Vlonder tuin ideeën voor Moderne Tuinen

Verander je buitenruimte in een oase van stijl en comfort met vlonders! Laat je inspireren door diverse mogelijkheden, zoals een sfeervolle vlonder met overkapping voor alle weertypes of een vlonderpad in de voortuin voor een warm welkom. Creëer een aparte zithoek of match de vlonder met je tuinmeubels voor een samenhangend geheel.

Door Cynthia In: Tuin

Vlonder tuin ideeën voor Moderne Tuinen

Met een vlonder kun je een fijne sfeer in de tuin creëren, waarin je helemaal tot rust kunt komen. Het geeft je tuin een extra dimensie en biedt je de mogelijkheid om verschillende hoekjes of looproutes te maken. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het verwerken van een vlonder in de tuin. In dit artikel geven we je de leukste vlonder voorbeelden en inspiratie.

Vlonder met overkapping

vlonder-overkapping
@bij_spiertjes_thuis

Als je kiest voor een vlonder met een overkapping kun je ook bij slecht weer genieten van het buiten zijn. Het ziet er niet alleen sfeervol uit, maar houdt ook de wind tegen waardoor je een heerlijk buiten plekje creëert. Zorg voor bijpassende meubels en accessoires voor een stijlvol hoekje. Waan je in je eigen Ibiza tuin!

Vlonderpad in de voortuin

vlonderpad-voortuin
@by_us_thus

Met een vlonderpad in de voortuin zorg je voor een goede eerste indruk. Het geeft de moderne tuin een natuurlijk randje en geeft een huiselijk gevoel. Het zorgt er ook voor dat het looppad duidelijk wordt aangegeven, waardoor eventuele beschadigingen aan de tuin worden voorkomen.

Op zoek naar meer voortuin inspiratie? Ontdek het in dit artikel!

Een aparte zithoek met vlonder

zithoek-vlonder
@bykaar

Creëer een aparte plek in de tuin door een zithoek te maken met behulp van een vlonder. Kies voor comfortabele tuinmeubelen en kleed de omgeving aan met groen. Zo ervaar je het genot van de natuur in je eigen tuin. Een geweldige plek om te kunnen ontspannen na een lange dag.

Kleine vlondertegels

kleurrijke-tegels
@kleurhumeur

Als je een vlonder wilt aanleggen in een kleine tuin is het aan te raden om gebruik te maken van vlondertegels, met een klein formaat. Het zorgt voor een speelse uitstraling en laat de ruimte een stuk groter ogen. Combineer het met wat grotere planten en knusse accessoires voor een bohemian look.

Match de vlonder bij je tuinmeubels

tuinmeubels-hout
@living.bylau

Als je een zithoek wilt maken dat rust en eenheid uitstraalt kun je er voor kiezen om een vlonder te bouwen van hetzelfde materiaal en in dezelfde kleur als je tuinmeubels. Zo zorg je voor een perfecte match en wordt je tuin één geheel. Natuurlijk kun je altijd nog spelen met de kleuren van je accessoires.

Unieke vorm vlonder

vlonder-tuin
@stijlbijstout

Een standaard vlonder heeft een rechte vorm, maar je kunt een vlonder (laten) bouwen in verschillende soorten en maten. Kies voor een aparte vorm om je tuin wat speelser te laten ogen. Je kunt bijvoorbeeld werken met hoogtes door verschillende verdiepingen te maken of kiezen voor een L-vormige vlonder. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Vlonderpad in de achtertuin

vlonderpad-achtertuin
@stylynnterior

Wil je je achtertuin zoveel mogelijk voorzien van gras, planten en bomen? Dan is een vlonderpad de oplossing om gemakkelijk door de tuin heen te kunnen lopen. Als je over je vlonder loopt is het net alsof je een wandeling aan het maken bent in een natuurgebied. Een geweldige beleving in eigen tuin.

Smalle vlonder voor de kleine tuin

smalle-vlonder
@thuisstijl

Met een smalle vlonder kun je een tuin met weinig ruimte voorzien van een fijn plekje. Geen zorgen als je geen grote loungeset kwijt kunt. Door een tuinbank tegen de muur te plaatsen kun je een hoop ruimte besparen en toch van de buitenlucht genieten.

Strak design met een zwarte vlonder

zwarte-vlonder
@whisperingbold

Met een zwarte vlonder zorg je ervoor dat je tuin een moderne look krijgt. Op die manier kun je het strakke interieur van binnen, doortrekken naar buiten. Een donkere vlonder is goed te combineren met andere stijlen zoals industrieel of klassiek. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere kleuren.

Vlonder op het dakterras

vlonder-dakterras
@wonenbyes

Voorzie het dakterras van een vlonder en creëer een plek waar je heerlijk in het zonnetje kunt zitten! Zorg voor goed zittende meubelen en gezellige planten en geniet van een rustgevend plekje op hoogte. Kom na een lange dag werken helemaal tot rust met je favoriete boek en een goed glas wijn.


Meer inspiratie