Okergeel kleur inspiratie voor je woon- en slaapkamer

Ben je dol op de kleur okergeel? Ontdek 10 inspirerende voorbeelden van het gebruik van okergeel in je interieur, van zomerse dekbedden tot gezellige woonkamers met okergele muren.

Door Denise In: Kleur

Okergeel kleur inspiratie voor je woon- en slaapkamer

Vind jij de kleur okergeel helemaal fantastisch? Dan ben je zeker niet de enige! Deze vrolijke kleur heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Okergeel maakt elke ruimte sfeervol en gezellig. Zoek je nog naar ideeën om okergeel te gebruiken in jouw interieur? Bekijk dan onze 10 inspirerende voorbeelden!

Zomerse sferen met een okergeel dekbed

okergeel-dekbedovertrek

Van deze slaapkamer raken we meteen in een zomerse stemming. Waarom? Omdat het dekbed een prachtige okergele kleur heeft. Dit is lekker opvallend en maakt de meeste mensen vrolijk en creatief. En dan past de okergele kleur ook nog eens heel goed bij de witte vloer. De leuke plant in de hoek en het rieten tafeltje maken de kleurrijke slaapkamer compleet. Daar worden we blij van!

Tip: Slaapkamer verf inspiratie!

Een vleugje vrolijkheid in het interieur met een okergele wand

okergele-wand-verf

Dat okergeel een populaire kleur is voor op de muur vinden we geen verrassing. Deze kleur is niet alleen opvallend, maar zorgt ook voor een vleugje vrolijkheid in het interieur. Ook zorgt het voor een warme uitstraling, zoals in deze woonkamer goed te zien is. De okergele muur maakt lekker vrolijk en staat erg mooi bij het houten tafeltje met een paar schilderijtjes. En het zachte witte stoeltje lijkt ons heerlijk om op te zitten!

Geniet van een sfeervolle kamer met lange okergele gordijnen

okergele-gordijnen

Wij zijn erg onder de indruk van deze lange okergele gordijnen. De kleur is schitterend en zorgt voor een warme sfeer. Het Engelse woord ‘cozy’ past heel goed bij deze woonkamer. De okergele gordijnen staan perfect bij het witte kleed. Deze combinatie straalt een bepaalde rust uit. Hetzelfde geldt voor de zachte witte stoel met kussentjes, waar je ongetwijfeld heerlijk in ontspant!

Vrolijke en lichte jungle kinderkamer in het okergeel

kinderkamer-okergeel

In een kinderkamer is een fijne en rustige sfeer belangrijk. En dat lukt zeker in deze slaapkamer met een prachtige okergele wand. Het zorgt voor een vrolijke en lichte uitstraling waar heel blij van worden! Ook de originele spiegel en andere accessoires passen perfect bij de wand en het schattige houten bedje. Bovendien is het niet de enige kleurrijke muur die de aandacht trekt. Op de andere wand is een jungle tafereel getekend. Prachtig!

Dit okergele kastje is een schot in de roos

okergele-kast

Een stijlvol kastje dat ook nog eens praktisch is? Dat willen we allemaal wel! Neem nu dit prachtexemplaar in het okergeel. Het heeft meerdere handige plankjes waar je van alles op kunt bewaren. En omdat het kastje open is zie je meteen wat er in ligt. Dankzij de okergele kleur oogt het kastje vrolijk en fris. Ook vinden we het mooi staan bij de blauwgrijze wand. Een schot in de roos!

Deze kleuren gaan het beste met blauw!

Okergeel kastje als gedurfd en geslaagd meubelstuk

okergele-kastje
Westwing

Droom je van een gedurfd interieur? Dan is het geen slecht idee om een okergele kast aan de inrichting toe te voegen. Dit fijne hoekje is daar het perfecte voorbeeld van. De okergele open kast staat fantastisch in de slaapkamer. De combinatie van hout en okergeel maakt meteen warm! Bovendien is het kastje met meerdere vakjes nog hartstikke praktisch ook.

Okergele stoelen voegen sfeer toe aan ruimte met neutrale kleuren

In een rustige ruimte, zoals een kantoor, mag je soms best wat kleur toevoegen. Dat het goed uitpakt bewijst dit bureau met twee okergele stoelen. Ze zorgen voor afwisseling in een ruimte die voornamelijk wit en grijs is. De kleur zorgt voor vrolijkheid en net dat beetje meer sfeer. En dankzij de twee lampjes geniet je van een fijn hoekje om te werken of te lezen!

Okergeel, donkergroen en hout zorgen voor warme sfeer

okergeel-kleed

Wie had gedacht dat okergeel zo’n fantastische combinatie zou vormen met hout? Wij zijn onder de indruk! Het zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer, waar we erg van houden. Het is duidelijk te zien dat er aandacht is besteed aan de kleuren en materialen. Zo past de donkergroene muur erg mooi bij het geheel. Ook het witte stoeltje en het houten bureautje mogen er zijn. In dit fijne hoekje wil je graag een mooi boek lezen!

Deze kleuren gaan het beste met donkergroen!

Deze wand met okergeel en bruin is pure kunst

okergele-wand

We vinden deze wand eigenlijk pure kunst. Het heeft een bruine en een okergele kleur en dat staat werkelijk fantastisch. Het valt meteen op wanneer je deze woonkamer binnenstapt. Bovendien vinden we de ijzondere wand mooi staan bij de grijze vloer. Toch is het ook de moeite waard om te letten op het kleed met bijzondere patronen. En de moderne lamp en stoel maken dit stijlvolle plaatje compleet.

Okergele bank als echte eye-catcher

bank-okergeel-woonkamer

De bank in deze woonkamer is een echte eye-catcher. Het is bijna een kunstwerk, zo mooi vinden we het! Helemaal in combinatie met donkere wand met bijpassende wanddecoratie. Neem plaats op de comfortabele bank met een goed boek voor ultiem gemak. Heerlijk!


Meer inspiratie