Kleine slaapkamer ideeën voor de kleinste kamers

Voor een knusse slaapkamer in een kleine ruimte zijn er talloze creatieve oplossingen. Hang accessoires op, experimenteer met indelingen en benut iedere centimeter. Ook minimalistische looks, witte kleurenpaletten en slimme opbergruimte maken kleine slaapkamers functioneel en sfeervol.

Door Sarieta In: Slaapkamer

Kleine slaapkamer ideeën voor de kleinste kamers

De slaapkamer is voor bijna iedereen de belangrijkste ruimte in huis waar we stiekem allemaal veel tijd in doorbrengen. Denk aan slapen, lezen, film kijken of gewoon helemaal tot rust komen. Maar als je een kleine slaapkamer hebt, kunnen de mogelijkheden wellicht beperkt zijn. Hoe je jouw kleine slaapkamer toch leuk kunt inrichten? In dit artikel heb ik een aantal inspirerende voorbeelden voor je op een rijtje gezet, die je kunt gebruiken om de slaapkamer van je dromen te realiseren.

Hang zoveel mogelijk op

accessoires-wand
@madeleineshouse72

Accessoires zijn een leuke toevoeging voor in de slaapkamer die je slaapkamer afmaken en voor extra sfeer zorgen. Als je net als madeleineshouse72 over een kleine ruimte beschikt, is het wellicht een goed idee om accessoires op te hangen. Zo kun je in dit voorbeeld zien dat schilderijen zijn opgehangen in plaats van dat ze op een kastje staan. Hierdoor bespaar je ruimte op de grond en ben je voorzien van leuke extraatjes en opbergmogelijkheden aan de hand van opbergplankjes.

Lichte kleuren

lichte-kleine-slaapkamer
Andrea Davis via Pexels

Dit is een slaapkamer die aan al mijn wensen voldoet. Licht, praktisch en met een vleugje groen. Ook hier zie je dat er optimaal gebruik is gemaakt van de beschikbare ruimte en de juiste kleuren zijn toegepast. Licht tinten werken namelijk erg rustgevend en zorgen voor een frisse uitstraling. Daarnaast maken lichte kleuren je ook erg vrolijk en zorgen ervoor dat kleine slaapkamers een stuk groter lijken.

Ga voor mooie beige tinten

beige-slaapkamer
@huisjevannatascha

Zo’n slaapkamer als deze is tot in de puntjes doordacht. Mede dankzij de slaapkamer kleuren. De slaapkamer voelt namelijk lekker rustgevend en warm aan als de zomer, dankzij de kleur beige. Beige is niet zo koel als wit en gemakkelijk op te leuken met de juiste accessoires. Ook kun je net als huisjevannatascha elk moment van de dag je kamer binnenlopen zonder in te leveren op ruimte.

Plaats het bed in het midden van de kamer

bed-slaapkamer
@juliaevansdesign via Unsplash

Eigenlijk is dit een indeling die je niet in iedere slaapkamer tegenkomt en daarom juist heel uniek! In dit voorbeeld zie je een slaapkamer met het bed in het midden van de kamer en nachtkastjes en tafellampen die aan beide kanten van het bed staan. Heel uniek, want op deze manier wordt het bed het middelpunt van de slaapkamer.

Richt het zo praktisch mogelijk in

praktische-slaapkamer
@lieks_home

Heb je dankzij een schuin dak geen ruimte voor een grote kledingkast? Je kunt in dit geval dan goed gebruik maken van de ruimte onder het schuine dak of een schuine wand, door te kiezen voor maatwerk oplossingen zoals opberghaken. Dankzij maatwerk ophanghaken zorg je ervoor dat alle centimeters optimaal worden benut en ze zien er daarnaast nog niet eens zo heel slecht uit. Zeker in combinatie met een stijlvolle slaapkamer wand.

Minimalistische look

minimalistische-look
@loesinterieurdesign

In dit voorbeeld zie je een mooie slaapkamer van loesinterieurdesign. Deze slaapkamer is voorzien van een heerlijk zacht kleed, houten vloer en witte vloerlamp. Het voordeel van hout is dat het een luxe uitstraling heeft en voor meer warmte zorgt. Daarnaast is het gebruik van houten wandpanelen momenteel zo erg gestegen, dat je het op meerdere manieren en in verschillende ruimtes een plekje kunt geven.

Ervaar rust in een witte slaapkamer

moderne-slaapkamer-wit
@madebynicool

In dit specifieke voorbeeld van madebynicool is voornamelijk gebruik gemaakt van de kleur wit. Een witte slaapkamer zorgt namelijk voor een open en kalm gevoel. Als een Feng Shui slaapkamer. Oftewel, dat is precies wat je nodig hebt wanneer je gaat slapen. Wit hoeft daarentegen helemaal niet saai te zijn. Kies voor een lekker zacht, gekleurd kleed en speel met verschillende wittinten. Deze eenheid zorgt voor een rustige, ontspannen sfeer.

Creëer extra mogelijkheden

praktische-kleine-slaapkamer
@noordenzoet_interieuradvies

Heb je een slaapkamer op zolder? Dan heb je meestal te maken met een schuin dak. Dit kan er erg mooi uitzien, maar dit is niet altijd even praktisch. Zeker niet in een kleine slaapkamer. Je kunt bijvoorbeeld geen hoge plaatsen voor accessoires en je bent beperkt in opbergmogelijkheden. Een manier om dit op te lossen is door accessoires zoals fotolijsten op te hangen.

Opgeruimd staat netjes

serene-slaapkamer
Sidekix Media via Unsplash

Een opgeruimd huis is altijd fijn, maar dit geldt vooral in een kleine slaapkamer. Hoe meer spullen in er zijn, hoe rommeliger en kleiner de ruimte zal aanvoelen. Maak dan ook goed gebruik van de ruimte in de kledingkast, waardoor je slaapkamer minder rommelig oogt.

Tip: Heb je te weinig ruimte voor een kledingkast? Dan is een bed met opbergruimte de ideale uitkomst. Dit gaat niet ten koste van de loopruimte en je kunt er bijvoorbeeld bedlinnen, kussens en zelfs kleding in opbergen.

Aardetinten

slaapkamer-aardetinten
@spacejoy via Unsplash

Hoe leuk zijn de kleuren groen en bruin in de slaapkamer? De kleuren complimenteren elkaar niet alleen, maar het geeft de slaapkamer extra sfeer en warmte. Dit kun je goed zien in de ruime, licht en bovenal subtiele slaapkamer van spacejoy. Want ook hier zie je dat het slimme gebruik van wit, groen en bruin net dat beetje extra elegantie geeft aan de slaapkamer.

Kleurrijke slaapkamer

kleurrijke-slaapkamer
@volantaroma via Unsplash

In de slaapkamer van volantaroma is geen gebruik gemaakt van wit, maar van blauw en oranje. Blauw en oranje zijn een goede keuze voor in de slaapkamer, omdat het vrolijke kleuren zijn die beide een kalmerende werking hebben. Ideaal voor wie een kleurrijke slaapkamer wilt creëren en de rust wilt bewaren.

Simpel, maar toch comfortabel

beige-tinten-slaapkamer
@volantaroma via Unsplash

Om het rijtje compleet te maken kan de slaapkamer van volantaroma niet ontbreken. Deze slaapkamer is simpel, dankzij het subtiele kleurgebruik en beperkt aantal meubels maar toch comfortabel dankzij het zachte kleed en de bijpassende kussens. Ondanks dat dit plaatje compleet lijkt, zorgt de goodnight sticker boven het bed ervoor dat je direct wil slapen.


Meer inspiratie