Retro behang voorbeelden voor een ruimte met karakter

Ontdek trendy retro behang waarmee je jouw interieur een speelse twist geeft! Voeg een vleugje luxe toe met gouden accenten of ga voor een strakke, minimalistische uitstraling met grijze tinten en stippen. Laat je inspireren door diverse voorbeelden en tover je ruimte om met uniek en trendy retro behang.

Door Sarieta In: Inspiratie

Retro behang voorbeelden voor een ruimte met karakter

Retro behang is tegenwoordig weer helemaal trendy en dat is niet gek, want retro behang ziet er eenmaal leuk uit. Ook verschijnt het steeds vaker in diverse woonwinkels en zo ook in menig interieurs. Het voordeel van retro behang is dat je keuze hebt uit verschillende kleuren en printjes. Ik heb voor jou 10 voorbeelden opgezocht die zo uiteenlopend zijn, dat je gegarandeerd iets leuks vindt.

Retro behang met geel en bruin

Geel is ontzettend leuk voor in het interieur. Het voordeel van de kleur geel is dat het zorgt voor een frisse en tegelijk open uitstraling. Daarnaast is geel ook goed te combineren met bruin en houten en rotan meubels. Kleed je interieur aan met een mooie geel/bruine retro behang en maak het af met een houten kastje.

Lekker fris met blauw en groen

Blauw en groen zijn een populaire keuze voor in de slaapkamer. Blauw en groen hebben namelijk allebei een kalmerende werking. Retro behang met blauw en groen is een leuke manier om kleur aan je slaapkamer toe te voegen met behoud van een unieke en rustgevende uitstraling.

Liever een rustig behang in de slaapkamer? Laat je inspireren door dit artikel!

Ga voor een kleurrijk retro behang

Behang is het magische element op het gebied van interieur om met een paar simpele stappen je doorsnee muur om te toveren tot een absolute eyecatcher. Al ziet dit behang er voor sommige wellicht druk uit, het bevat gedempte tinten waardoor het geen kleurexplosie is. Houd de slaapkamer net als het voorbeeld zo minimalistisch mogelijk, waardoor je optimaal kunt genieten.

Ook leuk: Vintage behang, voor een iets rustiger patroon.

Subtiel behang met blauw

Of je kiest voor subtiel of uitbundig: met blauw retro behang geef je

jouw interieur een verfrissende oppepper. Van koningsblauw en kobalt tot turquoise en delfts blauw, deze prachtige en veelzijdige kleur brengt je wand direct tot leven. Bovendien zorgt het gebruik van zwarte meubels dat jij je waant in je eigen luxe paleis!

Retro met bloemetjesmotief

Retro behang als die uit het voorbeeld zorgt voor een speels effect. Hoewel dit behang van zichzelf al erg mooi is, zorgt de combinatie van bloemetjes voor een speelse look. Daarnaast kun je het geheel afmaken door er een bruine leren bank tegenaan te zetten.

Dit behang past perfect binnen de industriële stijl. Meer inspiratie voor industrieel behang ontdek je hier!

Ga voor een strak design met kleur

Dit is nog zo’n leuk voorbeeld van een retro behang die in ieder interieur goed staan. Met name in een modern en Scandinavisch interieur komt een behang als deze goed tot z’n recht. Kleed een accentmuur aan met het retro behang en houd de overige delen van de kamer sereen en lekker opgeruimd. Op deze manier valt het behang meteen op wanneer je de kamer binnenloopt.

Zacht roze

Roze in de badkamer is enorm stijlvol en tegelijk ook erg rustgevend. Een volledig roze slaapkamer is wellicht teveel van het goede, maar je kunt het ook doen zoals op de afbeelding te zien is. Je kunt namelijk kiezen voor een roze accentmuur en roze details. Zo is de slaapkamer voorzien van roze retro behang en roze kussentjes.

Behang met stippen

Een licht interieur als deze is voor iedereen geschikt. Het voordeel van een licht interieur is dat kleine ruimtes hierdoor een stuk groter lijken en het zorgt ook voor een opgeruimd gevoel. Lichte kleuren als deze zijn daarom gemakkelijk te combineren met kleurrijk stippen behang. Voorzie een muur van het behang en maak het af met bijpassende meubels en een plantje.

Creëer een luxe uitstraling

Dit retro boogjes behang is een prachtige wandbekleding om je muur te laten stralen. Zo creëer je binnen no-time een uniek interieur die doet denken aan art deco. Ook straalt het eigentijdse patroon warmte en gezelligheid uit. Bovendien kun je het behang ook goed combineren met gouden elementen zoals het tafeltje, de lamp, de poten van de stoel en de frame van de hangplant.

Behang met print komt in vele soorten en maten, ontdek hier de mooiste voorbeelden!

Een stijlvol en minimalistisch behang

Houd je van een strak interieur? Kies dan voor dit grijze behang met stippen. Ook is er gebruik gemaakt van effen kleuren, een grijs kleurenpalet en gouden details. Denk bijvoorbeeld aan de gouden vaas en spiegel voor het creëren van een minimalistische look.


Meer inspiratie