Hoe kun je met een moodboard de badkamer van je dromen maken?

Ontwerp je droombadkamer met een moodboard! Dit creatieve collageproces verzamelt inspiratie, van kleuren tot patronen, voor jouw perfecte ruimte. Leer hoe je jouw stijl vindt, sfeerbeelden ontdekt en een moodboard samenstelt. Dankzij online tools zoals Pinterest wordt het experimenteren leuker dan ooit! Neem je moodboard mee naar de winkel voor deskundig advies en zie je droombadkamer tot leven komen in 3D.

Door Denise In: Badkamer

Hoe kun je met een moodboard de badkamer van je dromen maken?

Een moodboard is een collage met alles wat jou inspiratie geeft voor het ontwerpen en inrichten van een badkamer. Zo verzamel je alle kleuren, afbeeldingen en patronen die je mooi vindt. Maar hoe creëer je met een moodboard de badkamer van jouw dromen? We delen graag een aantal inspirerende tips!

Wat is een moodboard?

Een ander woord voor moodboard is ‘sfeerbord’. En dat is ook precies het doel van deze zelfgemaakte collage. Het geeft je een bepaald gevoel, ook wel een ‘mood’ genoemd, zoals ‘blij’ of ‘nostalgisch’. Vroeger gebruikte je materialen als stof en papier van tijdschriften om een moodboard te creëren. Tegenwoordig kun je ook online aan de slag met badkamer moodboards, bijvoorbeeld door meerdere afbeeldingen uit te printen en die bij elkaar te plakken.

Experimenteren met jouw moodboard

Droom je van een mooie badkamer, maar heb je nog geen duidelijk ontwerp in gedachten? Dan komt een moodboard heel goed van pas. Het is namelijk de perfecte manier om te experimenteren met allerlei kleuren, afbeeldingen en patronen voordat er een tastbaar idee ontstaat. Maar laten we beginnen bij de eerste stap: het verzamelen van inspiratie. Speciaal voor jou hebben wij een handig stappenplan gemaakt zodat je binnen no time een prachtige badkamer ontwerpt.

coverimagearticle
Moodboard zelf maken om je woning in te richten

Door het maken van een moodboard visualiseer je op een creatieve manier jouw interieur wensen. Handig als je een nieuwe woning hebt gekocht, je woonkamer wel een make-over kan gebruiken, of als je van plan bent om te renoveren.

Stap 1: Zoek naar inspiratie

Het samenstellen van een moodboard is het begin van een creatief proces. Voldoende inspiratie vormt de basis van alles. Zet ten eerste jouw wensen en voorkeuren eens op een rijtje. Welke stijl moet de badkamer krijgen? Modern, klassiek of iets er tussenin? Maak een keuze, ga op zoek naar passende afbeeldingen en leg ze naast elkaar. Afbeeldingen vind je bijvoorbeeld in:

  • Magazines
  • Folders
  • Websites, zoals Instagram en Pinterest

Stap 2: Ga op zoek naar sfeerbeelden

We raden aan om niet alleen te bladeren in badkamertijdschriften, maar ook om lifestyle magazines aandachtig te kijken. Regelmatig kom je sfeerbeelden tegen die misschien wel heel goed bij jouw stijl passen. Hetzelfde geldt voor Pinterest en Instagram. Zoek eens op de hashtag #badkamer. Je zult versteld staan van alle inspirerende foto’s!

Stap 3: Kies voor één of twee badkamerstijlen

Door mooie afbeeldingen bij elkaar te leggen ontstaat er uiteindelijk een visueel overzicht. Langzamerhand krijgt jouw moodboard voor jouw droombadkamer vorm. Door te kiezen voor een of twee stijlen creëer je overzicht. Ook is het veel eenvoudiger om iets te kiezen wat je écht mooi vindt. Een groot voordeel van een badkamer is dat verschillende stijlen er vaak goed bij elkaar passen. Zo kom je in veel badkamers een mix van modern en minimalistisch tegen.

Stap 4: Ga aan de slag met het moodboard

Heb je voldoende inspiratie? Dan is het tijd voor de allerleukste stap: het moodboard maken voor jouw perfecte badkamer! Gelukkig zijn er verschillende leuke en creatieve opties. Pak bijvoorbeeld een stuk papier, een lijm en een schaar en plak alle inspirerende afbeeldingen bij elkaar. Minstens zo leuk is het maken van een online moodboard via websites als Pinterest of Canva.

Waarom Pinterest zo ontzettend leuk en handig is

We zijn zelf erg enthousiast over Pinterest omdat je afbeeldingen kunt ‘pinnen’. Dit betekent dat je ze al in een eigen moodboard plaatst. Ook staat er naast de afbeelding vaak een link staat naar de winkel of het bedrijf waar je de badkamerproducten kunt kopen. Handig!

Stap 5: Neem het moodboard mee naar de badkamerwinkel

Is het gelukt om met een moodboard de badkamer van jouw dromen te maken? Heel goed! Neem jouw creatieve ontwerp mee naar een badkamerwinkel zoals Tegeldepot en laat het zien aan een adviseur. Hij of zij heeft misschien nog wel een paar tips. Bovendien is deze expert vaak in staat om een 3D ontwerp van jouw moodboard te maken. Ideaal, want zo zie je de badkamer van jouw dromen ineens ‘in het echt’ verschijnen. Wow!


Meer inspiratie