20 mooiste interieur stijlen voor de woonkamer

Ben je zoekende naar de juiste interieurstijl voor in de woonkamer of wil je puur inspiratie opdoen? Dit artikel laat 20 inspirerende interieurstijlen zien voor de woonkamer, variërend van industrieel en Scandinavisch tot romantisch en bohemian. Of je nu houdt van minimalistisch, landelijk, retro of modern, hier vind je genoeg ideeën om jouw ultieme woonervaring te realiseren. Laat je verrassen en inspireren door deze diverse en stijlvolle interieurs.

Door Denise In: Woonkamer

20 mooiste interieur stijlen voor de woonkamer

Wonen is pas echt genieten met een interieur die aan al jouw wensen voldoet. Tegenwoordig heb je qua stijlen ontzettend veel keuze. Daardoor is er voor elk wat wils, maar tegelijkertijd is het best lastig om te kiezen. Wij helpen je graag een handje bij het realiseren van jouw ultieme woonervaring. In dit artikel vind je dan ook 20 interieur stijlen, die je soms verbazen, soms doen watertanden, maar vooral inspireren.

Deze industriële woonstijl oogt fris en modern

industriële-woonstijl
@annemarie.vernay

Deze woonkamer is een prachtig plaatje dankzij de industriële stijl met metalen accenten. De zwarte open haard, een witte bank en een houten tafeltje met plant vormen een stijlvolle combinatie. Al met al oogt het fris en modern. Ondertussen geven accessoires zoals een zwart tafeltje in de vorm van de letter ‘A’ deze ruimte een uniek tintje. Dankzij de rustige kleuren in de woonkamer ontspan je hier prima na een drukke dag!

Scandinavische woonstijl verwarmt jouw hart

scandinavische-woonstijl
@bij.manon.thuis

De grijze sofa, het witte tafeltje en de lamp in dit Scandinavische interieur matchen perfect met elkaar. Bovendien heb je niet veel meer nodig om te ontspannen! Natuurlijk is het wel fijn dat er ook een zacht kleed in de woonkamer ligt. Daardoor heb je op koude winteravonden geen koude voeten. Ook de beige kussentjes en het dekentje houden je lekker warm en dragen bij aan de sfeervolle uitstraling van deze woonkamer.

Fantastisch kleurenpalet toont een monochroom interieur op zijn best

monochroom-interieur
@bymik

Deze woonkamer is het perfecte voorbeeld van een monochroom interieur met een zwart en grijs kleurenpalet. Het donkere tafeltje past vanwege zijn stoere en robuuste uitstraling perfect bij deze woonstijl. Ook over de schilderijen aan de muur en de bloemenvaas in de vorm van een gezicht is duidelijk nagedacht. Ondertussen zorgen witte accenten voor contrast. Zo vallen het witte kleed, de beige bank en een wit kussentje meteen op tegenover de zwarte muur. Wow!

Een romantische woonstijl om bij weg te dromen

romantisch-interieur
@headofswans

Droom weg bij dit sfeervolle interieur waarin een L-vormige sofa het absolute middelpunt vormt. Dankzij de kussentjes met mooie patronen en het warme kleed krijg je meteen zin om op deze beigekleurige bank even uit te rusten! Loop ook even rond om bijvoorbeeld de lamp in de hoek te bewonderen, die deels uit glas bestaat. Ook de bloemenvaasjes op het kleine tafeltje hebben een aparte vorm, waarbij één een gaatje heeft om doorheen te kijken!

Natuurlijke woonstijl zorgt voor warmte en gezelligheid

natuurlijk-interieur
@hoff.van.saar

Deze woonkamer met veel natuurlijke elementen wil je het liefst nooit meer verlaten. Het heeft dankzij het gebruik van hout en natuurlijke kleuren een warme uitstraling. Zo is er duidelijk nagedacht over het houtwerk achter de bank en het raamwerk. Hetzelfde geldt voor de grijs-beige bank met kleurrijke kussentjes, die het stralende middelpunt vormt van deze sfeervolle ruimte. En dan past het ook nog eens perfect bij het witte kleed op de houten vloer.

Minimalisme, rust en ruimte staan centraal

minimalistisch-interieur
@homefreak.nl

Deze woonkamer is met liefde en aandacht ontworpen door een esthetische minimalist. Het vormt één geheel waarin rust en ruimte centraal staat. De lichtgrijze bank met een paar bruine en zwarte kussentjes is het centrale punt van de woonkamer. Ook de donkere lamp boven het lichte vloerkleed en de zwarte kast stralen klasse uit. Ondanks de minimalistische woonstijl vind je in deze unieke woonkamer een aantal mooie accessoires, zoals kaarsen op het robuuste zwarte tafeltje.

Perfecte mix van lieflijk en minimalistisch

lief-kleurrijk-interieur
@huisje.aanhet.water

Deze unieke woonkamer mixt twee woonstijlen tot pure perfectie: lieflijk en minimalistisch. De pastelkleurige muren en de witte bank zorgen voor een romantisch sfeertje. Het zachte roze kussen, het blauwe kleed en het tafeltje ademen rust uit. Tegelijkertijd oogt deze woonkamer minimalistisch. Zo biedt een witte kast voldoende ruimte voor een mooie bloemenvaas en andere accessoires. Gebruik eventueel het groene krukje bij het tafeltje om iets uit de kast te pakken. Handig!

‘Sfeervol’ krijgt pas echt betekenis in deze woonkamer

sfeervol-interieur
@huisjeindrenthe

‘Warm’ en ‘sfeervol’ is het eerste waar je aan denkt wanneer je deze woonkamer binnenkomt. Dit is te danken aan de lichte kleuren en het gebruik van natuurlijke materialen, zoals een houten vloer. De bank met de zachte kussens en het kleedje op de vloer doen zeer comfortabel aan. Ondertussen komt er dankzij het grote raam, voorzien van witte jaloezieën, veel licht binnen. Is het avond? Dan geeft de stijlvolle zwarte lamp meer dan genoeg licht!

Deze moderne woonkamer zit vol prachtige details

moderne-woonkamer
@huisjeinoverijssel

In deze woonkamer komen de beste eigenschappen van een moderne woonstijl naar boven. Van de grijsblauwe bank tot het grote portret en de twee kleuren op de muur: alles vormt een strak geheel. Het is duidelijk te zien dat er is nagedacht over de kleine details. Zo vormt het zwarte tafeltje een mooi contrast met de lichte bank en het vloerkleed. Zelfs de accessoires, zoals een zwarte lamp, kaarsen en bloemenvazen, passen perfect bij elkaar.

In deze retro woonkamer wil je nooit meer weg

retro-interieur
@huizemus

Is retro helemaal jouw ding? Dan wil je nooit meer weg uit deze woonkamer! het ouderwetse vloerkleed vol patronen als het melkmeisje portret op de muur brengen je terug naar het verleden. Ook de blauwgroene bank met oranje kussens en het gele bloemenvaasje op tafel doen oude tijden herleven. De kleurrijke accessoires en meubels in deze woonkamer doen kunstzinnig aan en dat zorgt voor een vrolijke sfeer waar je geen genoeg van krijgt.

coverimagearticle
Retro behang voorbeelden voor een ruimte met karakter

Ontdek trendy retro behang waarmee je jouw interieur een speelse twist geeft! Voeg een vleugje luxe toe met gouden accenten of ga voor een strakke, minimalistische uitstraling met grijze tinten en stippen. Laat je inspireren door diverse voorbeelden en tover je ruimte om met uniek en trendy retro behang.

Accessoires maken van deze landelijke woonkamer een klein paradijs

accessoires-interieur
@ingwoont

In een landelijke woonstijl kom je allerlei natuurlijke materialen tegen, en daar is deze prachtige woonkamer geen uitzondering op. De indrukwekkende houten kast en de rieten mand onder de grijze tafel zijn daar perfecte voorbeelden van. Deze woonkamer valt ook op door de vele accessoires, zoals het opvallende kunstwerk met rondjes op de muur. Meerdere charmante vaasjes flankeren ondertussen de twee witte banken, waar heerlijk op kunt zitten én liggen. Dat klinkt goed!

Deze bohemian woonkamer is een kleurrijk feestje

bohemian-interieur
@kaatjekraal

Wie deze woonkamer binnenstapt ziet het meteen: alles draait hier om kleuren, patronen en de schoonheid van het leven. Oftewel: bohemian! Werkelijk overal waar je kijkt is kleur, van het indrukwekkende tapijt met bloemetjes tot de kleurrijke bloemenvaas. En als je goed kijkt zie je aan de andere kant van de kamer nog zo’n bloemenvaas. Een klein tafeltje met kleurrijke kaarsjes en gezellige kussentjes maken het bohemian feestje compleet!

Vrolijk interieur geeft jouw woning kleur

vrolijk-interieur
@lieks_home

Dit interieur brengt kleur in jouw woning, letterlijk! Wie had ooit gedacht dat een felroze muur zo goed zou matchen met een bruine bank? De kleurrijke kussens maken het feest compleet. Ook het kleurcontrast is hier zeer goed gelukt. In deze woonkamer zorgen de fijne poef en het grijze kleed met patroon daarvoor. Gebruik de poef om een stapeltje boeken op te bewaren. Onder de witte lamp beleef je elke dag veel leesplezier!

Een koninklijk mooie woonkamer

koninkelijke-woonkamer
@mirandadriehuizen

In deze chique en moderne woonkamer voel je je de koning te rijk. De ramen, omringd door een zwart frame, zijn zeer royaal. Er komt veel licht deze woonkamer binnen wat zorgt voor een frisse aanblik. Zelfs de meubels en de plantenvaas is wit, waardoor alles een mooi geheel vormt. Als klap op de vuurpijl heeft deze royale woonkamer een open haard. Plof in de witte stoel bij de open haard en ontspan!

Luxe en elegantie ten top

luxe-woonkamer
@ourlifeatno5

Wanneer je op de witte bank of stoel zit in deze woonkamer overvalt je een gevoel van luxe en elegantie. Dat is namelijk waar het om draait op deze plek, waar zowel de muren als meubels een witte kleur hebben. De gehele woonkamer is tot in de puntjes afgewerkt en uiteraard is er ook gedacht aan de details. Zo zorgen de plantjes op de kleine witte tafel en boven de open haard voor groen in huis.

Kijk je ogen uit in deze moderne woonkamer

moderne-woonkamer
@sansdoute_interieur

Modern en chic komen perfect samen in deze woonkamer. Het eerste wat opvalt zijn de neutrale kleuren en strakke meubels. Zo heeft de muur een opvallend donkere kleur. En stiekem wil je meteen neerploffen in de cognac kleurige stoel met een heerlijk dekentje. Een van de kussentjes op de witte bank heeft dezelfde kleur, dus daar is over nagedacht. Een andere eyecatcher binnen deze woonkamer is het Perzische tapijt. Je kijkt je ogen uit!

Een prachtige woonkamer met strakke lijnen en natuurlijke materialen

natuurlijke-materialen
@tattelie

Deze woonkamer laat duidelijk zien waarom de Japanse woonstijl momenteel de wereld aan het veroveren is. Het gebruik van natuurlijke materialen past helemaal bij nu aangezien het zeer duurzaam is. In dit interieur zie je dat terug aan de stoel, het kastje met een bloemenvaas en een houten gedeelte naast de bank. Bovendien gaat hout lang mee én past het in deze ruimte perfect bij de strakke witte bank, het tafeltje en de lamp.

De warmte komt je tegemoet in deze landelijke woonkamer

landelijke-woonkamer
@thuisbijjantje

Na een drukke (werk) dag ontspan je in deze landelijke woonkamer meteen. De warmte komt je letterlijk en figuurlijk tegemoet! De schattige zwarte open haard valt namelijk meteen op. Het heeft een mooi plekje vlakbij een comfortabele grijze sofa met kussentjes. Natuurlijk ontbreekt een houten tafel niet bij deze landelijke woonstijl, evenals een donker kleed en grote tegels als vloer. En als klap op de vuurpijl hangt er een schilderij van een eland op de muur. Kan niet beter!

Ouderwets genieten in deze retro-woonkamer

retro-woonkamer
@varia.lifestyle

Deze retro woonkamer heeft iets fascinerends. Neem alleen al het retro audiosysteem: die kom je niet vaak meer tegen in een huis! En gelukkig zit je op de lichtbruine bank met de zachte kussentjes ouderwets lekker. Ook fijn is dat er veel hout is gebruikt, zoals het tafeltje waarop een beeldje van een vogeltje is geplaatst. Ondertussen fleuren de plantjes dit retro-interieur lekker op, want een beetje groen is altijd welkom!

coverimagearticle
Ribstof Bank inspiratie voor een trendy woonkamer

Geef je woonkamer een moderne boost met ribstof banken! Ontdek in dit artikel inspirerende voorbeelden, van een rustieke 2-zits in bruin tot een stijlvolle 3-zits in grijs. Upgrade met een beige corduroy voor gastvrijheid of voeg een vleugje roze toe voor een uniek design. Onwijs veel mogelijkheden voor meer pit en gezelligheid!

‘Less is more’ werkt perfect in deze moderne woonkamer

less-is-more-woonkamer
@villagaura

De bekende uitspraak ‘less is more’ geldt zeker voor deze woonkamer. De kleuren en de meubels zijn overwegend wit en dat werkt ontzettend goed. De woonkamer oogt fris en modern en heeft precies de juiste accessoires om indruk te maken. Zo word je meteen aangetrokken tot de grote spiegel en de unieke witte lamp. Ook het tafeltje en het kleed zijn wit, en die contrasteren erg mooi met de houten vloer.


Meer inspiratie