De IKEA Varmblixt is de mooiste lamp van dit moment

Ook dit jaar is er een lamp die je moet hebben van IKEA, en dat is de Varmblixt. Deze veelzijdige lamp lijkt een beetje op een donut en heeft een trendy, pop-art uitstraling. Bekijk hieronder hoe je hem in jouw interieur gebruikt.

Door Joeke In: Inspiratie

De IKEA Varmblixt is de mooiste lamp van dit moment

Naast het unieke ontwerp met een knipoog, is deze IKEA lamp super veelzijdig. Je kunt hem namelijk hangen aan het plafond, als wandlamp gebruiken, maar ook wegzetten. Er is dus altijd wel een plekje in jouw woning waar deze lamp de aandacht zal trekken.

Highlights
  • Uniek ontwerp
  • Volledig van glas
  • Warm licht (85 lumen)
  • Wit snoer van textiel (2 meter)
  • 11x30cm

Haal het zonnetje in huis

De makkelijkste manier om deze gewilde IKEA lamp te gebruiken, is door deze weg te zetten op de vensterbank. Hij geeft behoorlijk wat licht, waardoor het net is of het zonnetje naar binnen schijnt in je woonkamer.

Voeg wat retro design toe aan een ruimte

retro-varmblixt
@ikea

Hang de Varmblixt op aan de muur en je weet waarom deze lamp zo geweldig is. De snoer is van textiel en lekker lang, zodat je de lamp hoog kunt ophangen. Hang de lamp alleen op zodat deze extra opvalt, of gebruik hem als onderdeel van een “art wall” met allerlei schilderijtjes. Zorg ervoor dat de kleur zich herhaalt in de ruimte, bijvoorbeeld door een vloerkleed in dezelfde tint.

Als leeslampje

ikea-varmblixt
@ikea

Deze IKEA lamp van het jaar is ook een perfect leeslampje, voor een zithoek of op je nachtkastje. De lamp geeft behoorlijk wat licht en de warme tint zorgt meteen voor sfeer. De retro oranje kleur van het glas zelf staat zowel mooi tegen een witte als een donkere achtergrond.

Een accent van kleur

laatste-voorbeeld
@ikea

Gebruik deze oranje glazen lamp als uitgangspunt voor jouw interieur. Combineer hem met andere retro kleuren, zoals mosgroen of okergeel. Of juist met gouden op matzwarte accessoires, als je een moderne inrichting hebt.

Lijnenspel

Juist omdat deze lamp ronde vormen heeft, staat hij erg mooi bij een achterwand van panelen. De rechte lijnen zorgen voor een spannend contrast, waardoor de lamp nog meer in het oog springt. Warme stoffen accessoires zorgen voor meer knusheid, evenals beige en bruine tinten.


Meer inspiratie