Toilet

Het toilet wordt vaak gezien als de kleinste ruimte van het huis. Maar dit betekent niet dat het makkelijker is om een toilet in te richten vergeleken met de woonkamer of badkamer. Ook voor een toilet moet je namelijk de stijl, materialen en kleuren bepalen. En wat voor soort vloer en wanden wil je? Ga je voor spotjes in het plafond of voor een mooie hanglamp? Daarnaast moet je ook denken aan de accessoires en details, maar ook een wc rolhouder, het fonteintje en noem het maar op. Heb je geen idee hoe jouw toilet eruit moet komen te zien? Laat je dan inspireren door onderstaande voorbeelden.

Witte hexagon tegels op de achterwand

toilet-hexagon
@madebynicool

Zo’n witte badkamer als deze is voor sommige wellicht te saai. Maak het daarom een stuk uitdagender met hexagon tegels. Hexagon tegels zoals die uit het voorbeeld zien er niet alleen elegant uit, maar zorgen ook voor een speels effect in het toilet. Daarnaast zorgt de zalmroze accentmuur ook nog voor een beetje afwisseling in dit witte toilet. Een goede keuze, want een wit toilet kan zo’n gekleurd tintje wel goed hebben.

Mooi licht met wit en blauw

houten-panelen
@cameronsmith

Het toilet van cameronsmith is pas een mooi voorbeeld van wat je met twee kleuren kunt doen. De muren zijn namelijk voorzien van kleurvlakken. Het voordeel van kleurvlakken is dat accessoires er mooier uitkomen en dat de ruimte hoger lijkt.

Modern toilet met abstracte vormen

abstracte-vormen-detail
@anglcaa

Ik zie tegenwoordig steeds vaker de kleur zwart terugkomen in het toilet. Zo ook in dit toilet van anglcaa. Zo heeft zij ervoor gekozen om een deel van de wand te betegelen met zwarte tegels en de andere deel te voorzien van behang met abstracte vormen. Het eindresultaat is een uniek toilet in een eigen stijl!

Toilet met betonlook

betonlook-stijl
@bij_spiertjes_thuis

Het toilet is vaak een ruimte die niet zoveel aandacht krijgt. Daarom is het extra leuk om ook daar een industrieel statement te maken met betonlook. Het is dan ontzettend gaaf als je de wanden net als bij_spiertjes_thuis compleet voorziet van betonlook tegels. Helemaal gaaf als het toilet zelf ook nog eens in dezelfde kleur grijs is!

Spiegelwand met accessoires

spiegeltjes-wand
@ellabellahome

Wil je het toilet leuk aankleden? Dan is dit toilet van ellabellahome wat voor jou! In dit toilet komen verschillende wittinten terug. Het voordeel van wit is dat het zorgt voor een rustgevend en elegant effect en daarnaast goed te combineren in met allerlei accessoires. Zo zijn spiegels en schilderijen een leuke toevoeging voor in het toilet. Vooral de afwisseling van grootte zorgt ook voor een speels effect in dit toilet.

Bloemen behang

tropisch-behang-toilet
@fr.ontwerp

Pimp het kleinste kamertje in huis om tot blikvanger met bloemen behang. Bloemen behang geeft een natuurlijk effect aan je muur en zorgt voor meer kleur in het toilet. Is dat toch iets te heftig voor jou? Kies dan voor mooie strakke tegels achter de toilet en behang de rest van de wanden met het behang. Hierdoor breng je toch die minimalistische stijl in het toilet met een kleurrijke twist.

Speel met patronen

verlichting-slim-toilet
@het_nieuwe_grachtenpandje

De stijl van je woonkamer doortrekken naar de kleinste ruimte in huis? Dat kan met visgraat tegels! Visgraat tegels is een erg populaire keuze voor in het interieur. Dat komt mede door zijn neutrale look en ruimtelijk effect. Ideaal dus als je even een rustmomentje wil!

Strak licht toilet

strak-licht-toilet
@hetdroomhuisproject

Dit is alweer het tweede toilet met betonlook die ik in lijstje heb staan. Dit komt omdat betonlook in ontzettend mooi is in het toilet. Helemaal op de manier hoe hetdroomhuisproject dat heeft gedaan. In dit voorbeeld zijn de betonlook tegels namelijk achter het toilet geplaatst en naar de vloer doorgetrokken, hoe vet! Daarnaast gaat de kleur van het toilet erg goed samen met de witte tegels en wastafel.

Grijze tegels

grijze-tegels-toilet
@homefreak.nl

Naast eentonige toiletten, zijn er ook andere alternatieven die ook erg mooi en leuk kunnen zijn. De muren kan je bijvoorbeeld voor een deel bekleden met grijze tegels, die een toilet super luxe en exclusief maakt. Daarnaast kun je de grijze tegels ook combineren met een eiken visgraat vloer voor een unieke look. En in combinatie met bruine en zwarte accessoires, is de look direct compleet!

Opvallend rood toilet

rood-is-niet-lelijk
@huisjekwartshove

Het lijkt voor velen wellicht vanzelfsprekend om net als de gemiddelde Nederlander dezelfde kleur toilet te kiezen. Meestal is dat zwart, wit of grijs. Gelukkig kun je tegenwoordig ook kiezen voor een opvallend tintje die vergeleken anderen zeker onderscheidend is. Neem dan eens een kijkje in het toilet van huisjekwartshove. Dit is een mooi voorbeeld voor wie niet van standaard houdt.

Modern toilet met goud en marmer

luxe-stijl-toilet
Jonathan Borba via Pexels

Dit is pas een toilet waar ik dagelijks in zou willen lopen. Hier zie je namelijk een prachtige combinatie van een gouden wandpaneel met gouden accessoires en wit marmer. Dankzij de combinatie van goud en wit marmer lijkt het net alsof je in een luxe hotel toilet bent binnengelopen. Zeer modern en luxe!

Combineer blauw met wit

kleur-met-blauw-wit-tegels
@kleurhumeur

Eigenlijk is dit het perfecte voorbeeld van hoe je blauw in het toilet kunt verwerken. In dit specifieke voorbeeld van kleurhumeur zijn deels witte tegels voor de muur gebruikt, de andere gedeelte blauw gestuukt en blauwe tegels met een printje voor de vloer.

Zacht met roze hexagon

i-love-lins-place
@linsplace17

Hexagon tegels in het toilet zijn razend populair! Ze staan niet alleen prachtig op de vloer, maar geven ook een verrassend effect op de achterwand van het toilet. Zo ook in het toilet van linsplace17. In dit voorbeeld is er gekozen voor roze hexagon tegels. Een erg goede keuze, want hierdoor wordt de ruimte meteen opgevrolijkt. Bovendien past het washandje er ook verrassend mooi bij.

Natuur behang voor een levendige sfeer

lekker-vintage-hoor-manon
@manonkuiper

Van manonkuiper weet ik dat ze een onwijs goede smaak heeft op het gebied van interieur. Daarom stelt haar toilet ook zeker niet teleur. In dit voorbeeld heeft ze ervoor gekozen om de wand achter het toilet te voorzien van een mooie lichtblauw natuur behang. Een slimme keuze, want op deze manier wordt de aandacht direct naar het toilet getrokken.

Met sfeervolle wanddecoratie

geniaal-terazzo-wc
@nett_even_anders

Het toilet is een plek die je al snel vergeet te stylen, omdat het klein en onopvallend is. Maar wist je dat je ongeveer één tot drie jaar van je leven doorbrengt op het toilet? Bovendien is het een plek waar de meeste gasten komen en vaak ook even een rustmomentje is. Maar goed dat het toilet van nett_even_anders voorzien is van genoeg wanddecoratie waar jij en je gasten naar kunnen uitwijken op het toilet.

Subtiel goud

niet-mijn-stijl
@stijlbijstout

Liever geen overkill aan goud? Kies er dan voor om net als stijlbijstout een gedeelte van de muur met goud behang te bekleden. Dit is een uitstekende manier om goud in het toilet te verwerken, zonder dat het te heftig oogt. Daarnaast kun je de producten die je in het toilet nodig hebt, zoals de kraan en wc rolhouder ook een bijpassend goud kleurtje geven.

Pimp het kleinste kamertje met opvallende tegels

portugese-overkill
@stylynnterior

Al zien deze tegels er wellicht voor sommige ouderwets uit, het voegt in dit geval wel extra karakter toe. Daarnaast zijn de kleuren van de tegels goed afgestemd met de accessoires in het toilet. Dat is wel zo fijn, want dan heb je direct een perfect geheel te pakken waar je weer jaren op vooruit kan.

Minimalistisch toilet

stijlvol toilet vloer loopt door
@thuisstijl

Als je van minimalistische interieurs houdt, dan is dit toilet van thuisstijl een goede keuze. Zo is het toilet volledig voorzien van witte muren, terwijl er voor de rest gekozen is voor een stoere zwarte waskraan, handvat, wc rolhouder en lamp. Dit is een slimme keuze, want zwart is een tijdloze kleur die nooit verveelt en bovendien perfect past bij wit.

Simpel, maar fijn

simpel-maar-fijn-visgraat-toilet-achterwand
@torentje.van.tessa

Hou jij van kleur, maar op een subtiele manier? Dan valt het toilet van torentje.van.tessa vast in de smaak. In dit voorbeeld zie je een deels blauwe accentmuur die gecombineerd is met prachtige visgraat tegels die haaks zijn geplaatst in een hoek van 90 graden. Creëer bovendien eenheid door de wastafel dezelfde kleur als de chique visgraat tegels te geven.

Luxe met goud

heerlijk-kitscherig-dat-goud
@wonen.aan.de.loper

Als klapper op de vuurpijl heb ik dit toilet van wonen.aan.de.loper. Dit toilet heeft mooie zwarte elementen die zijn gecombineerd met gouden wandtegels. Gouden tegels zorgen voor een luxueus effect en maken jouw stijlvolle toilet compleet! Voeg eventueel bloemen toe om de ruimte extra sfeervol te maken.