10 prachtige blauwe bloemen in de tuin

Ben je een groot liefhebber van kleurrijke bloemen en planten? Dan ben je zeker niet de enige, want ruim 6 op de 10 Nederlanders zijn dol op tuinieren. Gelukkig is het ontzettend leuk en niet ingewikkeld om jouw tuin om te toveren in een buitenparadijs. Zo bestaan er allerlei prachtige blauwe bloemen die weinig onderhoud nodig hebben.

Door Denise In: Tuin

10 prachtige blauwe bloemen in de tuin

Ben je een groot liefhebber van kleurrijke bloemen en planten? Dan ben je zeker niet de enige, want ruim 6 op de 10 Nederlanders zijn dol op tuinieren. Gelukkig is het ontzettend leuk en niet ingewikkeld om jouw tuin om te toveren in een buitenparadijs. Zo bestaan er allerlei prachtige blauwe bloemen die weinig onderhoud nodig hebben. Wil je graag weten welke? Laat je dan inspireren door onze tien schitterende, helderblauwe voorbeelden!

Maak jouw tuin mooier dan ooit met de Ridderspoor

ridderspoor-tuin
Megatuinshop

Met de Ridderspoor maak je jouw buitenparadijs mooier dan ooit. Deze tuitvormige bloemen zijn een aanwinst voor elke siertuin. Wist je dat Ridderspoor wel 150 tot 200 cm groot kan worden?Wow! We raden dan aan om deze plant te ondersteunen met stokken. Geef het een plekje in de zon op een vochtige bodem en geniet van een blauwe oase!

Maak van jouw tuin of balkon een feestje met de Afrikaanse Lelie Blauw

afrikaanse-lelie-blauw
Tuinflora

Tientallen blauwe bloemen in jouw tuin: wat een feest! Met de Afrikaanse Lelie Blauw is het zeker mogelijk. Deze plant bloeit volop in de zomermaanden. De bolvormige bloeiwijze is indrukwekkend om te zien, net als de felle blauwe kleur. Bovendien kun je deze plant prima planten in een pot en staat het ook prachtig op het balkon.

Hartvormige Kaukische vergeet-mij-niet voelt zich thuis in jouw tuin

vergeet-mij-niet
Megatuinshop

De Kaukische vergeet-mij-niet precies is een echte voorjaarsbloeier met een bijzondere hartvorm en een prachtige blauwe kleur. Deze plant is een zeer goede bodembedekker en voelt zich thuis in een grote groep. Vaak bloeit het zelfs voor de tweede keer. Hoe fijn is dat! Dit krijg je voor elkaar door de uitgebloeide bloemstengels op tijd af te knippen.

Geniet van de gekleurde bloemen van de Festuca glauca Elijah Blue

zwenkgras-blauw
Tuinflora

Een andere naam voor deze schitterende blauwe plant is zwenkgras. De naaldachtige bladeren en de gekleurde bloemen maken deze siergras absoluut uniek. Je kunt het eenvoudig telen in zowel potten als borders. Kies bij voorkeur voor een zonnige plek en grond die water goed doorlaat, om dit blauwe pareltje honderd procent tot zijn recht te laten komen.

coverimagearticle
Landelijke tuin inspiratie voor een tuin met karakter

Op zoek naar de tuin van je dromen met een natuurlijke uitstraling? Een landelijke tuin ademt een natuurlijke sfeer waarin natuur en tuin samenkomen. Kenmerkend zijn de vele planten, bomen, organische vormen en rustieke materialen. Door deze elementen te combineren, ontstaat een landelijke droomtuin met eenvoud en rust.

Fleur je tuin op met de Ereprijs Veronica Austriaca

ereprijs-blauw
Megatuinshop

Wij vinden de Ereprijs Veronica Austriaca een van de allermooiste blauwe en bodem bedekkende vaste planten. De kegelvormige blauwe bloemen zien er prachtig uit. Bovendien bloeien de planten volop op zonnige plekjes. Ook een plek met lichte schaduw werkt meestal prima. Heb je meteen zin om dit pareltje te gaan planten? Gebruik bij voorkeur aanplantgrond en zorg voor een stevige ondergrond.

Tip: Dit zijn de 10 beste planten voor in de badkamer!

Delphinium Lichtblauw zorgt voor een vrolijke touch in de tuin

delphinium-lichtblauw
Tuinflora

De Delphinium is het ‘zonnetje in huis’ in de wereld van de planten. Deze sierlijke plant heeft een schitterende lichtblauwe kleur en geeft jouw tuin en patio een vrolijke touch. Met de juiste verzorging bereikt de plant vaak een hoogte van 10 tot 15 centimeter. Bovendien bloeit de Delphinium het hele seizoen en heef het weinig verzorging nodig. Ideaal!

Verwonder je over de kleurencombinatie van de Salvia Blue Lips

salvia-black-and-bloem
Tuinflora

De Salvia Blue Lips laat zien hoe prachtig een kleurencombinatie van lichtgeel en paarsblauw kan zijn. Deze kleurrijke plant bloeit volop van de zomer tot de herfst. Je kunt het gemakkelijk kweken in zowel potten als borders. Plant het bij voorkeur in de volle zon en gebruik organische mest. Ondersteun de plant met bamboestokken en geniet volop van vrolijke kleuren en geurende bladeren!

Blauwe kleur van de Aster frikartii 'Monch' is prachtig om te zien

aster-frikartii
Tuinflora

Sommige blauwe planten hebben meer verzorging nodig dan andere. Gelukkig ben je met de Aster frikartii ‘Monch’ zo klaar. Het enige wat je nodig hebt om de plant volop telaten bloeien is een waterdoorlatende bodem en een zonnig plekje. Als het goed is verschijnen de blauwe blaadjes van deze vaste en lang bloeiende plant vanzelf. Een mooi gezicht!

Kruisbladgentiaan is een unieke aanwinst voor jouw tuin

kruisbladgentiaan-blauw
Megatuinshop

De Kruisbladgentiaan kom je niet vaak tegen in het wild. Dit maakt deze helderblauwe plant extra bijzonder om in de tuin te hebben. Wist je dat het een hoogte van 30 centimeter kan bereiken? Deze vaste tuinplant kan best goed tegen zon, maar geef het toch een voedzaam en koel plekje. Een rotstuin is wat dat betreft de ideale plek.

Creëer een hemelsblauw paradijs met de Lithodora diffusa havenly Blue

lithodora-diffusa-havenly-blue
Tuinflora

De schitterende blauwe bloemen van de Lithodora diffusa heavenly Blue zijn een lust voor het oog. Met deze bloemen in de tuin creëer je dan ook een waar paradijs! Wel hebben de prachtige blauwe bloemen voldoende onderhoud nodig. Plant ze bij voorkeur in een pot met goed gedraineerde aarde, voldoende voedingsstoffen en compost. Zet de pot op een schotel met voldoende water en geef de blauwe planten een fijn plekje in de zon.


Meer inspiratie