

Minimalistisch

minimalistische badkamer
Max Rahubovskiy via Pexels

Hoewel we hierboven al een aantal mooie voorbeelden hebben gezien met een glazen wand en simpele design, heeft Max Rahubovskiy deze twee ideeën met elkaar gecombineerd tot de ideale ensuite badkamer. Dit ontwerp is hierdoor kenmerkend aan een minimalistisch wit interieur en bad met een mooie glazen schuifwand. En dankzij het glas, kan er voldoende lichtinval tot in de badkamer komen, hoe fijn!

Luxe gevoel

luxe-badkamer
Max Rahubovskiy via Pexels

Deze badkamer ensuite lijkt heel erg op die uit een luxe hotelkamer. Dit ontwerp is namelijk voorzien van mooie neutrale tinten, heeft een opgeruimde look, mooie wastafel met marmeren tafelblad en een ruime slaapkamer die zelfs nog ruimtelijker is geworden. Dit komt door de open look van de glazen deuren die je gemakkelijk open en dicht kunt schuiven. Daarnaast loopt de houten vloer naadloos over naar een prachtige marmerlook vloer in de badkamer. Hoe mooi!

Voorzien van alle gemakken

luxe-ensuite
Mike Newbry via Unsplash

Zijn volledig open badkamers niet jouw ding? Dan kun je net als Mike Newbry kiezen voor een ensuite badkamer met een dichte deur. Hierdoor kun je de badkamer op ieder moment betreden en van een open en gesloten look voorzien. Bovendien hebben ze in dit voorbeeld zelfs de kleur van de vloer in de slaapkamer doorgetrokken naar de badkamer. Ook is er zowel voor een bad, als een aparte inloopdouche gekozen met een bijpassende meubel met wastafel.

Open badkamer ensuite

open-badkamer-ensuite
@ons_vissershuisje

Dan komen we nu aan bij onze favoriet: de ensuite badkamer van ons_vissershuisje. Hieronder zie je namelijk een heel mooi voorbeeld van een luxe ensuite. Zo is er een muur aanwezig, die in de slaapkamer gebruikt wordt als scheidingswand en in de badkamer als badkamermeubel met inbouwkranen. Wat aan dit voorbeeld leuk is, is dat de kleur van de slaapkamer is meegenomen in de badkamer. Hetzelfde geldt ook voor de houten elementen binnen deze afbeelding.

Kleine badkamer ensuite

kleine-badkamer-ensuite
@van.stal.naar.woonboerderij

Een grote badkamer ensuite is natuurlijk erg mooi en bovenal een droom van velen. Maar ook een kleine badkamer ensuite kan erg fijn zijn. Hier in dit voorbeeld zie je een kleine slaapkamer, waar een badkamer ensuite is ingericht. Hoewel het een vrij kleine badkamer is, is het wel een hele fijne badkamer die je vanuit bed kunt benaderen.

Bekijk kleine badkamer inspiratie!

In de hoogte

badkamer-zolder
@woondingen

Wil je de zolder graag voorzien van een prachtige ensuite badkamer? Dat kan! Woondingen heeft dat gedaan door de zolder te verdelen in een bad- en slaapkamer. Hier kun je zien dat er goed gebruik is gemaakt van de ruimte door een deel van de ruimte in te vullen met een mooi bad en wastafels voor jou en je geliefde. Ideaal voor als je een momentje voor jezelf wilt!


Meer inspiratie