Achterwand toilet tegels voor mooie WC inspiratie

Je toilet een unieke make-over geven? Dat kan met opvallende achterwanden! Of het nu gaat om subtiele tinten of kleurrijke bloemmotieven, toilettegels laten zien dat zelfs de kleinste ruimte in huis een stijlvolle en persoonlijke uitstraling kan hebben. Ontdek het effect van diverse tegelkeuzes en geef jouw toilet een eigen karakter dat sfeer toevoegt aan dit knusse plekje in huis.

Door Cynthia In: Toilet

Achterwand toilet tegels voor mooie WC inspiratie

Een toilet wordt vaak als ‘saai’ en ‘kleurloos’ bestempeld. De 10 toiletten met unieke achterwand uit ons artikel bewijzen het tegendeel. Ze laten zien dat je ook met het ‘kleine huisje’ alle kanten op kan qua kleur, vorm en stijl.

Stijlvolle achterwand die eindeloos blijft boeien

stijlvolle-achterwand
@Anglcaa

Naar het bijzondere patroon op de achterwand van dit toilet blijf je maar kijken. En dan zien de donkere en tijdloze kleuren er ook nog eens stijlvol uit. Ook de spiegel is een echte eye-catcher. De kans is groot dat je niet eens meer van het toilet af wilt!

Vrijheid en blijheid met een lichtgekleurde achterwand

industrieel-toilet
@bij_spiertjes_thuis

Lichte kleuren voelen luchtig aan en brengen een flinke dosis positiviteit met zich mee. Ja, zelfs op het toilet! Kijk maar eens naar deze stijlvolle achterwand in neutrale kleuren. Diverse accessoires, zoals de mooie witte vaas en de lichtjes, maken het toilet compleet. Dit industriële toilet past perfect bij de stoere woonstijl!

Bloemrijke behang achterwand

bloemen-behang
@fr.ontwerp

Het toilet en bloemetjes is niet een combinatie die meteen in je opkomt. Toch staat een donkere achterwand met bloemen er prachtig. Ze zorgen voor een unieke uitstraling, met name wanneer je de tegels en het toilet zelf wit laat. Dit contrast maakt het een van de mooiste ruimtes in huis.

Neutrale kleuren en patronen: een perfecte match

neutraal-toilet
@het_nieuwe_grachtenpandje

Neutrale kleuren doen het altijd goed in een toilet. Neem nu de stijlvolle achterwand van dit kleine kamertje, dat een bijzonder kalm effect heeft. Daardoor kun je prima tegels met een patroon achter het toilet zelf plaatsen. En met enkele accessoires, zoals een spiegeltje, maak je deze ruimte nog mooier.

Grijze achterwand zorgt voor elegante uitstraling

grijze-achterwand
@Homefreak.nl

Grijs een saaie kleur? Deze prachtige achterwand van het toilet bewijst het tegendeel! Sterker nog: het maakt een toilet juist elegant. Probeer wel voor afwisseling te zorgen, bijvoorbeeld met een houten vloer. Ook accessoires zoals bloempotten, lichtjes en spiegels staan vaak erg mooi bij grijs.

Een roze achterwand zorgt voor een vrolijke noot

roze-hexagon
@Huis_vanlinda

Een beetje kleur op het toilet mag best, zo bewijst deze lichtroze achterwand. Deze speelse kleur zorgt voor een vrolijke noot in het kleinste kamertje! Combineer deze wand met rustige kleuren in de rest van het toilet. Zo staat het meer dan prima bij grijze tegels en een witte muur.

Kleurcontrast zorgt voor net dat beetje meer extra

bordeaux-toilet
@huisjekwartshove

Een opvallend kleurcontrast geeft een toilet net dat beetje meer extra. Zo is een gekleurde achterwand in combinatie met een witte vloer en wc een groot succes. Voeg nog wat mooie extra’s toe, zoals een rieten mandje voor wc rollen, en je hebt een prachtig gestylde ruimte.

Rust en stijl met een grijze achterwand

grijze-achterwand
@thuisbijmij

Een grijze achterwand bij het toilet is tegenwoordig erg populair. En dat is natuurlijk niet zomaar, want het is stijlvol en tijdloos. Over een aantal jaren geniet je er nog steeds van! Het is belangrijk dat een toilet een rustige en kalme sfeer heeft. Met een grijze achterwand en een mooie spiegel moet dat zeker lukken.

Pure kalmte met een witte achterwand

witte-toilet-tegels
@torentje.van.tessa

Wanneer je dit toilet ziet word je overspoeld door een gevoel van kalmte. Dat is het effect van de witte achterwand. Dankzij deze kleur oogt het toilet netjes. En toch is het speels dankzij het patroon op de achterwand. Kortom: een goede keuze als je houdt van een rustige plek!

Een gouden combinatie als achterwand

luxe-goud
@wonen.aan.de.loper

Goud en zwart is een mooie combinatie die je steeds vaker ziet. En dat is geen verrassing wanneer je de achterwand van dit toilet ziet. De gouden achterwand en het zwarte toilet vormen een uniek geheel. Zelfs de wasbak en de bloemenvaas zijn zwart. Hiermee heb je goud in handen!


Meer inspiratie