HAY Chisel is misschien wel de mooiste houten fauteuil in tijden

HAY heeft met de Chisel een van de mooiste fauteuils te koop staan. Dit is waarom je zelf ook de HAY Chisel in huis moet halen.

Door Joeke In: Woonkamer

HAY Chisel is misschien wel de mooiste houten fauteuil in tijden

Zoek niet verder, als je net als mij gek bent van design meubelen die ook nog eens comfortabel zijn. Van deze HAY Chisel fauteuil gaat mijn hart sneller kloppen en zelf heb ik de walnoot variant al in mijn winkelwagentje staan. Maar waarom is deze houten fauteuil zo geweldig?

Het design

Het design is natuurlijk het eerste dat in het oog springt als je de Chisel bekijkt. De fauteuil heeft een geweldige vorm, die zowel een retro als een moderne vibe heeft. Het is echt een tijdloos design, zoals je er maar weinig tegenkomt. Het grote voordeel van tijdloze meubelen is dat ze ontzettend makkelijk te combineren zijn en dus passen in vrijwel ieder interieur. De stoel is ontworpen door Andreas Bergsaker, een Noorse designer, die het vakmanschap van een timmerman wilde tonen met dit ontwerp.

De kleur

De HAY Chisel stoel is beschikbaar in drie kleuren: walnoot, zwart en lush green. De walnoten variant springt er voor mij echt uit, omdat je de nerven van het hout goed kunt zien. Iets dat deze HAY fauteuil dat speciale karakter geeft en authenticiteit uitstraalt.

Het materiaal

Het materiaal van deze fauteuil is een van de unieke eigenschappen, omdat het walnoot model geheel is vervaardigd uit deze gelijknamige houtsoort. Geen goedkope materialen dus, maar een kwalitatieve stoel gemaakt van hardhout.

coverimagearticle
Design relaxstoel inspiratie voor de woonkamer

Maak van je woonkamer een ontspannende oase met een prachtige design relaxstoel. Kies voor tijdloos zwart voor veelzijdige combinaties of ga voor een Scandinavische uitstraling met een grijze stoel bij de open haard. Ultiem relaxen doe je met een fauteuil, eventueel met bijpassende hocker, voor elegantie in elke ruimte.

Het comfort

Misschien wel het allerbelangrijkste, het zitcomfort. Hoewel je een fauteuil in eerste instantie uitkiest op het oog, is het belangrijk dat je er ook daadwerkelijk van kunt genieten. Iets waar bij het ontwerpen van de HAY Chisel aan is gedacht, dankzij de goede zitvorm.

Duurzaam

Tenslotte duurzaamheid, want het is een fauteuil waar je hoogstwaarschijnlijk een leven lang plezier van zal hebben. Met dit in gedachte is de stoel ook ontworpen door Bergsaker. Onderhouden is trouwens makkelijk, want de stoel is gewoon af te nemen met een licht vochtig doekje.


Meer inspiratie