Slaapkamer behang ideeën die je slaapkamer leuker maken

Ontdek 21 inspirerende ideeën voor slaapkamerbehang die je slaapkamer een unieke en sfeervolle uitstraling geven. Van dromerige prints met bomen tot kleurrijke bloemen en abstracte kunstwerken, elk voorbeeld biedt een unieke look. Laat je inspireren door de combinatie van kleuren, patronen en texturen die rust en warmte creëren in jouw slaapruimte.

Door Denise In: Slaapkamer

Slaapkamer behang ideeën die je slaapkamer leuker maken

Wist je dat we gemiddeld 32 jaar van ons leven slapend doorbrengen? Tenminste, als je de leeftijd van 90 jaar bereikt. Hoe dan ook is een slaapkamer een zeer belangrijk deel van jouw huis. En daar hoort natuurlijk mooi behang bij. Ben je het roerend met ons eens? Bekijk dan 21 inspirerende voorbeelden van slaapkamerbehang die wij met veel plezier voor jou hebben verzameld!

Dit behang met bomen is om van te dromen

behang-met-bomen
@agi_at_59

Ben je dol op origineel behang? Deze bijzondere print met bomen maakt jouw slaapkamer uniek. Een volledig witte wand oogt na het zien van dit behang maar saai. En gelukkig is de rest van de slaapkamer net zo kleurrijk: van de vrolijke deken met prints tot de unieke vorm van de lamp. Ook de vele plantjes vinden we een mooie aanvulling. Een slaapkamer om van te dromen!

Prachtig behang met dromerige en zachte kleuren

behang-pastelkleuren
@bijmargrietinhuis

Wat past er nu beter in deze slaapkamer dan dit behang vol dromerige kleuren? De zachte kleuren lopen door elkaar heen en hebben iets magisch. Ze geven veel sfeer aan deze slaapkamer vol zachte kleuren. Zo is het bed strak opgemaakt met een roze deken en kussens en zien we zachte kleedjes op de grond. Zowel het behang als de roze kussens passen perfect bij de blauwe lamp. Wow!

Dit behang straalt warmte en rust uit

behang-met-bladeren
@fr.ontwerp

Soms zie je behang en denk je: daar is echt goed over nagedacht. Dat is in deze slaapkamer zeker het geval, want de print met witte blaadjes past perfect op de donkerrode muur. Kleuren die warmte uitstralen, helemaal in combinatie met het zalmroze bed en de rode, witte en paarse kussens. Het behang straalt een bepaalde rust uit. Wedden dat je in deze slaapkamer als een blok in slaap valt?

coverimagearticle
Rustig Behang voor in de slaapkamer

Ontdek rustige behangopties voor een kalme en tijdloze uitstraling in je huis. Denk aan betonlook, takkenprint of tropisch behang. Maar ook oud roze, groen, marmerlook en visgraatmotieven passen perfect in de slaapkamer. Kies jouw favoriete behang voor een rustgevende slaapkamer!

Rustige slaapkamer voegt op een bijzondere manier prints en kleur toe

behang-luipaardenprint
@francine_kooiman

Ben je dol op lichte kleuren, maar wil je meer dan alleen maar wit in de slaapkamer? Werp dan eens een blik op deze met liefde ontworpen kamer. Naast een witte muur heeft het schitterend behang met print. Het heeft wel iets weg van luipaardenprint. Samen met moderne bed en de donkere vloer vormt het een stijlvol geheel. En let ook op het gouden bad. Daar worden we wild van!

Dit behang vol bloemen doet denken aan een schilderij

bloemen-behang-donker
@haarlemshuisje

Deze slaapkamer doet het hart van bloemenliefhebbers vast sneller kloppen. Wij zijn in elk geval zwaar onder de indruk van het bloemenbehang. Het is intens mooi en doet denken aan een schilderij. Bovendien vormt de bijzondere print een prachtig contrast met het witte bed. Je blijft er maar naar kijken. Heel inspirerend als je van bloemen houdt!

Het perfecte, zoete behang voor romantici

subtiel-bloemen-behang-wit
@hoff.van.saar

Ben je een echte romanticus? Dan vind je deze lieflijke slaapkamer vol lichte kleuren vast prachtig. Als je goed kijkt zie je op het lichte behang allerlei bloemetjes. We raden aan om even te gaan liggen op het bed, want dan kun je het beter zien. Droom weg bij de mooie bloemenprint, die ook nog eens matcht met het vloerkleed. Heb je het koud? Trek dan even het roze dekentje over je heen!

Geniet van de magie van bomen en takken met dit behang

bomen-takken-behang
@huisje_te_gek

Bomen en takken hebben iets magisch en komen vaak in sprookjes voor. Een meer dan goede reden om ze te gebruiken als behang, zoals in deze slaapkamer het geval is. Een goede keuze, aangezien de takken op het lichte behang zorgen voor een rustige uitstraling. Ook het plankje met leuke accessoires die aan de muur zijn bevestigd vinden we erg sfeerverhogend.

Dit schilderachtige slaapkamerbehang zorgt voor verwondering

hexagon-foto-behang
@kaatjekraal

Dit behang in de slaapkamer wint zeker de originaliteitsprijs! En niet op één, maar zelfs op twee wanden. Bewonder aan een muur een mooie hexagon en een veertje, en aan de overzijde van het bed een brug. Het zet je meteen aan het denken: welke betekenis heeft het behang? Wij denken dat de brug naar dromenland leidt! Waarschijnlijk slaap je heerlijk in dit bed met paarse en oranje kleuren, die perfect passen bij de kleurrijke muren.

Uniek behang met vierkanten en rondjes trekt de aandacht

uniek-behang-rondjes
@landlevenjudith

In de slaapkamer breng je best veel tijd door. En in deze slaapkamer met uniek behang doe je dat graag! Op de achterwand van het bed staan vierkanten in de kleuren beige, wit zwart en bruin. In het vierkant zelf staan rondjes. Wat het precies betekent weten we niet, maar het is wel een bijzonder gezicht. Bovendien zorgen de donkere kleuren voor rust in een slaapkamer waar een stijlvolle zwarte lamp gelukkig niet ontbreekt

Deze bloemenprint in de slaapkamer is een groot succes

tropisch-bloemenprint-behang
@landlevenjudith

Behang met drukke prints in de slaapkamer? Kan gewoon, als je het goed aanpakt. Neem nu de kleurrijke bloemen en planten op deze wand. Het trekt meteen de aandacht en maakt je hartstikke vrolijk! Bovendien past deze print prima in een slaapkamer voor volwassenen. Ook de rest van de slaapkamer is namelijk met aandacht ingericht. Zo vinden we het roze bed en de kussentjes in allerlei kleuren prachtig staan bij het kleurrijke behang.

Kunstzinnig behang dat geen moment verveelt

behang-met-vormen
@lieks_bedroom

Het behang achter dit strak opgemaakte witte bed is niets anders dan kunstzinnig. De print verveelt werkelijk geen moment en lijkt haast alsof het nog in beweging is. Heel bijzonder, net als het gebruik van natuurlijke materialen in deze slaapkamer. Het houten tafeltje met de bloemenvaas vormt een mooi contrast met het beige behang. Ook het houten tafeltje en de houten lamp die naast het bed staan vinden we er perfect bij passen.

Duik in een andere wereld met dit behang vol huisjes en water

behang-met-huisjes
@lonbondesign

Als Nederlander kun je haast niet anders dan onder de indruk zijn van dit behang. Wij vinden de vele huisjes en het water heel bijzonder om te zien! Het is alsof je in een andere wereld duikt. En dat hoort natuurlijk ook zo in deze slaapkamer, waar je onder de paarse dekens heerlijk wegdroomt. De bijzondere print met huisjes vormt samen met de paarse, groene en roze delen van deze slaapkamer een uniek geheel.

Een gezellige slaapkamer met uniek roze behang

roze-behang
@manonkuiper

Dit behang is niet strak roze en juist dat maakt het bijzonder om te zien. Het heeft wel iets weg van een muur en verveelt geen moment. Niet alles hoeft strak te zijn, vinden we! Ondertussen zorgt het raampje in de wand voor het nodige licht in deze knusse slaapkamer. Let ook even op de grijze vloer: die staat qua kleur erg mooi bij de zalmroze wand. Daar is duidelijk over nagedacht!

Haal de natuur in jouw slaapkamer met dit prachtige behang

natuur-behang
@mirandadriehuizen

Wil je de natuur graag een rol laten spelen in de slaapkamer? Laat je dan inspireren door dit behang met takken en vogeltjes. De prachtige print maakt deel uit van een grijsachtige muur. Daardoor is het niet alleen mooi om te zien, maar straalt het ook rust uit. Ook de rest van de slaapkamer heeft mooie neutrale kleuren, zoals een wit bed en een grijs vloerkleed met print. Een stijlvolle plek om uit te rusten!

Dit bijzondere slaapkamerbehang is goud waard

slaapkamer-behang-met-goud
@noordenzoet_interieuradvies

Naar het unieke behang van deze slaapkamer blijf je maar kijken. De gouden streepjes lopen kriskras door elkaar heen en vervelen nooit. Bovendien komt de gouden kleur overal terug in deze slaapkamer, van het lampje op het nachtkastje tot de kussentjes op het bed. Ook de fotolijstjes op de andere wand vinden we een mooie aanvulling. Deze slaapkamer is modern, en straalt dankzij de gouden kleuren toch warmte en rust uit.

Donkerblauwe wand neemt je mee naar een andere wereld

groen-behang-tropisch
@sansdoute_interieur

Dit behang neemt je mee naar een wereld vol water en lucht. We vinden de donkerblauwe kleur op de wanden adembenemend mooi. Op één stukje muur staan zelfs planten die uit een ander werelddeel lijken te komen. Ook laat deze slaapkamer zien hoe mooi de combinatie van donkerblauw en roze is. In deze rustig ingerichte ruimte is er dan ook weinig nodig om stijlvol te zijn!

Dit kunstzinnige behang neemt je mee naar een droomwereld

kunst-behang-paars
@stijlbijstout

Ben je een echte kunstliefhebber? Dan vind je dit behang ongetwijfeld helemaal het einde! De wand achter dit bed is een echt kunstwerk vol bijzondere patronen en kleuren. De kleuren zijn veelal warm, zoals paarse en dieprood. Daardoor straalt de drukke print een bepaalde warmte uit. Heb je altijd al willen slapen in een droomwereld? Dan is dit behang zeer inspirerend!

Ook leuk: Kinderbehang voor in de kinderkamer!

Dit behang haalt de magie van het Oosten aar jouw slaapkamer

behang-vogels
@syreeta.s

De print van dit behang zorgt bij ons voor een Oosters gevoel. De donkere kleuren en de print met vogels hebben naar ons idee iets Aziatisch. Dat een deel van de wand bestaat uit donkerhout materiaal speelt zeker ook mee. De bijzondere print en het gebruik van donkere kleuren en hout zorgen voor warmte en sfeer. In deze fijne slaapkamer, inclusief een mooie bloemenvaas op het nachtkastje, wil je zeker een nachtje doorbrengen!

Licht behang met een droomachtig tafereel

zalmroze-behang
@tinyhousekaatjekraal

In deze slaapkamer staat het gebruik van houten materialen centraal. Dat zien we meteen, net als de wand met behang van een berg of een heuvel. De afbeelding heeft iets dromerigs. En de lichte kleur van dit bijzondere tafereel past bijzonder goed bij het hout en de kleur van het bad en het bed. Alles vormt één stijlvol geheel en het behang maakt de slaapkamer extra mooi.

Kunstzinnig behang zoals je zelden ziet

kunst-behang
@tinyhousekaatjekraal

Dit behang is een kunstwerk zoals je zelden ziet. We verbazen ons over het tafereel: de bovenkant lijkt Arabisch, terwijl de afgebeelde stad ook uit Italië afkomstig lijkt. De precieze betekenis weten we niet, maar dit behang lijkt op een magische poort. Misschien naar jouw eigen droomwereld? Hoe dan ook matcht het perfect met het okerkleurige en donkere dekbed. En zien we daar nu het Meisje van Vermeer?

Dit behang past perfect bij een grote en stijlvolle slaapkamer

warm-behang
@whisperingbold

Deze slaapkamer heeft een hoog plafond en een grote wand waar mooi behang natuurlijk niet op ontbreekt. Het hout en de patronen zorgen voor sfeer en warmte. En daar worden we heel blij van! Alles in deze slaapkamer doet groots aan. Niet alleen het sfeervolle behang, maar ook het zwarte dekbed en de lange grijze gordijnen. De grootte en de kleuren passen bovendien perfect bij elkaar. Een stijlvol plaatje, dat is het zeker!


Meer inspiratie