Ibiza Style Tuin Inspiratie

Creëer het hele jaar door een vakantiegevoel met een Ibiza-sfeer in je tuin. Ontdek voorbeelden voor jouw eigen Ibiza tuin, van boho-chique palletbanken tot opvallende witte tuinsets. Laat vrolijke kleuren, drukke prints en houten meubels je buitenruimte omtoveren tot een rustgevende oase.

Door Sarieta In: Tuin

Ibiza Style Tuin Inspiratie

Met een Ibiza sfeer in je tuin heb je heel het jaar door een vakantiegevoel. Het zijn vaak de vrolijke kleuren met drukke prints en houten tuinmeubels waarmee je een Ibiza style creëert. Het effect van een Ibiza style tuin is je er rustgevend en comfortabel door voelt. Wij hebben voor jou tien voorbeelden op een rijtje hoe je jouw eigen Ibiza tuin kunt creëren, hier in Nederland!

Boho-chique pallet bank

Allereerst hebben we een unieke pallet bankje. Dit bankje is gemaakt heeft een natuurlijke look die daardoor rust uitstraalt. Met een bamboe afwerking is het een echte eyecatcher voor elke tuin. Decoreer hem zoals op het voorbeeld met leuke kussentjes, een bijpassend tafeltje en plaid. Zo creëer je in een handomdraai je eigen bohemian plekje.

Dankzij het compacte formaat past het bankje ook perfect in de voortuin. Heb je inspiratie nodig voor het stijlen van voortuin? Ontdek het in dit artikel!

Comfortabele bamboe tuinbank

Bamboe is een populair keuze voor in het interieur. Dat komt mede door zijn milieuvriendelijke karakter, lange levensduur en neutrale look. De twee bamboe tuinbanken vullen elkaar mooi aan op het voorbeeld. Daarbij maken het kleedje, de planten en de kussens de look helemaal af!

Blauwe kleur van het eiland

Maak je tuin iets kleurrijker met blauw. Op de afbeelding is gekozen voor een hemelsblauwe schutting. Het voegt kleur en extra sfeer toe aan je tuin. Dat maakt het voor jou alleen maar makkelijker om het geheel te combineren met natuurlijke tinten.

Hippe rotan hangstoel

Ben je op zoek naar een plekje in de tuin waar jij je ei in kwijt kunt? De eivormige rotan hangstoel is een mooi voorbeeld waar je naar op zoek bent. Deze hangstoel met open ruimtes en een gevlochten afwerking is comfortabel om in te zitten en zorgt voor een vakantiegevoel. Geniet van de schommelende beweging en droom lekker weg bij het water.

Ibiza Style, maar net anders

Het zonnetje voelt nóg warmer, je wijn smaakt nóg lekkerder en je geniet nóg meer. Samen met een bijpassend kussentje en vloerkleed, is dit de beste optie om je tuin aan te kleden met dit opvouwbare tuinstoeltje. De foto wat op de schutting te vinden is opvallend genoeg een mooie combinatie met de tuinstoelen.

Tip: Vind je de Ibiza style prachtig om te zien? Trek de Ibiza sfeer van buiten naar binnen.

Stijlvol setje voor familie en vrienden

Hoewel de tafel en stoelen er heel stijlvol uitzien, lijkt het alsof het er altijd heeft gestaan. Geen poespas, alleen een stijlvol setje van een prachtige grote tafel en donkere stoelen met stalen pootjes.
Dat is wel zo fijn, want de meubels spreken voor zich.

Speelse bamboe schutting

Het lijkt vanzelfsprekend om net als je buren dezelfde soort schutting te kiezen. Meestal zijn dit houten schuttingen. Gelukkig kun je tegenwoordig ook kiezen voor een bamboe schutting die vergeleken de buren zeker onderscheidend is. Een mooi alternatief voor wie niet van standaard houdt.

Opvallend witte tuinset

Eindelijk een tuinset dat opvalt door design. Dat komt doordat de tuinset een rond patroontje heeft en vanwege het neutrale uiterlijk goed met bruin te combineren is. Deze tuinset voegt extra sfeer toe en gaat mooi op in het geheel met groene, gele en roze elementen.

Ontspannen hangstoel met franjes

Al heeft deze hangstoel weliswaar niet dezelfde kleur als het bankje of het vloerkleed, het is alsnog een verfrissende toevoeging in de tuin. Met al dat oranje en crème is het slim om te kiezen voor witte hangstoel. Zo wordt het geheel niet te eentonig dan wanneer je had gekozen voor een oranje of crèmekleurige hangstoel.

Witte hangmat met een macramé look

Een hangmat is niet weg te denken in een Ibiza style tuin. Daarnaast is het zo ontworpen dat je het een moderne en comfortabele uitstraling heeft waardoor je er heerlijk in weg dommelt. Ook al heb je bankje in de tuin staan, je kan het niet laten om in deze hangmat te liggen. Een mooie aanwinst voor in de tuin!


Meer inspiratie