Houten panelen in de woonkamer of slaapkamer? 15 keer prachtige inspiratie!

Houten wandpanelen zijn veelzijdig en passen in elke stijl van woon- en slaapkamers. In dit artikel delen we ideeën om ze in jouw huis te integreren. Van een rustieke look tot een moderne uitstraling, hier kom je erachter hoe houten panelen sfeer toevoegen aan je interieur.

Door Sarieta In: Inspiratie

Houten panelen in de woonkamer of slaapkamer? 15 keer prachtige inspiratie!

Houten wandpanelen zijn een populaire keuze voor het interieur van zowel woon- als slaapkamers. Ze geven een warme, natuurlijke uitstraling en passen bij elke stijl. In dit artikel delen we 15 prachtige ideeën om houten panelen in jouw huis te integreren. Of je nu kiest voor een moderne of rustieke look, deze inspiratie helpt je op weg.

Zet je wandpanelen in de spotlight

slaapkamer-wandpaneel
@van_woonhuis_naar_droomhuis

Wil je een rustige, stijlvolle slaapkamer creëren? Voeg wandpanelen toe! In een neutrale ruimte met beige, taupe en ecru geven wandpanelen een luxe uitstraling. Plaats ze achter het bed en installeer wandlampen in de hoeken voor een subtiele, sfeervolle verlichting. Zo zet je de wandpanelen echt in de spotlight en maak je de kamer compleet.

Tip: Woonkamer verlichting die gezien mag worden!

Wandpaneel als eyecatcher in een rustige ruimte

wandpaneel-slaapkamer
@villagaura

In een rustige kamer kan een wandpaneel echt opvallen. Achter een beige bed met een wit dekbedovertrek, trekt een houten wandpaneel de aandacht. Met lampen aan de zijkanten zorgt het voor extra verlichting. De rest van de ruimte is eenvoudig gehouden, met een houten vloer die de natuurlijke uitstraling compleet maakt.

Donkerbruin akoestische wandpaneel

houten-wandpaneel-donker
@ourliveatno5

Graag een rustieke look in de slaapkamer? In dit voorbeeld is er gekozen voor een donkerbruine akoestische wandpaneel in combinatie met een beige bed en bijpassende decoratie. Het paneel zorgt voor een rustieke uitstraling, perfect afgestemd op de lichtbruine vloer.

Accentmuur in de woonkamer

wandpaneel-woonkamer
@wonen_aan_t_schoolstraatje

In een industrieel interieur, zoals op de afbeelding te zien is, springt een accentmuur er echt uit. Deze muur, met een houten wandpaneel, contrasteert mooi met de zwarte elementen en de beige bank in de woonkamer. Het hout voegt warmte toe aan de ruimte, terwijl het de stoere uitstraling behoudt.

Geef het een plekje achter de bank

woonkamer-met-wandpaneel
@hoff.van.saar

Achter de bank in de woonkamer, vindt het wandpaneel zijn plekje. Dit lichte houten paneel past perfect bij de algehele uitstraling van de ruimte, waar een neutrale sfeer overheerst. Het voegt een vleugje warmte toe aan de kamer zonder te veel aandacht op te eisen.

Maak je eigen wandpaneel van hout

zelfgemaakte-wandpaneel
@bijmargrietinhuis

Creëer je eigen wandpaneel van hout door zelf houten latjes te gebruiken, zoals te zien in dit voorbeeld. Dit DIY-project voegt een persoonlijk tintje toe aan je interieur en is budgetvriendelijk. Het zelfgemaakte paneel past perfect bij de eettafel, waardoor de ruimte een samenhangend geheel krijgt met bijpassende houttinten.

Geef het een klein plekje in de woonkamer

smalle-wandpaneel
@wonenop133

Geef een houten wandpaneel een bescheiden plekje in de woonkamer door een deel van een wand ermee te bekleden. Dit is een goede optie als je niet de hele muur met hout wilt bedekken en de rest van de ruimte wilt aankleden met andere accessoires, zoals in dit voorbeeld is gedaan. Hoe leuk!

Horizontaal wandpaneel

horizontaal-wandpaneel-hout
@wonenmetmariel

In deze slaapkamer is het wandpaneel horizontaal geplaatst, waarbij het bovenste deel is voorzien van grijs behang met een subtiel printje. Dit zorgt voor een interessante afwisseling en voegt persoonlijkheid toe aan de ruimte.

Trek 'm door naar het bankje

wandpaneel-eetruimte
@klusjesmam

Trek de stijl door naar het zitgedeelte van de woonkamer door een wandpaneel naast de groene tegels. Dit zorgt ervoor dat de verschillende delen van de ruimte op een elegante manier met elkaar verbonden worden. Het wandpaneel creëert een gezellige sfeer bij de zithoek en voegt warmte toe aan de hele ruimte.

Ook in de kinderkamer zijn wandpanelen geschikt

kinderkamer-met-wandpaneel
@huisje_te_gek

Wandpanelen zijn ook geschikt voor de kinderkamer, zoals je in dit voorbeeld kunt zien. Hier is een speels ontwerp gemaakt met een houten wandpaneel dat de kamer een warme uitstraling geeft. Het houten paneel is daarnaast tijdloos, waardoor je de inrichting de komende tijd niet hoeft te veranderen.

Zo richt je een gezellige speelhoek in de woonkamer in!

Houten wandpaneel in combinatie met grijs

woonkamer-met-lichte-wandpaneel
@wonenmetmariel

Een grijze bank in de woonkamer staat verrassend goed met een houten wandpaneel, zoals hier te zien is. Het houten paneel voegt warmte en textuur toe aan de ruimte, waardoor een mooi contrast ontstaat met het grijze meubilair. Dit zorgt voor een stijlvolle touch in de woonkamer.

Mini-woonkamer voor kinderen met een wandpaneel

woonkamer-kinderen
@huisje_te_gek

In deze kinderwoonkamer is een mini-woonkamer gecreëerd met een knusse beige ribstof bank voor kinderen. Achter de bank is een houten wandpaneel geplaatst dat de hele muur bedekt, waardoor de ruimte een speelse uitstraling krijgt. Dit houten paneel voegt warmte toe aan de kamer en biedt een leuke plek voor kinderen om te spelen.

Hoofdbord van houten wandpaneel

slaapkamer-met-wandpaneel
@by_hilke_

Het bed in de afbeelding wordt gekenmerkt door een uniek hoofdbord van een houten wandpaneel. Dit geeft de slaapkamer een rustieke uitstraling en creëert een knusse sfeer. Door het houten paneel te combineren met licht beddengoed en warme kleuren, ontstaat een slaapkamer waarin je heerlijk kunt ontspannen.

Subtiel wandpaneel

akoestische-wandpaneel-woonkamer
@by_hilke_

Een subtiel wandpaneel siert de wand van deze industriële woonkamer. Het paneel voegt een warmte en textuur toe aan de ruimte, terwijl het toch past bij het robuuste en minimalistische karakter van de industriële stijl. Ideaal!

Houten wandpaneel in de slaapkamer

wandpaneel-inspiratie
@loesinterieurdesign

Dit voorbeeld van houten panelen in de slaapkamer toont een wandpaneel dat horizontaal is geplaatst, wat direct doet denken aan de rustieke interieurstijl. Gecombineerd met het charmante bruine kussen met print en het subtiele stippenpatroon op het dekbedovertrek, creëert deze slaapkamer een gezellige en uitnodigende sfeer.


Meer inspiratie