Deze kleuren gaan het best met donkergroen

Houd je van de natuur en wil je je huis omtoveren tot een groene oase? Dan is donkergroen de perfecte kleur voor jou! Donkergroen straalt ontspanning, evenwicht en rust uit en kan uitstekend worden gecombineerd met andere kleuren. Ga voor donkergroen met oranje voor een rustige en creatieve woonkamer, of donkergroen met chocoladebruin voor een warme en huiselijke sfeer. Probeer meer combinaties uit dit artikel voor een verrassende combinatie die rust en een vrolijk tintje brengt!

Door Denise In: Kleur

Deze kleuren gaan het best met donkergroen

Ben je een echte buitenliefhebber die het liefst elke dag geniet van natuurschoon? Dan ben je vast dol op donkergroen. Met deze kleur op de muren creëer je frisse ruimtes die vitaliteit en kracht uitstralen. Bovendien is donkergroen prima te combineren met allerlei andere kleuren. Wij hebben 7 fantastische kleurencombinaties gevonden waarmee je jouw huis omtovert in een groene oase!

Donkergroen en oranje

Donkergroen geeft een gevoel van ontspanning, evenwicht en rust. Dat groen vaak voorkomt in de natuur speelt daar zeker een rol bij. Heb je een donkergroene woonkamer, maar hou je ook van energie en creativiteit?
Dan bereik je met oranje tinten een perfect resultaat. Jouw woonkamer oogt rustig, sfeervol en dankzij de combinatie met oranje lekker creatief.

Donkergroen, bamboe en wit

Bamboe en wit zijn lichtere tinten die perfect matchen bij donkergroen. Ze zorgen voor balans en zorgen voor een echt buitengevoel. Deze kleurencombinatie overheerst niet, maar is een lust voor het oog voor echte buitenliefhebbers. Donkergroen, bamboe en wit passen dan ook perfect binnen een landelijke woonstijl en/of een boerderij.

coverimagearticle
Slaapkamer Kleur Verf Inspiratie

Geef je slaapkamer een volledige metamorfose met frisse kleuren! Van rustgevend tot opvallend, ontdek diverse kleuren die passen bij jouw slaapkamerstijl. Creëer een oase van rust met neutrale tinten, voeg karakter toe met warme kleuren of ga voor een stoere uitstraling met unieke kleurcombinaties. Maak van je slaapkamer de ultieme plek om heerlijk weg te dromen en uitgerust wakker te worden.

Donkergroen en lichtrood

Zijn dit niet de lievelingskleuren van de Kerstman en Mariah Carey? Dat klopt, maar ook buiten de kerstdagen staat deze kleurencombinatie prachtig in elke woonkamer. Je kunt er prima een sfeervolle ruimte mee creëren, bijvoorbeeld door de woonkamer donkergroen te schilderen en de keuken lichtrood. Maak het geheel af met een kleurrijk kleed en geniet van je eigen donkergroen met lichtrode paradijsje!

Donkergroen en chocoladebruin

Twee kleuren zijn vaak meer dan genoeg om een warme en huiselijke sfeer te creëren. De associatie met de kleur bruin is ‘aards’ en ‘evenwichtig’ en dat past natuurlijk perfect bij ‘natuurkleur’ donkergroen. Wil je voorkomen dat je een te donkere kamer krijgt? Gebruik dan witte meubels en/of glas, die bijdragen aan een lichte en frisse uitstraling.

Donkergroen en mosterdgeel

Mosterdgeel wint de laatste jaren aan populariteit. Samen met donkergroen is het een winnende combinatie! Vanaf het moment dat je een ruimte met deze kleuren binnenstapt overvalt je een gevoel van rust en evenwicht. Donkergroen doet denken aan een bos en mosterdgeel aan herfstblaadjes. Maak het prachtige plaatje compleet met bijvoorbeeld een fluwelen bank en kussens met bloemetjes.

Donkergroen en donkerblauw

Sommige kleuren lijken wel voor elkaar gemaakt. Neem nu donkergroen en donkerblauw. Ze verbeelden de natuur en de aarde en maken van jouw woonkamer een oase van rust en kalmte. Laat deze kleurencombinatie optimaal tot zijn recht komen met mooie meubels, zoals paarse vaasjes of een grijze kast tegen een donkergroene muur.

coverimagearticle
Welke kleuren gaan het best met blauw?

Ontdek de veelzijdigheid van blauw en de kleuren die het best bij deze favoriete tint passen. Van koninklijk nachtblauw met goud tot speels helderblauw met fel geel, deze gids onthult de top 10 kleurencombinaties die elke ruimte verrijken.

Donkergroen en lichtroze

Bepaalde kleurencombinaties zijn verrassend mooi. Neem nu donkergroen en lichtroze. ‘Opposites attract’ is niet voor niets een bekende uitspraak. Donkergroen ademt rust uit, terwijl roze zorgt voor een fris en vrolijk tintje. Deze kleurencombinatie staat prachtig bij een donkere vloer en een wit vloerkleed. Probeer het maar eens uit!


Meer inspiratie