Wanddecoratie boven de bank die de sfeer verhogen

Geef je woonkamer een upgrade met charmante wanddecoratie boven de bank. Ga voor spiegelsets, voeg stijlvolle wandklokken toe of kies voor een opvallende muurplaat. Maak je woonkamer compleet met bijpassende schilderijen of eenvoudig aan te brengen muurstickers. Stijlvol wonen was nog nooit zo leuk!

Door Cynthia In: Woonkamer

Wanddecoratie boven de bank die de sfeer verhogen

Je hebt een leuke kleur op de muur en mooie meubels maar er ontbreekt 1 ding: gezellige wanddecoratie boven de bank. Wanddecoratie maakt je woonkamer direct sfeervol. In dit artikel geven we inspiratie voor verschillende stijlen wanddecoratie.

Set van spiegels

Spiegels verbeteren het ruimtelijk gevoel in de ruimte en zijn daarom een goede keuze voor de woonkamer. Doordat het licht weerkaatst wordt lijkt de ruimte groter en lichter, dit zie je goed op de foto. Dit kan ook goed toegepast worden in de eethoek van je kleine woonkamer. De donkere muur wordt verlicht door de spiegels. Hang de spiegels speels op, op verschillende hoogtes en geniet van het effect.

Voeg een wandklok toe

Handig en leuk is een wandklok aan de muur. Zeker wanneer je het combineert met een schilderij ernaast. Het is misschien niet de eerste combinatie waar je aan denkt, maar vierkant en rond gaan erg goed samen. Een wandklok heeft geen vaste plek, dus geniet van de uitstraling van een klok midden op de muur.

Mooie muurplaat

Mist de woonkamer nog een opvallend item, denk dan eens aan een muurplaat. Door het formaat en de afbeelding is dit gegarandeerd de eyecatcher die je woonkamer nodig heeft. Deze muurplaat is zwart-wit en is daardoor niet te overheersend. Is jouw woonkamer niet kleurrijk, kies dan juist voor een muurplaat met veel kleur.

Industriële wandplanken

Deze wandplanken geven de woonkamer een industriële uitstraling. Ze passen in elk interieur. De combinatie van hout en metaal straalt stoere luxe uit. De wandplanken zijn los te koop, hierdoor kun je verschillende formaten planken met elkaar combineren. Bepaal wat beter in de woonkamer past, een vierkant, rechthoekig of langwerpig design en monteer de planken in die vorm.

Voor de reizigers

Met deze landkaart heb je een unieke herinnering aan al je vakanties. De houten landkaart is van zichzelf al stijlvol maar wordt nog leuker wanneer je hem personaliseert. Pin op de kaart waar je geweest bent en hang er een klein fotootje bij. Op deze manier heb je al je reisherinneringen op een plek verzameld.

Speelse posterset

Maak van je muur een collage met een posterset. Je kunt postersets in kleur of zwart-wit kopen. Zwart-wit is neutraal en past goed bij elke muur. Voor een exclusiever effect lijst je de posters in of hang er je eigen foto´s tussen. Op deze manier combineer je kunst met een persoonlijke touch.

Kies 1 grote eyecatcher

Elke woonkamer heeft een eyecatcher nodig. Kies voor een kleurrijke eyecatcher op de muur. Dit IXXI-wandsysteem is hier perfect voor. Er zijn verschillende kleurrijke prints en ze kunnen nog dubbelzijdig bedrukt worden ook. Wissel in de loop van het jaar eens van print en je huiskamer krijgt direct een andere sfeer.

Unieke wandplankjes

Een wandplankje is altijd leuk om te hebben. Zeker wanneer het een uniek design is. Deze wandplankjes zijn zonder een accessoire erop al erg leuk. Door de verschillende kleuren zit er vast een plankje bij die goed bij je muur past. Zet er een vrolijke accessoire op en je woonkamer is af. Het zelfde principe kun je ook gebruiken als leuke vensterbank decoratie.

Bijpassend schilderij

Ga voor wanddecoratie wat bij de rest van het interieur past. Kies een schilderij met dezelfde kleuren als de meubels. Het schilderij zal opvallen maar ook inblenden met het interieur. Het hele interieur komt dan samen. Een schilderij mag best abstract zijn. Kies wel voor kwaliteit zoals een linnen doek of mooie houten lijst.

Plak muurstickers boven de bank

Deze muurstickers zijn super eenvoudig aan te brengen, origineel en het effect is groot. Deze set bestaat uit vintage bloemenstickers om de woonkamer leuk mee aan te kleden. Hang ze op verschillende hoogtes op en geniet van een stijlvolle uitstraling.

Wil je liever een geheel achter de bank? Dan kun je ook gaan voor een van onze geselecteerde behang met print!


Meer inspiratie