10+ Grijze muurverf inspiratie met grijstinten op de muur

Ontdek de veelzijdigheid van grijs in jouw interieur! Ontdek prachtige voorbeelden van grijze kleuren die tijdloos en geschikt zijn voor elke ruimte in huis. Met combinaties van accessoires en andere kleuren zoals wit en okergeel, geniet je jarenlang van een stijlvol interieur. Laat je inspireren door de mogelijkheden van grijze verf!

Door Denise In: Kleur

10+ Grijze muurverf inspiratie met grijstinten op de muur

Er is bijna geen kleur die veelzijdiger is dan grijs. Het bestaat namelijk uit allerlei tinten waarmee je zowel een warme als ruimtelijke of stoere sfeer kunt creëren. Bovendien is grijs tijdloos en in vrijwel elke ruimte van jouw huis te gebruiken. Wedden dat je er over een paar jaar nog steeds van geniet? We delen graag een beetje grijze verf inspiratie met jou. Bekijk snel 9 voorbeelden van prachtige grijze wanden!

Olifantengrijs is een geweldig alternatief voor wit

decoverf-olifantengrijs
Bol.com

Kan jouw muur wel een nieuw kleurtje gebruiken? Wat dacht je van olifantengrijs! Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is een mooie tint met een warme uitstraling. Ook staat het mooi in combinatie met wit. Bovendien laat je met deze lichtgrijze kleur diverse elementen uit jouw interieur naar voren komen, zoals een grote plant en rieten mandjes.

Waarom kiezelgrijs de ideale kleur is voor op de wand

decoverf-kiezelgrijs
Bol.com

Kiezelgrijs is om verschillende redenen een fantastische kleur voor op de wand. Zo zie je in deze woonkamer dat het perfect te combineren is met allerlei andere kleuren. De roodbruine bank komt dankzij de kiezelgrijze muur bijvoorbeeld perfect naar voren. Ook is deze grijstint tijdloos, waardoor je er volgend jaar nog steeds van geniet. Tenslotte kun je allerlei accessoires terug laten komen in het grijs, zoals het vloerkleedje en de mooie schilderijtjes aan de wand.

Licht heeft veel invloed op de prachtige kleur Tranquil Dawn

flexa-tranquil-dawn
Flexa

De kleur Tranquil Dawn lijkt per uur anders. Warme en zachte tinten hebben er veel invloed op. Zo heeft de wand in combinatie met grijs een rustige uitstraling. Over de grijze kleur van de bank is dus goed nagedacht. Ook het licht is van invloed op Tranquil Dawn. Zo oogt het ‘s ochtends fris en ‘s avonds kalm. Kortom: een veelzijdige kleur die in het midden ligt tussen blauw, grijs en groen.

coverimagearticle
Welke kleuren gaan het best met blauw?

Ontdek de veelzijdigheid van blauw en de kleuren die het best bij deze favoriete tint passen. Van koninklijk nachtblauw met goud tot speels helderblauw met fel geel, deze gids onthult de top 10 kleurencombinaties die elke ruimte verrijken.

Geniet van een elegante woonkamer met een extra matte grijze wand

strijck-muurverf-aarde
Bol.com

Droom je van een woonkamer met een elegante en nette uitstraling? Dan is het geen verkeerd idee om extramatte grijze muurverf te gebruiken. Op deze sfeervolle plek is gekozen voor aardse tinten omdat het zorgt voor een rustige en warme sfeer. Het fijne aan extra matte grijs is dat het prima te combineren is met andere kleuren, zoals beige en zwart. Deze woonkamer met een prachtig zwart tafeltje is daar het perfecte voorbeeld van!

Geniet van comfort en luxe met COAL Dust verf

graham-and-brown-coal-dust-verf
Graham & Brown

Comfortabel en luxe wonen doe je zeker met COAL Dust verf op de wand! Deze donkergrijze kleur is tijdloos en veelzijdig. Je kunt het namelijk combineren met allerlei andere kleuren, zoals in deze prachtige woonkamer goed te zien is. De grijze kleur komt bijvoorbeeld terug in de bank. Eventueel zou je ook accessoires in grijstinten kunnen gebruiken. De kleuren van de stoelen zijn okergeel, maar vormen een fantastische combinatie met COAL Dust verf.

Creëer een warme en elegante sfeer met LUND Grey Verf

graham-and-brown-lund-verf-grijs
Graham & Brown

Kun je niet wachten om een verfijnde look te creëren in huis? Met LUND Grey verf krijg je het voor elkaar. Deze grijstint staat fantastisch in werkelijk elke ruimte. De donkergrijze wand zorgt voor een warme en gezellige sfeer. En dat is zeker niet het enige voordeel, want het is goed te combineren met andere kleuren en materialen. Zo oogt deze ruimte dankzij het donkergrijs en het gouden tafeltje zeer chique.

STONE grijs zorgt voor net dat beetje extra kleur en sfeer

graham-and-brown-stone-verf
Graham & Brown

Grijs een saaie kleur voor op de wand? STONE verf bewijst het absolute tegendeel. Deze lichtgrijze wand oogt fris en elegant. We vinden het geweldig wanneer een kamer iets meer kleur heeft. Dat is op deze fijne plek zeker gelukt, want vlakbij de STONE grijze muur staat een opvallend mooie paarse stoel. De lichte kleur laat dit meubelstuk extra goed naar voren komen. Ook de houten vloer past erg mooi bij het geheel.

Dol op grijs? Dan zijn er ook grijze badkamers waar wij inspiratie uit halen!

Chimney Sweep mixt grijs en groen tot in de perfectie

graham-and-brown-chimney-sleep-verf
Graham & Brown

Ben je dol op grijs en groen? Chimney Sweep is de perfecte combinatie van beide kleuren. Deze donkergrijze kleur is uniek dankzij de groene ondertonen. Het oogt stijlvol en past perfect binnen een klassiek interieur. Tegelijkertijd zorgt de witte lamp voor een vleugje moderniteit. Bovendien is het contrast tussen groen-grijs en wit mooi om te zien. Ook het bloempotje en het kastje in de neutrale kleuren is duidelijk met zorg en aandacht uitgekozen.

Leisteengrijs en wit vormen een fantastisch contrast

flexa-mat-leisteengrijs
Praxis

Leisteengrijs is een zeer veelzijdige en warme kleur. Werp maar eens een blik op deze ruimte, waar de grijze wand meteen de aandacht trekt. Het vormt een prachtig contrast met de witte muur waar een houten bureautje tegenaan staat. Dit mooie kleurencontrast zou je eventueel ook in de woonkamer of kantoor kunnen gebruiken. Leisteengrijs is vrij donker en zorgt in elke ruimte voor sfeer. Wij zijn verkocht!


Meer inspiratie