De mooiste roze tinten voor in het interieur

Met roze kies je voor meer dan een vrolijke kleur op de muur alleen. Het straalt ook een bepaalde warmte, vrolijkheid en elegantie uit waar jouw interieur echt van profiteert. Zo hebben wij een aantal fantastische voorbeelden van roze verf op de muur op een rijtje gezet.

Door Denise In: Kleur

De mooiste roze tinten voor in het interieur

Met roze kies je voor meer dan een vrolijke kleur op de muur alleen. Het straalt ook een bepaalde warmte, vrolijkheid en elegantie uit waar jouw interieur echt van profiteert. Bovendien heb je tegenwoordig allerlei soorten roze verftinten om uit te kiezen. Ben jij een groot liefhebber van roze en benieuwd naar de mogelijkheden? Wij hebben een aantal fantastische voorbeelden van roze verf op de muur op een rijtje gezet!

Dahlia roze springt meteen in het oog

strijck-dahlia
Bol.com

‘Mooi roze is niet lelijk’ is een uitspraak die speciaal bedacht lijkt voor deze muur. Deze ‘Dahlia’ kleur springt meteen in het oog en vormt een mooi contrast met de donkere stoelen. Ook de kaarsen op de houten tafel zijn in het zwart. Dankzij de Dahlia kleur oogt de kamer toch stijlvol en fris. Laat het eventueel terugkomen in verschillende accessoires, bijvoorbeeld kopjes in Dahlia roze.

Inspirerende Flamingo roze woonkamer

strijck-flamingo-verf
Bol.com

Deze muur is in Flamingo roze geschilderd. Dat deze vogel ooit nog eens zo inspirerend zou zijn! De kleur van de muur staat prachtig bij de witte stoel. Flamingo roze en wit ademen allebei iets zoets uit. Ondertussen staan de open haard in de muur en de leren bruine bank juist heel stoer. Kortom: een woonkamer vol interessante contrasten!

Fuchsia kleur maakt bloemenliefhebbers dolgelukkig

strijck-fuchsia
Bol.com

De Fuchsia kleur op de wand doet meteen denken aan een kleurrijk bloemenveld. Wij worden er in elk geval meteen blij van! De strakke vormgeving en het bed in neutrale kleuren laten de Fuchsia wand nog duidelijker naar voren komen. ‘Opvallend’ en ‘Fuchsia roze gaan in deze slaapkamer zeker hand in hand. Het vele licht dat naar binnenvalt en de prachtige houten vloer maken dit kleurrijke plaatje compleet.

Mild Berry roze muur roept milde gevoelens op

de-verfzaak-mild-berry
De verfzaak

Deze lichtroze kleur op de wand draagt de naam ‘Mild Berry’. En de muur roept inderdaad zachte en milde gevoelens op. Het roze heeft iets lieflijks, helemaal in combinatie met de witte bank en vloer. De Mild Berry roze kleur matcht ook erg goed met de houten meubels binnen dit stijlvolle interieur, zoals de houten tafel en de houtblokken bij de wand. We missen alleen nog wat lichtroze accessoires, bijvoorbeeld een vaasje.

Lipstick roze muur: gedurfde keuze die goed uitpakt

strijck-lipstick-roze
Bol.com

Heb je ooit van lipstick roze gehoord? Werp dan maar eens een blik op de wand van deze woonkamer. Wij zijn onder de indruk! Het is een gedurfde keuze die fantastisch uitpakt dankzij de lichte meubels in de huiskamer. Zo past de lipstick roze wand perfect bij de witte bank en het zachte vloerkleed in dezelfde kleur. We willen wegkruipen onder het zachte dekentje op de bank en de roze muur verder bewonderen!

Naast een beige kleedje, zijn bouclé tapijten ook zeker mogelijk in het interieur!

Subtle roze wand en hout zijn een schot in de roos

flexa-subtle-roze
De verfzaak

Deze ‘subtle roze’ wand is ondanks de naam toch best opvallend. Wel in positieve zin, want we vinden de lichtroze wand mooi en romantisch. Dat de houten openslaande ramen doen denken aan vroegere tijden speelt zeker mooi! De subtle roze wand past perfect bij het donkere hout van de ramen en de tafels. De combinatie van lichte accenten en hout is een schot in de roos omdat het deze ruimte een rustige uitstraling geeft.

Warme uitstraling van vorstelijk roze wand ideaal voor kinderkamer

decoverf-vorstelijk-roze
Praxis

Deze vorstelijk roze muurverf is royaal aangebracht en dat begrijpen we heel goed. De kleur is haast koninklijk mooi! De warme uitstraling van de vorstelijk roze wand past perfect binnen een kinderkamer. En het witte houten glijbaantje past er perfect bij, net als de rieten manden en het plantje. Over deze kleur muurverf en accessoires is duidelijk nagedacht!

Pure schattigheid met nude mat

zacht-roze-muurverf
Praxis

Een kinderkamer moet een fijne en warme plek zijn waar jouw zoontje of dochtertje zich thuisvoelt. Dat lukt zeker in deze bijzondere ruimte met muurverf nude mat! Dit type roze heeft iets heel zoets. Zo schattig! Het is geen felle kleur, maar echt nude mat. De prachtige witte wolkjes op de muur en de figuurtjes op de houten schommel zorgen voor een droomplaatje.

Fluweel mat roze is koninklijk mooi

praxis-fluweel-mat-roze
Praxis

Deze ruimte bewijst hoe stijlvol fluweel mat roze is. Deze combinatie met wit is haast koninklijk mooi. Fluweel mat roze is geen felle kleur en dat past erg goed in deze droomslaapkamer. De donkerroze kleur straalt sereniteit en rust uit. Bovendien past het niet alleen goed bij wit, maar bijvoorbeeld ook bij de donkere bank en de prachtige houten vloer. Eventueel zou je de mooie roze kleur terug kunnen laten komen in de kussentjes.

Flamingo roze van wereldklasse

pure-original-old-ocre
Pure & Original

Droom je van een woonkamer die klasse uitstraalt? Dan vind je deze ruimte met een flamingo roze wand vast helemaal het einde! De kleur is niet te opvallend, maar straalt wel een bepaalde romantiek uit. Bovendien kun je flamingo roze op een subtiele manier terug laten komen in jouw interieur, bijvoorbeeld in de vorm van accessoires. Dat is hier niet gebeurd, maar het zwarte schilderij past wel heel goed bij de flamingo roze muur. Wow!


Meer inspiratie