Deze Bouclé tapijten hebben wij op het verlanglijstje gezet

We konden er de klok op gelijk zetten: bouclé tapijten zijn namelijk de trend van dit moment. Het hele jaar (en ook vorig jaar stiekem al) zagen we bouclé overal terugkomen.

Door Martijn In: Woonkamer

Deze Bouclé tapijten hebben wij op het verlanglijstje gezet

Nu kan het niet anders dan dat we bij Kijkbinnen ook kijken naar de nieuwste trend: tapijten van bouclé. Stuk zachter en echt prachtig om in huis te halen.

Lang en elegant

Zara heeft tegenwoordig behoorlijk wat pareltjes in het ZARA Home assortiment zitten. Dit bouclé tapijt hoort daar in thuis, want zoals je op de bovenstaande foto kunt zien is het er eentje voor in de boeken. Hoe zou jij dit bouclé tapijt in je eigen interieur stylen?

Zo ruw dat het bijna een jute look lijkt te hebben

boucle-vloerkleed
Robuuste tafels

Verderop pakken we er ook al een jute bouclé vloerkleed bij. Een wat ongebruikelijke combinatie die toch goed werkt. In dit geval hebben we echter een bouclé vloerkleed dat het over een andere boeg gooit. Echt jute is dit kleed niet. Wel geeft het een ruwe look die hierbij past.

Past zelfs in de landelijke stijl thuis

We hebben dit bouclé tapijt van vloerkleed van FlyCarpets helaas niet in het echt kunnen bewonderen. Anders hadden we behoorlijk wat dieper op het kleed in kunnen staan. Op basis van de bovenstaande foto is het een typisch bouclé kleed dat vanwege de neutrale kleur in de meeste landelijke stijlen thuishoort.

Fluffy bouclé voor een nog zachter gevoel

Fluffier dan dit ga je ze niet krijgen vandaag. Mocht je een interieur hebben dat je alleen nog maar 'fluffier' zou willen maken, kan ik je van harte aanbevelen om dit model eens in het echt te bekijken.

Strak genoeg voor in een modern interieur

Waarom zou je dit bouclé tapijt niet in een modern interieur kunnen leggen? Kan wat mij betreft prima. Vooral met wat strakke meubels rondom is het een schot in de roos. Leg het maar neer, komt er zo doorheen!

Jute of bouclé? Zeg het maar

Dit is een kleed dat je echt niet als bouclé aan zou zien. Het is vanwege de jute look een ruw kleed, maar het is een stuk zachter dan je denkt. Je ziet ook aan de meubels er omheen dat het geheel er een stuk stoerder uitziet. Het kan dan ook een goede middenweg zijn voor wie daar naar op zoek is.

Neutraal en soepel

Voor mij is dit toch wel de mooiste. Ook weer een afwerking die wat richting het jute gaat. Toch blijft het bouclé. Je kunt zo'n tapijt echt overal neerleggen, welke stijl je ook hebt.


Meer inspiratie