Rustig Behang voor in de slaapkamer

Ontdek rustige behangopties voor een kalme en tijdloze uitstraling in je huis. Denk aan betonlook, takkenprint of tropisch behang. Maar ook oud roze, groen, marmerlook en visgraatmotieven passen perfect in de slaapkamer. Kies jouw favoriete behang voor een rustgevende slaapkamer!

Door Martijn In: Slaapkamer

Rustig Behang voor in de slaapkamer

Rustig behang is met vrijwel iedere inrichting te combineren. Doordat je niet van opvallende kleuren of drukke patronen gebruik maakt, hoef je maar één keer in je behang te investeren. Het voordeel van rustig behang is dat het namelijk niet trendgevoelig is. Ik heb voor jou tien voorbeelden van behang opgezocht die zo rustig zijn, dat ze rustgevend werken.

Oester en Staal als kleuren

behang-neutraal
Graham & Brown

Het eerste voorbeeld is van een opkomend behangmerk genaamd Graham & Brown. Dit behang heeft soepele kleuren die de neutraliteit van je muren bepalen en daardoor rust uitstralen. Met een licht grove textuur voelt het behang echt net als je ruwe muur aan.

Tip: een andere manier om een rustgevende slaapkamer te garanderen is door te zorgen voor goede luchtkwaliteit. Ontdek hier hoe je droge lucht in de slaapkamer kunt voorkomen.

Betonlook behang met wit- en goudtinten

neutraal-behang
Producten

Het is op de bovenstaande afbeelding lastig te zien, maar dit behang lijkt van dichtbij net op beton. Niet helemaal, want er is bewust gekozen om goud en wit in het behang te werken. Dat is slim gedaan, want zo blijft het behang rustiger dan wanneer het meteen beton had 'geschreeuwd'.

Behang met takkenprint

takken-behang
Producten

Op een hele subtiele manier haalt dit behang natuur naar je huis toe. Als mens kunnen we vaak onze rustig vinden in de natuur. Daarom raden veel slaapkamerexperts mensen aan om dergelijke elementen in het slaapkamer ontwerp te verwerken. Dat is dan ook precies wat met dit behang mogelijk is.

Tropisch behang met natuurlijke rust

tropisch-behang
Producten

Dit behang bewijst dat je ook met een extra kleurtint (groen) rust kan blijven uitstralen. Het voegt in dit geval juist wat extra sfeer toe door het tropische tintje. Een goed alternatief voor wie behalve rust, ook een vrolijk patroon zoekt.

Oud roze voor een nieuwe start

roze-behang
Producten

Oud roze, ook wel vaak oudroze genoemd, is volgens verschillende woonbladen de populairste kleur van dit jaar. Dat komt mede doordat het de ogen weet te ontspannen en vanwege het neutrale uiterlijk met vrijwel iedere kleurenset te combineren is. Zo ook het bovenstaande voorbeeld waar een houten vloer, rieten bloempot en donkere sprei prachtig opgaan in het geheel.

Groen met een fijn reliëf

bamboe-behang
Producten

Toch iets meer de hotelvibe naar je slaapkamer halen? Behang mag soms best wel uitdagend zijn. Daarbij moet je wel waken dat het behang niet te druk wordt. Je bent kortom op zoek naar rustig behang. De lichtgroene tint van dit behang geeft een mooi voorbeeld van wat er mogelijk is. Het verticale takkenpatroon geeft dat luxe gevoel van een hotel. Toevallig is bovenstaande foto ook in een hotel gemaakt!

Natuursteen a la marmerlook behang

marmerlook-behang
Producten

Een muur van marmer is natuurlijk niet te betalen. Met al dat glimmende marmer zou het er eigenlijk ook helemaal niet mooi uitzien. Om nog amper over de voegen te beginnen. Gelukkig is er tegenwoordig marmerlook behang dat op het eerste gezicht nauwelijks van marmer te onderscheiden is.

Sfeervol visgraat motief

visgraat-behang
Producten

Iets moderner, iets vrolijker en bovenal iets sfeervoller dan veel ander behang. Deze topper met dunne grijze lijnen afgewisseld met strakke verticale lijnen maakt een slaapkamer ruimtelijker. Ook al staan er duizenden korte, dunne lijntjes op je muur, voelt het toch kalmerend aan. Een mooie twist op het klassieke visgraat motief!

Art Deco stijl, maar dan rustiger

art-deco-behang
Producten

Samen met het marmerlook behang, is dit de beste designer optie. Meestal kun je design behang niet bepaald rustig noemen. Gelukkig wisten ze in de Art Deco periode wel beter. Het patroon dat hier achter het bed te vinden is, gaat verrassend goed samen met de strakke hoeken van de boxspring.

Neutraal bloemetjesmotief

bloemenbehang
Producten

Al ziet dit behang er weliswaar wat ouderwetser uit, ademt het sfeer. Daarnaast is het patroon zo getekend dat het net wat moderner aanvoelt. De lichte kleuren zorgen ervoor dat zelfs de meest donkere slaapkamer lichter aanvoelt. Dat is wel zo fijn, want een rustgevende slaapkamer moet nooit te donker zijn. Behalve in de nacht natuurlijk ;-).

Verticaal gestreept, van taupe naar bruin

taupe-behang
Producten

Landelijk behang dat rustig is? Dan kan je lang zoeken. Dit is het enige landelijke behang dat wat mij betreft rust weet uit te stralen. Als alternatief kun je natuurlijk nog wel bij egaal beige, taupe of lichtgrijs behang terecht.


Meer inspiratie